Premierul Victor Ponta prezintă astăzi mandatul în baza căruia va participa la lucrările Consiliului European

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Victor Ponta FOTO Mediafax
Premierul Victor Ponta FOTO Mediafax

Premierul Victor Ponta va prezenta luni mandatul încredinţat de preşedintele Traian Băsescu în baza căruia va participa la lucrările Consiliului European din 22 mai.

„Obiectul discuţiilor de la Consiliul European de miercuri (22 mai - n.r.) este politica energetică a Uniunii Europene şi politica fiscală. Amândouă - şi politica energetică şi politica fiscală - sunt în sarcina Guvernului. Din acest motiv, am discutat cu preşedintele. Voi avea un mandat agreat de preşedinte. (...)

Important pentru noi este că, în cadrul Consiliului European, România să nu fie un simplu spectator, ci să fie un participant dinamic şi activ, deoarece se vor aborda subiecte extrem de importante fie că vorbim de Nabucco, fie că vorbim de noi surse de energie, fie că vorbim de politica europeană faţă de energia regenerabilă şi de subvenţiile care se dau energiei regenerabile, de conexiunile de energie“, a declarat, săptămâna trecută, premierul.  

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat miercuri că a hotărât ca Victor Ponta să participe la Consiliul European din 22 mai, în baza unui mandat pe care urmează să îl aprobe.

Consiliul European din 22 mai are două subiecte: unul este legat de dezvoltarea politicii energetice a UE (...). Cel de-al doilea subiect este legat de combaterea evaziunii fiscale în statele membre. Am decis ca pe 22 mai, la Consiliu, să participe prim-ministrul, în baza unui mandat pe care i-l voi aproba până la plecare“, a afirmat Băsescu, într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite