„Mândru că sunt român” – PSD nu fuge de identitatea naţională

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Conceptele PSD-UNPR-PC la europarlamentare: "Mândri că suntem români", "România puternică în Europa" şi "USL trăieşte!"
Conceptele PSD-UNPR-PC la europarlamentare: "Mândri că suntem români", "România puternică în Europa" şi "USL trăieşte!"

PSD şi-a oficializat, odată cu evenimentul de lansare a candidaţilor de sâmbătă, sloganurile şi conceptul vizual pentru alegerile europene din 25 mai. Ideea cheie: mândria de a fi român!

Lansarea în forţă de la Romexpo s-a axat în jurul frazelor cheie „Mândri că suntem români”, respectiv „România puternică în Europa”, acestea fiind completate de mai multe elemente vizuale tradiţionale şi specifice.

Pe lângă sloganul central, motivele populare şi imaginile frumoase din România arată că PSD nu fuge de identitatea naţională, un aspect extrem de important, mai ales atunci când vorbim despre alegeri pentru Parlamentul European. Atunci când a venit vorba despre activitatea reprezentanţilor ţării noastre la Bruxelles, ultimii ani au fost dominaţi de dezbaterea privind ce tabără reprezintă mai bine interesul naţional în Europa, iar tocmai de aceea, modul în care social-democraţii mizează pe acest atu nu le poate aduce decât câştiguri la finalul campaniei.

„Sunt român! Şi sunt mândru de asta! – acest mesaj este o stare de spirit, total diferită de cea din perioada 2009-2012, în care românilor li s-a spus că sunt ultimii în Europa, că merită să fie pe ultimele locuri, că îşi merită soarta şi că nu există nicio soluţie decât cea a integrării în genunchi în Europa. […] Noi credem că românii trebuie să îşi redescopere mândria şi demnitatea şi să îşi dea seama că au multe motive de a fi pozitivi. Noi ştim că românii sunt în realitate inteligenţi, muncitori, cinstiţi şi civilizaţi”, se arată în descrierea oficială a campaniei alianţei PSD-UNPR-PC.

Alegerile din 25 mai sunt despre rolul şi poziţia României în marea familie europeană, iar se pare că cei de la PSD au înţeles cel mai bine acest lucru. Va rămâne de văzut şi în ce măsură românii vor rezona cu aceste mesaje pe care social-democraţii le vor transmite în campanie electorală, însă se poate spune fără riscuri că niciun român nu are motive să nu fie mândru de naţionalitatea sa sau motive să nu-şi dorească o Românie puternică în Europa.

Deşi celelalte tabere nu au venit cu un concept la fel de bine definit, sloganurile şi execuţiile grafice ale PNL, PDL şi PMP s-au putut vedea la evenimente mai mici, prin ţară sau în zona online. Astfel, PNL va merge pe sloganul „Susţine EuroCampionii” / „EuroCampioni la fapte”, PDL pe fraza cheie „Europa în fiecare casă”, iar Partidul Mişcarea Populară pe sloganul „Mişcarea face schimbarea. Ridicăm România”.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite