Manipulare „à la Tudorel Toader“. Deputat german: Ministrul Justiţiei a spus că nu dânsul a revocat-o pe Kovesi, ci preşedintele VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministerul Justiţiei, Tudorel Toader. FOTO Inquam Photos
Ministerul Justiţiei, Tudorel Toader. FOTO Inquam Photos

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a spus delegaţiei Comisiei pentru afaceri UE a Bundestag-ului că preşedintele Iohannis este cel ce a revocat-o pe Laura Codruţa Kovesi de la şefia DNA, a declarat joi preşedintele Comisiei, deputatul Günther Krichbaum, în cadrul unei conferinţe de presă.

„Faţă de noi, domnul Toader s-a exprimat cum că nu dânsul a revocat-o pe doamna Kovesi, ci preşedintele. Noi ştim cum au funcţionat lucrurile în România şi ar fi mai simplu să treci o cămilă printr-o gaură de ac decât Comisia de Veneţia să accepte aşa o încălcare a statului de drept", a declarat Gunther Krichbaum, potrivit traducerii oficiale. 

Deputatul german a mai afirmat că, în contextul în care Kovesi este pe lista scurtă a celor selectaţi pentru şefia Parchetului European, Tudorel Toader le-a spus: „M-aş bucura dacă ea v-ar face ce ne-a făcut nouă", aceasta fiind o declaraţie destul de clară prin care ministrul şi-a devoalat intenţiile.

Pe de altă parte, oficialul german i-a luat apărarea Codruţei Kovesi. „Competenţele doamnei Kovesi sunt fără nicio urmă de îndoială, practic este predestinată pentru această funcţie, şi eu mi-aş putea imagina că Germania şi Franţa ar putea ajunge la un compromis şi găsi o solutie de comun acord în favoarea candidatului român. Am adresat şi o solicitare ministrului român al Justiţiei de a se situa şi de a sprijini candidatul român pentru că este un candidat care are şanse, este candidat la o funcţie înaltă europeană şi care ar fi practic oprit, puţin infrânat, de către proprii săi conaţionali. (...) Tot ce a facut de fapt doamna Kovesi a fost să lupte pentru statul de drept, a combătut corupţia şi merită tot sprijinul", a precizat Krichbaum.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite