Mara Mareş (PNL): Declaraţia Ecaterinei Andronescu, care a spus că “a învăţat să nu se urce cu un străin în maşină”, e din ciclul “avea fusta prea scurtă”. Demisia!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul TNL Mara Mareş i-a cerut demisia ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu, după afrmaţia: „Am învăţat de acasă să nu mă urc cu un străin în maşină“. „Mă aşteptam ca doamna Andronescu să recunoască public că elevii şi tinerii fac autostopul în România din cauza PSD  şi a OUG 51/2019, emisă de guvernul Dăncilă, prin care transportul judeţean a fost scos din sfera serviciilor publice“, arată Mara Mareş.

„Declaraţia Ecaterinei Andronescu care a spus, în contextul discuţiei despre cazul Alexandra că «am învăţat de acasă să nu mă urc cu un străin în maşină» este absolut revoltătoare şi inacceptabilă pentru un ministru al Educaţiei. Această afirmaţie este similară cu declaraţii de tipul «avea fusta prea scurtă», iar acest tip de mentalitate trebuie eliminat din societatea românească. Doamna Ecaterina Andronescu trebuie să demisioneze urgent din funcţie pentru această afirmaţie ruşinoasă pentru orice cetăţean, dar mai ales pentru un ministru al Educaţiei dintr-o ţară europeană. Mă aşteptam ca doamna Andronescu să recunoască public că elevii şi tinerii fac autostopul în România din cauza PSD  şi a OUG 51/2019, emisă de guvernul Dăncilă, prin care transportul judeţean a fost scos din sfera serviciilor publice. Prin urmare, firmele de transport nu mai sunt obligate să deservească toate localităţile dintr-un judeţ şi pot elimina cursele care nu le aduc profit, din mediul rural, astfel că elevi precum Alexandra sunt obligaţi să facă autostopul şi să meargă “la ocazie”, susţine deputatul PNL Mara Mareş. 

„Mă aşteptam ca doamna Andronescu să nu aibă linişte până nu rezolvă această problemă şi să o convingă pe doamna Dăncilă să soluţioneze situaţia transportului, prin abrogarea OUG nr. 51/2019. Este lamentabil că argumentul «sunt şi eu mamă» este folosit în scop politicianist de membri ai guvernului PSD, în declaraţii publice, de PR, şi nu pentru a-i motiva să pună în practică acţiuni concrete şi să remedieze probleme pe care, aşa cum dovedeşte şi acest caz, chiar ei le-au creat“, conitnuă liderul TNL. 

Deputatul PNL Adriana Săftoiu s-a contrazis cu Ecaterina Andronescu, ministrul Educaţiei, joi seară, la o emisiune de la Antena 3, legat de cazul Alexandrei, victima criminalului de la Caracal care a luat-o în maşina sa, la ocazie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite