Politică

articolul anterior articolul urmator

Mara Mareş (PNL): Declaraţia Ecaterinei Andronescu, care a spus că “a învăţat să nu se urce cu un străin în maşină”, e din ciclul “avea fusta prea scurtă”. Demisia!

5
2 Aug 2019 12:15:33
Autor: George-Andrei Cristescu
Mara Mareş
Mara Mareş

Liderul TNL Mara Mareş i-a cerut demisia ministrului Educaţiei, Ecaterina Andronescu, după afrmaţia: „Am învăţat de acasă să nu mă urc cu un străin în maşină“. „Mă aşteptam ca doamna Andronescu să recunoască public că elevii şi tinerii fac autostopul în România din cauza PSD  şi a OUG 51/2019, emisă de guvernul Dăncilă, prin care transportul judeţean a fost scos din sfera serviciilor publice“, arată Mara Mareş.

„Declaraţia Ecaterinei Andronescu care a spus, în contextul discuţiei despre cazul Alexandra că «am învăţat de acasă să nu mă urc cu un străin în maşină» este absolut revoltătoare şi inacceptabilă pentru un ministru al Educaţiei. Această afirmaţie este similară cu declaraţii de tipul «avea fusta prea scurtă», iar acest tip de mentalitate trebuie eliminat din societatea românească. Doamna Ecaterina Andronescu trebuie să demisioneze urgent din funcţie pentru această afirmaţie ruşinoasă pentru orice cetăţean, dar mai ales pentru un ministru al Educaţiei dintr-o ţară europeană. Mă aşteptam ca doamna Andronescu să recunoască public că elevii şi tinerii fac autostopul în România din cauza PSD  şi a OUG 51/2019, emisă de guvernul Dăncilă, prin care transportul judeţean a fost scos din sfera serviciilor publice. Prin urmare, firmele de transport nu mai sunt obligate să deservească toate localităţile dintr-un judeţ şi pot elimina cursele care nu le aduc profit, din mediul rural, astfel că elevi precum Alexandra sunt obligaţi să facă autostopul şi să meargă “la ocazie”, susţine deputatul PNL Mara Mareş. 

„Mă aşteptam ca doamna Andronescu să nu aibă linişte până nu rezolvă această problemă şi să o convingă pe doamna Dăncilă să soluţioneze situaţia transportului, prin abrogarea OUG nr. 51/2019. Este lamentabil că argumentul «sunt şi eu mamă» este folosit în scop politicianist de membri ai guvernului PSD, în declaraţii publice, de PR, şi nu pentru a-i motiva să pună în practică acţiuni concrete şi să remedieze probleme pe care, aşa cum dovedeşte şi acest caz, chiar ei le-au creat“, conitnuă liderul TNL. 

Deputatul PNL Adriana Săftoiu s-a contrazis cu Ecaterina Andronescu, ministrul Educaţiei, joi seară, la o emisiune de la Antena 3, legat de cazul Alexandrei, victima criminalului de la Caracal care a luat-o în maşina sa, la ocazie.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Lucifer
2.08.2019, 12:32:18

Cine dracu' ar fi violat-o pe Katy?....

Camelian Propinatiu
2.08.2019, 12:36:17

Declaraţia ministrului PSD ţine loc de asistenţă psihologică pentru adolescenţii aflaţi în vacanţă şi pentru sătenii izolaţi prin starea transportului rural. Desigur, se vor crea bestselleruri şi filme, cu bogat conţinut emoţional şi educativ, dar în prealabil trebuie elaborate nişte studii sociologice privind impactul liceenilor cu incompetența și corupția adulților, din cauza vacanţei cadrul didactic fiind constrâns azi să-i consilieze după cum îi dictează conștiința, în chestiunea impulsului de a emigra, fiind neclare pentru tineret urmările de după emoţiile Club Colectiv sau Hexi Pharma.

Dab Lia
2.08.2019, 13:48:48

Duduia din imagine se viseaza ministru.Sunt siguraca are masinna de la 1i ani.

-2 (4 voturi)
Adrian Iulian
2.08.2019, 14:17:49

Asta este PSD-ul pe care l-ati votat. Uitati-va bine toti cei care acasa va considerati bunici bine si aveti grija de nepoti dar la vot stampilati PSD-ul pentru o galeata de plastic si 30 lei in plus la pensie. Uitati-va bine si ganditi-va ca nici o cantitate de sapun de pe lumea aceasta nu va spala sangele si suferinta fetelor de pe mainile voastre. Prin gura Ecaterinei Andronescu, eterna ministra a invatamantului gratie rezultatelor "deosebite" avute in reforma acestui sector va confirma practi ce primiti in schimbul votului. Nu doar nimic. Mai putin decat nimic. Primiti obligatia sa aveti grija de voi, ca PSD-ul are grija doar de ai lui (cotizanti, nu votanti). Practic, daca toti criminalii trebuie sa umble liberi ca seful de Belina sa fie si el liber, ce mai conteaza restul? Restul sa isi pazeasca singuri capul si viata. Vrei scoala? Mergi pe jos, ca nu ajungi la intelepciune asa cu una cu doua. A, esti rupt de distanta pe care trebuie sa o parcurgi pe jos si ai avut aroganta sa te sui intr-o masina condusa de un bunic aparent inofensiv - ghinion. Iar criminalul recunoaste tot pentru ca oricum la varsta lui legea penala este ultafavorabila. Asa ca daca este cumva tapul ispasitor pentru o retea mai mare de trafic uman, nu e problema.

+2 (2 voturi)
cloudvick
2.08.2019, 15:53:32

ce sa zici si tu cucoana din opozitie! androneasca merita demisa demult si din alte motive! poate trebuia sa spuna de ce in romanica in sec 21 nu exista transport public si inca se mai urca lumea la ocazie.

-1 (1 vot)
Modifică Setările