Politică

articolul anterior articolul urmator

Marcel Ciolacu: Categoric, PSD are toleranţă zero la corupţie. Nu am văzut în discursul public că trebuie şi toleranţă zero la drepturile oamenilor

7
5 Jul 2020 23:31:45
Autor: News.ro
foto inquam photo
foto inquam photo

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, susţine că PSD „are toleranţă zero la corupţie” însă reclamă faptul că nu a observat în discursul public, cu ocazia Zilei Justiţiei, faptul că „trebuie şi toleranţă zero la drepturile oamenilor, drepturile fundamentale ale oamenilor”.

„Am pierdut bătălia mediatică. În loc să vorbim de câte lucruri bune am făcut, a trebuit să venim şi să vorbim de legile justiţiei, mai ales persoanele care au fost purtătoare de acest mesaj nu au fost cele mai îndreptăţite de a face acest lucru. Ne-am învăţat lecţia, nu vom mai face aceeaşi greşeală. Azi e Ziua Justiţiei, am văzut că toată lumea spune ”toleranţă zero la corupţie”. Categoric şi Partidul Social Democrat are toleranţă zero la corupţie. Dar nu am văzut în discursul public că trebuie şi toleranţă zero la drepturile oamenilor, drepturile fundamentale ale oamenilor. Nu poţi... ai toleranţă zero la corupţie dar ai şi şi toleranţă zero la drepturile fundamentale ale oamenilor” a afirmat Marcel Ciolacu duminică seară, într-o emisiune la Antena 3.

Acesta a fost corectat de către moderatorul emisiunii, care a completat, spunându-i că este vorba despre toleranţă zero la încălcarea drepturilor fundamentale ale omului.  

„Vorbim de supremaţia legii, dar nu vorbim de independenţa judecătorilor şi a procurorilor. Nu putem iarăşi face lucrurile cu jumătăţi de măsură. (...) Dacă revenim iarăşi la aceeaşi meteahnă, vom plăti cu toţii mult mai scump. Cine fură, cine a încălcat legea, trebuie să fie judecat, categoric, dar drepturile fiecărei persoane trebuiesc respectate” a adăugat liderul interimar al PSD.  

Curtea Constituţională a motivat, miercuri, decizia prin care a admis excepţia de neconstituţionalitate a Avocatului Poporului privind măsurile de izolare sau carantinare pentru persoanele care vin din zone roşii ale pandemiei de coronavirus, măsuri instituite prin ordin al ministrului Sănătăţii. CCR arată, în decizie, că astfel de acţiuni nu pot fi luate printr-un ordin al ministrului Sănătăţii deoarece ar fi încălcate drepturile şi libertăţile fundamentale, ceea ce este prevăzut şi în Declaraţia Universală a Drepturilor Omului. Simpla menţionare a unei măsuri privative de libertate, aşa cum este internarea obligatorie pentru prevenirea răspândirii unor boli transmisibile, nu poate fi considerată ca fiind suficientă pentru a întruni condiţia legalităţii, iar internarea obligatorie reprezintă ultima opţiune la care autorităţile pot recurge pentru a realiza obiectivul de prevenire a răspândirii unei boli transmisibile, argumentează judecătorii constituţionali. A existat şi o opinie separată, cea a Siminei Tănăsescu.

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

leuldinpanjshir99
5.07.2020, 23:52:14

Hai bre Ciordacule, a fost 1 iulie nu 1 aprilie ...

+3 (3 voturi)
Klaus Ciocannis
6.07.2020, 00:09:22

Sa spui asta cand adunatura asta are 2 presedinti care s-au dus la bulau pentru coruptie.. asta inseamna ca Ciolacul are simtul umorului.

+2 (2 voturi)
m wakki
6.07.2020, 00:33:58

să stai bot în bot cu ciordache și cu nicolicea și să spui că ai toleranță zero la corupție ăsta da tupeu de mincinos

+2 (2 voturi)
Ion Hoinaru
6.07.2020, 00:37:40

Acum vorbiți degeaba, ca să induceți lumea în eroare. Vorbiți mai bine despre ce ați făcut până mai ieri, cu justiția și legile ei. Nu v-ar fi rușine.

+1 (1 vot)
Fahrenheit 451
6.07.2020, 04:29:28

Din articol, ,,Am pierdut bătălia mediatică''. ... O veți pierde și pe cea electorală! Rezultatele ,,realizărilor'' PSD, partidul care a guvernat cel mai mult după lovitura de Stat, se văd! Depopularea țării, distrugerea economiei ca fiind fier vechi de către omuil fără gât, ăla care se îmbrățișează în dreapta cu Chifiriuc, vânzarea, pe te miri ce, a tot ceea ce a mai rămas în picioare și a resurselor naturale românești, devalizări de bănci, CARITAS-uri, afaceri murdare, clanuri care au împânzit țara, mafie administrativă etc., în general, plasarea rușinoasă a României, ca o ultimă țară din UE, la mai toate capitolele! PSD se laudă cu intrarea României în NATO și UE, dar mineriadele nășite de Ilievici au întârziat cu foarte mult timp intrarea țării în cele două structuri... Dacă România n-ar fi intrat în UE, cred că PSD n-ar mai fi existat la ora actuală! Da, avem floricele prin orașe, cumpărate pe bani foarte mulți, borduri noi, lumini de tot felul, dar... blocurile de locuințe, majoritatea construite în anii comunismului, arată oribil, cu tencuiala căzută, murdare, insalubre! Ar fi multe de scris! Nu vreau să vă plictisesc! Ideea e aceea că lupul PSD nu-și va schimba năravul, oricât s-ar coafa și și-ar vopsi părul! Cu PSD la guvernare vom avea garanția că România va rămâne în continuare o țară codașa a Europei!

Vezi toate comentariile (7)

Modifică Setările