Politică

articolul anterior articolul urmator

Marcel Ciolacu: Voi demisiona din Parlament în ultima zi de mandat pentru a nu beneficia de pensie specială

13
23 Nov 2020 20:34:01
Autor: News.ro
Preşedintele Camerei Deputaţilor a mai spus că vrea ca „împreună să îi dăm jos pe toţi cei care s-au cocoţat pe Everestul financiar al pensiilor speciale” FOTO Inquam Photos / George Călin
Preşedintele Camerei Deputaţilor a mai spus că vrea ca „împreună să îi dăm jos pe toţi cei care s-au cocoţat pe Everestul financiar al pensiilor speciale” FOTO Inquam Photos / George Călin

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a precizat că Guvernul Orban a ratat în acest an ocazia să emită o ordonanţă de urgenţă pentru eliminarea pensiilor speciale, lucru care ar fi făcut să fie economisite câteva miliarde de lei, banii ce ar fi putut fi folosiţi în lupta cu pandemia de coronavirus sau pentru a pregăti şcolile astfel încât să elevii să poată continua procesul educaţional.

Preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu a anunţat că va demisiona din Parlament în ultima zi de mandat pentru a nu benefica de pensie specială.

„Cât contribui, atât primeşti – este singurul principiu corect care trebuie să stea la baza pensiei. Voi demisiona din Parlament în ultima zi de mandat pentru a nu beneficia de pensie specială! La fel am făcut şi acum patru ani, la fel voi face şi acum. Legea spune că pensiile speciale se acordă doar pentru cei care au cel puţin un mandat întreg de parlamentar. În mandatul meu, PSD a asumat o direcţie clară în ceea ce priveşte această nedreptate crasă la adresa milioanelor de pensionari care au pensii pe baza contributivităţii. Am iniţiat şi am votat legea prin care toate pensiile speciale care depăşesc 7 mii de lei sunt impozitate cu 85%. Nu este suficient, dar este singura varianta constituţională în acest moment”, a scris Marcel Ciolacu luni pe Facebook. 

Preşedintele Camerei Deputaţilor a mai spus că vrea ca „împreună să îi dăm jos pe toţi cei care s-au cocoţat pe Everestul financiar al pensiilor speciale”.

„Îmi doresc să reuşim ca împreună să îi dăm jos pe toţi cei care s-au cocoţat pe Everestul financiar al pensiilor speciale. O bună ocazie a fost ratată din nou de Guvernul Orban în acest an, când a refuzat să dea o ordonanţă de urgenţă pentru eliminarea pensiilor speciale, act normativ care s-ar fi aplicat imediat. Câteva miliarde bune de lei economisite astfel ar fi fost mult mai utile la sănătate în lupta cu pandemia sau pentru a pregăti şcolile pentru ca elevi să-şi poată continua procesul educaţional”, a conchis Ciolacu. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

13 Comentarii

muresan anna
23.11.2020, 20:41:37

In loc de joc de glezne, nu ar fi mai simplu sa le anulati? Voi le-ati acordat, acum aveti sansa sa indreptati un rau care produce efecte in continuare!

+2 (2 voturi)
leuldinpanjshir99
23.11.2020, 20:49:20

Parca nu astia de la Ciuma rosie au reintrodus pensiile speciale dupa ce turnatorul securist Petrov le taiase ... Poate abureli de astea mai prind la cativa ageamii ...

+2 (2 voturi)
Utilizator Adevărul
23.11.2020, 21:00:32

Comentariu considerat abuziv.

dobrita sorin
23.11.2020, 21:06:29

Ciolacule, esti un mangliu ieftin. Fii atent! Daca mergi pe urmatoarele chestii, zau daca nu voi fi fan PSD forever: 1. Elimina subventiile lunare pentru partidele politice din bugetul de stat. Cine crede in partid, doneaza si plateste cotizatie. 2. Elimina toate indemnizatiile si platile pentru parlamentari. A fi parlamentar este o onoare ce ti se face de catre alegatori, in baza careia tu trebuie sa-ti pui energia, inteligenta si priceperea in slujba tarii. 3. Elimina orice forma de imunitate in domeniul penal pentru parlamentari si demnitari. 4. Puneti in aplicare votul popular de reducere a numarului de parlamentari la 300. Daca faceti asta, voi fi in fan clubul psd.

+4 (4 voturi)
Cetăţeanul Turmentat
23.11.2020, 21:19:52

Ar fi fost mai usor sa le ceri lepadaturilor tale, care au ridicat mana, sa se abtina de la votul din Parlament. Ce zici, tovarase Ciolacu, este ca esti un impostor de cea mai ordinara speta?

+3 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (13)

Modifică Setările