Politică

articolul anterior articolul urmator

Marcel Ciolacu, discuţie telefonică cu prim-ministrul desemnat. Liderul PSD propune „un armistiţiu politic”

31
23 Oct 2021 17:00:02
Autor: Liviu Stănculescu
Foto Mediafax
Foto Mediafax

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a avut, sâmbătă, o discuţie telefonică cu premierul desemnat, Nicolae Ciucă, în cadrul căreia şeful social-democraţilor a subliniat necesitatea gestionării urgente a pandemiei. Ciolacu propune ”un armistiţiu politic ca să depăşim situaţia pandemiei şi a problemelor din energie”, existând posibilitatea ca PSD să susţină Guvernul Ciucă până la 1 februarie 2022.

”Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a avut sâmbătă, 23 octombrie 2021, o convorbire telefonică cu prim-ministrul desemnat, Nicolae Ciucă. În cadrul discuţiei, preşedintele Marcel Ciolacu a subliniat că prioritatea absolută a oricărui Guvern trebuie să fie gestionarea eficientă a pandemiei, astfel că i-a solicitat premierului desemnat un plan concret de măsuri pe termen scurt pentru reducerea infectărilor şi a deceselor cauzate de COVID-19”, a transmis, sâmbătă, PSD, într-un comunicat de presă.  

Potrivit documentului, preşedintele PSD i-a transmis prim-ministrului desemnat că aşteaptă programul de guvernare, cu aplicabilitate până în februarie 2022, dar şi măsurile pentru stoparea declinului economic.  

”În acest sens, preşedintele Marcel Ciolacu i-a cerut premierului desemnat să includă în programul de guvernare cele 10 măsuri urgente propuse de PSD în domeniul sanitar, economic şi social. O discuţie mai aprofundată pe marginea programului de guvernare, a planului sanitar şi a măsurilor economice urmează să aibă loc în cadrul unei întâlniri care va fi stabilită în zilele următoare”, a mai transmis PSD.  

Întrebat, sâmbătă, de ce a impus termenul de 1 februarie, Marcel Colacu a explicat: ”Noi vorbim de un armistiţiu politic ca să depăşim situaţia pandemiei şi a problemelor din energie. Nu s-a vorbit niciodată despre învestirea unui guvern pe următorii 3 ani de zile”.  

”Eu nu cer nimănui să îmi promită nimic. Eu am spus foarte clar: în cazul în care PSD decide să susţină un guvern minoritar, acest lucru nu se poate face decât pe o perioadă limitată de timp. Cel mult până la 1 februarie. Cred în continuare că România nu are nevoie în acest moment de un guvern minoritar. România are nevoie de un guvern stabil prin ce criză trece, ce răscruce de drumuri e în acest moment România”, a adăugat liderul PSD.  

Întrebat dacă ar putea PSD să intre la guvernare, Ciolacu a precizat că nu s-a discutat acest aspect deocamdată.  

”Să vedem care este programul de guvernare, care sunt măsurile, dacă pot fi încadrate cele 10 măsuri ale PSD şi care sunt timpii de implementare ale acestor măsuri, fiindcă nu vorbim de politică, ci de priorităţile românilor. Acum suntem în cu totul şi cu totul altă logică”, a mai afirmat Ciolacu.  

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

31 Comentarii

123 ABC
23.10.2021, 17:03:19

Asadar PSd-ul, intelegator, pune mana ca sa scoata tara din rahat ! Asta telenovela ....

+7 (13 voturi)
ovidiu preda
23.10.2021, 17:14:58

psd-istii se tot apleaca asteptind la primire

-7 (9 voturi)
leuldinpanjshir99
23.10.2021, 17:15:14

Asta a ordonat Statu' Paralel, armistitiu? Daca tot e sa ajunga prim-ministru un jeneral ...

+2 (2 voturi)
lamuritorul
23.10.2021, 17:22:38

"măsurile pentru stoparea declinului economic." Noi stim demult ca sunteti gargaragii demagogi, dar nu putem crede ca sunteti si asa prosti, se poate? Baaa, care declin economic? Mai citeste si tu statisticile europene, Romania are printre cele mai mari cresteri economice din Europa, inca din 2020. Agentiile de rating au mentinut ratingurile actuale, ba una l-a si imbunatatit,recent. NU E NIMIC DE STOPAT, BA. Problema va fi, in conditiile santajului rusnacilor cu pretul gazelor, sa mentinem un ritm bun. Te-ai lamurit?

0 (4 voturi)
Gigi Kent
23.10.2021, 17:26:57

Ciolanul este slugoiul Plăvanului cel analfabet, pesedeaua este sub controlul serviciilor trădătoare.

-7 (13 voturi)

Vezi toate comentariile (31)

Modifică Setările