Politică

articolul anterior articolul urmator

Marcel Ciolacu: Fac un apel către toate forţele politice să facem un proiect de ţară serios, putem începe acest proiect de ţară cu Autostrada Moldovei

13
24 Jan 2020 13:24:20
Autor: News.ro
Marcel Ciolacu, preşedintele interimar al PSD, vrea demararea proiectului privind Austostrada Moldovei
Marcel Ciolacu, preşedintele interimar al PSD, vrea demararea proiectului privind Austostrada Moldovei

Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că 24 ianuarie 2020 este „o zi de sărbătoare în care oamenii politici vorbesc frumos despre unire”. Ciolacu face apel la toate forţele politice pentru a face „un proiect de ţară serios”, care poate începe Autostrada Moldovei.

„24 ianuarie 1859. O zi în care, acum 161 de ani, oamenii politici ai acelor timpuri şi-au dat mâna pentru a pune piatra de temlie a statului român modern. 24 ianuarie 2020. O zi de sărbătoare în care oamenii politici vorbesc frumos despre unire. Dar sunt doar vorbe. Unirea trebuie făcută efectiv, şi nu doar declarativ, în toate celelalte zile ale anului! România are nevoie de mai mult decât o sumă de bune intenţii, rostite de două ori pe an", susţine Marcel Ciolacu, vineri, într-o postare pe Facebook.

Ciolacu afirmă că România are nevoie de proiecte concrete şi de politici publice care să unească cu adevărat toate provinciile istorice, atât din punct de vedere economic, cât şi social şi cultural.

„Trebuie să ne gândim serios la acest lucru pentru că totul în jurul nostru evoluează. Societatea, la fel. Şi nimeni nu mai are răbdare ca cei care decid să-şi rezolve interesele mărunte şi meschine. Nimeni nu mai vrea să asiste cu pasivitate la certuri politice, în timp ce priorităţile reale sunt lăsate întotdeauna pe locul doi. De aceea, fac un apel către toate forţele politice să facem un proiect de ţară serios, care să fie pus în practică indiferent de cine se află la putere. Şi cred că, acum, la 161 de ani de la Unirea Principatelor Române, putem începe acest proiect de ţară cu Autostrada Moldovei!", spune Ciolacu.

Liderul PSD Marcel Ciolacu, a cărui prezenţă fusese anunţată iniţial la manifestările de la Iaşi, şi-a anulat participarea vineri dimineaţă, "din motive obiective".

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

13 Comentarii

_wakki m
24.01.2020, 13:35:04

cum, nu îl mai înjură pesedeul pe Mandachi ? acum s-a trezit pesedeul că e bună autostrada Moldovei ? cu patru lini în urmă zicea exact invers, iar de făcut au făcut o layye

+5 (7 voturi)
Vasile Naftuli
24.01.2020, 13:37:23

Un proiect de țară trebuie, început cu autostrada Moldovei și alte lucrari necesare, dar trebuie hotărât irevocabil o linie de dezvoltare care să cuprindă elemente din principalele intrese ale României ca stat; să nu vină la putere un partid mai important ca țara și să dărâme ce au făcut cei dinainte chiar dacă era bun pentru țară.

-1 (5 voturi)
Marck
24.01.2020, 13:53:24

Ce spui tizule? Ți-a venit mintea la cap sau te-a apucat entuziasmul patriotic de Ziua Unirii? Și nu-i nevoie să faci niciun apel pentru că oamenii cu capul pe umeri, cu bun simț și viziune cer de mult un plan de țară. Atâta numai că vorbeau cu pereții. Voi aveați alte griji de rezolvat : cui și cum să mai dați pensii speciale, cum să mai pompați niște bani la primari prin PNDL, ce rubedenii, pițipoance și clientelă să se mai căpătuiască, cum să scape jigodiile corupte de la pușcărie și alte preocupări la fel de nobile. Dar eu înțeleg că făcând acest apel la colaborare politică, lansând ideea elaborării unui proiect de țară, înseamnă că la acest moment, voi nu aveți nimic pregătit pe subiect. Și de-aia așteptați idei de la alții. Și ca o simplă sugestie: Un proiect de țară nu începe cu o autostradă. Începe cu principii de dezvoltare croite pe o strategie economică atotcuprinzătoare, nu sectorială. Bine că sunteți plini de bune intenții. Dar și iadul e pavat tot cu bune intenții.

+4 (4 voturi)
Ghe Stoian
24.01.2020, 13:56:35

PERFIDIE "MADE IN psd"=CINE V-A IMPIEDICAT, TOVARASU' Ciolacu, SA FACETI VOI, PANA ACUM, ACEST LUCRU ? IAR VREI, TOVARASU' "GUVERN DE UNIUNE NATIONALA " ?

+4 (6 voturi)
costica cova
24.01.2020, 14:08:56

Tovarășe Ciolacu, ai condus împreună cu partidul tău , țata asta de 30 de ani....Spune-mi te rog un singur lucru bun făcut de PSD în ultimii 30 de ani ?....dacă ești în stare (poate și cîteva argumente ) ai pensia mea pe o lună (pensia mea nu-i specială )....pe moldoveni n-o să-i mai poți păcăli...

+4 (6 voturi)

Vezi toate comentariile (13)