Marcel Ciolacu: Am făcut pe surse rost de textul ordonanţei privind alegerile parlamentare. E total neconstituţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu - FOTO Eduard Enea
Preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu - FOTO Eduard Enea

Preşedintele interimar al PSD Marcel Ciolacu susţine că a făcut rost ”pe surse” de textul ordonanţei Guvernului prin care se modifică legile electorale şi spune că este o „idee tâmpită” modificarea modului în care sunt aleşi parlamentarii.

Întrebat duminică, într-o conferinţă de presă, dacă a văzut ordonanţa prin care se modifică legile electorale, Marcel Ciolacu a spus că a făcut rost „pe surse” de text, catalogând modificarea drept „tâmpită” şi ironizând-o. 

„Da, o am. Am făcut pe surse rost de text. Asta e, nu pot să vă mint! Alegerile parlamentare se fac pe circumscripţii, după cum bine ştiţi şi dumneavoastră, ştiu şi eu, există două rânduri de alegeri în care întreaga ţară este aceeaşi circumscripţie, referitor la alegerile prezidenţiale şi alegerile europarlamentare. Alegerile parlamentare sunt: fiecare judeţ este o circumscripţie şi buzoienii – în cazul meu, fiind buzoian,  votează parlamentarii de Buzău. S-a făcut o modificare în Ordonanţă că nu numai buzoienii pot vota reprezentanţii lor din Parlament, putem totuşi găsi o soluţie la această propunere, facem un singur buletin de vot la toate partidele, cu 465 de parlamentari, nu ştiu cum o să gestioneze oamenii acea carte de telefon sau triplă carte şi atunci transformăm România. E total neconstituţională, e atât de evident încât eu nu ştiu cum au putut să aibă o asemenea idee tâmpită care nu are nicio treabă cu democraţia”.

Guvernul a adoptat, în şedinţa de marţi, încheiată cu puţin timp înainte de miezul nopţii, după mai mult de nouă ore, OUG privind alegerile anticipate şi a stabilit măsuri concrete în cazul în care se ajunge în această situaţie. Astfel, data alegerilor trebuie anunţată cu 50 de zile înainte, iar anunţul se poate face la cinci zile după dizolvarea Parlamentului. În plus, cetăţenii pot vota la orice secţie de votare, iar numărul parlamentarilor din diaspora a fost mărit.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite