Ciolacu: Nu mergem la consultări cu o nominalizare. Am o părere foarte bună despre domnul Ciucă, dar în spatele lui se ascunde PNL

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marcel Ciolacu - FOTO Eduard Enea
Marcel Ciolacu - FOTO Eduard Enea

Preşedintele interimar al PSD Marcel Ciolacu a declarat marţi seară că formaţiunea sa nu va merge cu o nominalizare la consultările cu preşedintele de mâine. În ce priveşte decizia lui Ludovic Orban de a-şi depune mandatul de premier interimar, acesta a afirmat că este „o normalitate”.

Întrebat ce părere are despre decizia lui Orban, Ciolacu a afirmat că i se pare normal.

„Era normal să se întâmple acest lucru. E o hotărâre a CCR care era evidentă cu motivare sau fără motivare. Îmi menţin punctul de vedere de a nu merge cu o nominalizare”, a subliniat marţi seară Ciolacu într-o intervenţie la Digi24.

Întrebat dacă va susţine o altă variantă, acesta din urmă a precizat că „de la PNL categoric nu”, şi s-a arătat în favoarea unui „guvern de specialişti”.

Întrebat despre varianta lui Nicolae Ciucă în rolul de premier, liderul PSD a fost evaziv.

„Şi în spatele domnului Ciucă să se ascundă PNL? Categoric nu. (...) Am o părere foarte bună vizavi de domnul Ciucă”.

Cu toate astea, Ciolacu nu s-a arătat în defavoarea alegerilor anticipate.

„Este o variantă în cazul în care nu se crează o majoritate. E o variantă Constituţională. PSD-ului nu îi este frică de aceste alegeri”, a conchis liderul PSD.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat marţi seară că Ludovic Orban şi-a depus mandatul de premier desemnat şi că miercuri vor avea loc consultări la Palatul Cotroceni. Şeful statului a precizat că după alegerile parlamentare, preşedintele PNL e prima opţiunea pentru un nou mandat în fruntea Guvernului.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite