Politică

articolul anterior articolul urmator

Marcel Ciolacu: Principala greşeală a fost când am depus o moţiune împotriva PSD, de către PSD. De acolo au fost mai multe greşeli care au fost decontate astăzi

6
10 Oct 2019 21:12:40
Autor: Adelina Mărăcine
Marcel Ciolacu FOTO Inquam Photos / George Călin / 29 mai 2019
Marcel Ciolacu FOTO Inquam Photos / George Călin / 29 mai 2019

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, susţine că rezultatul votului la moţiunea de cenzură de joi, 10 octombrie, este consecinţa unui şir de greşeli pe care le-a făcut PSD, începând cu răsturnarea propriului guvern în anul 2017.

Ciolacu susţine că nu este unul dintre cei care cred că Viorica Dăncilă ar trebuie să-şi retragă candidatura la alegerile prezidenţiale, arătându-se convins că aceasta va intra în al doilea tur al alegerilor prezidenţiale.
 
Marcel Ciolacu a spus, joi, într-o intervenţie la Digi 24, că nu l-a surprins rezultatul votului la moţiunea de cenzură, scrie news.ro. 
 
„Nici PSD-ul nu mai avea matematic majoritatea, dar nici cele cinci partide care au reuşit să treacă moţiunea. Se pare că faptul că noi am rămas izolaţi a contat cel mai mult. (...) Principala greşeală a fost când am depus o moţiune împotriva PSD de către PSD. De acolo au fost mai multe greşeli care au fost decontate, toate, în ziua de astăzi“, a afirmat preşedintele Camerei Deputaţilor.
 
Marcel Ciolacu susţine că este convins că Viorica Dăncilă va intra în al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidenţiale.
 
„Urmează să ne strângem, partidul, să vedem calea cea mai bună de urmat, presupun că vor fi nişte şedinţe lungi, ancorate în realitate, iar reforma într-un partid întotdeauna se face când este în opozţie, nu când este la putere“, a spus Marcel Ciolacu.
 
Acesta a vorbit despre „un nou concept”, de „oameni noi“, de „reorganizare“ şi o „reacţie mai rapidă, dar şi de „lucruri foarte clare în ceea ce priveşte comunicarea” PSD.
 
„Lista de priorităţi a partidului nu a fost cea corectă“, a precizat Ciolacu, arătând că în acest moment locul PSD este în opoziţie.
 
„Din cunoştinţele mele, nu există în acest moment un mandat a partidului, eu nu am ştiinţă de el. Din punctul meu de vedere PSD a intrat astăzi în opoziţie, cine gândeşte altfel presupun că nu este ancorat în realitate şi părerea mea că aici este locul paridului în perioada următoare. Doamna Dăncilă este preşedintele partidului. Asta este realitatea, eu nu o pot nega. Presupun că urmează să ne strângem forurile partidului şi să luăm nişte decizii, nu sunt unul dintre cei care cred că doamna Dăncilă trebuie să-şi retragă candidatura“, a mai declarat Ciolacu.

Moţiunea de cenzură a Opoziţiei a trecut, cu 238 de voturi favorabile, 5 peste limita majorităţii. Trei parlamentari PSD au votat alături de Opoziţie. PSD pierde Puterea după 7 ani şi jumătate de guvernare, cu o scurtă pauză – Cabinetul Cioloş. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Bogdan Matis
10.10.2019, 21:19:20

PSD-ul va ramane in cartea recordurilor ca singurul partid care si-a dat jos 3 guverne. Iar Dancila, cel mai prost sef de partid din istoria politica. Acest vot a insemnat un singur lucru, si anume dorinta tuturor de a scapa de Viorica si incheierea epocii Liviu Dragnea. Daddy a fost inchis, iar apendicele sale sunt inca in libertate. Sunt necesare alegeri anticipate imediat, de preferat impreuna cu prezidentialele pentru a armoniza vointa populara aratata la votul din 26 mai, cu situatia parlamentara

+2 (2 voturi)
mossss ion roata
10.10.2019, 23:00:12

Ce v-ar mai plăcea repetarea consensului (nonsensului) iliescian, cu o cumulare a puterii de-o singură parte... Constituţia nu permite însă anticipate în perioada alegerilor prezidentiale, doar dupa aceea si doar daca vor parlamentarii, altfel il "joaca" pe presedinte. Ar fi fost bun un neceauşescu să cumuleze puterea toată, nu-i aşa? Pohta ce pohtesc mini-mihaivitejii zilelor noastre.

-4 (4 voturi)
Un cititor
10.10.2019, 21:45:17

Comentariu considerat abuziv.

cristian marius serban
10.10.2019, 22:15:21

Principala greseala cand FSN s-a transformat in PDSR si a devenit partid politic, mai bandit ruserloc.

+4 (6 voturi)
mossss ion roata
10.10.2019, 23:04:21

Cam puriu... FSN s-a trasformat in partid imediat după deranjamentele din 1989, dupa ce si-a repliat eşaloanele uşor şocate din PCR si dupa ce si-a subordonat politia politica, de asta fiind neaparata nevoie. PDSR s-a numit mai tarziu, cand Ilici s-a debarasat de jidacul Roman. Dar asta e istorie, azi pesedeaua asta e caracterizata de cel mai salbatic capitalism posibil. Ia vezi, baronul Buzatu, de pildă, tot aşa de socialist este şi când şi-a trasformat judeţul în propria-i moşie, tot socialist e şi când închiriază centrul de afaceri pentru diverse evenimente, tot socialist atunci cand isi exploateaza sclavii angajati?

-3 (5 voturi)

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările