Marcel Ciolacu susţine că România nu este într-un „colaps economic”: În comparaţie cu Germania, vom avea o creştere economică dublă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Facebook/ Marcel Ciolacu
FOTO: Facebook/ Marcel Ciolacu

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat, marţi, că România nu este într-un colaps economic. Liderul PSD a explicat că există inflaţie, însă ţara noastră nu are o problemă în acest moment cu şomajul şi a subliniat că vom înregistra în acest an o creştere economică aproape dublă faţă de Germania.

„Nu suntem într-un colaps economic, există o inflaţie, este şi în zona euro o inflaţie istorică, şi în Marea Britanie, care nu este în zona euro, dar şi în Germania şi Olanda care sunt state în zona euro. De obicei inflaţia automat trage şomaj. Încă în România nu este o problemă cu şomajul, iar cu acest măsuri care au deblocat investiţiile categoric lucrurile vor merge în direcţia corectă”, a spus Ciolacu, marţi, într-o conferinţă de presă la Constanţa. 

Liderul PSD a precizat că în acest an nu vor fi introduse taxe noi. „Am spus foarte clar, când eşti într-o criză economică, la un prag de criză economică - şi nu doar România, ci întreaga Europă şi mai ales zona de inflaţie în zona euro- este exclus să vii cu taxe noi. De obicei se vine cu o redimensionare a taxelor în momentul în care ai o creştere economică. Eu am văzut ce a zis Banca Mondială, şi a spus că vom avea anul acesta creştere economică, vreau să vă zic că, în comparaţie cu Germania, aproape dublă”, a punctat social-democratul.

De asemenea, întrebat despre introducerea sistemului progresiv de impozitare, Marcel Ciolacu a precizat că este unul dintre susţinătorii unei astfel de măsuri, însă a subliniat că anul acesta nu se va schimba sistemul de impozitare.

„Nu se pune problema ca anul acesta să se schimbe vreun sistem de impozitare. Avem nişte jaloane în PNRR pentru anumite scutiri să fie scoase (...). Sunt unul dintre susţinătorii impozitului progresiv şi nu mai sunt aşa mare fan al acelei taxe unice sau impozit unic, nu mai ştiu care este în România, că la dividende e de 5%, la venituri 10%, la profit e 16%. Trebuie să lămurim această struţo-cămilă pe care o avem în România”, a spus preşedintele Camerei Deputaţilor.

Preşedintele Camerei Deputaţilor şi liderul PSD, Marcel Ciolacu, a efectuat, marţi, o vizită în Portul Constanţa, alături de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite