Marcel Ciolacu susţine că a sesizat OSCE şi Comisia Europeană în legătură cu alegerile din România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marcel Ciolacu a anunţat că a sesizat OSCE şi Comisia Europeană pe marginea alegerilor din România, motivând că „lucrurile depăşesc anumite limite”, relatează Agerpres.

„Am încredere în justiţia din România, am făcut adresele, am trimis în seara asta şi la OSCE, şi la Comisia Europeană, pentru că lucrurile depăşesc anumite limite şi este normal să ne adresăm Europei, să ştie ce se întâmplă în România”, a declarat Marcel Ciolacu, la Antena 3.

În privinţa unei eventuale solicitări referitoare la alegerile de la Bucureşti, el spune că decizia aparţine Gabrielei Firea. „Cred că cel mai îndreptăţit nu este partidul, este candidatul să decidă cum va acţiona în continuare. Partidul este normal să-şi susţină candidaţii, mai ales când există o asemenea suspiciune, dar decizia trebuie să fie a doamnei Gabriela Firea. Este candidatul partidului asumat şi este normal că doamna Firea are o mare frustrare când vede că i s-au adus zeci de procese modificate. Nu s-a întâmplat vreodată în vreo alegere aşa ceva”, a declarat liderul PSD.

El a adăugat că există totodată „o mare suspiciune” la Călăraşi, dar şi la Moldova Nouă, unde alegerile au fost anulate, chiar dacă cel care a câştigat, din partea PSD, avea acest drept din partea instanţei.

„Mai e o mare suspiciune la Călăraşi, unde a câştigat PSD şi la Consiliul Judeţean şi la Primăria de municipiu. Au hotărât renumărarea voturilor. La Sectorul 5, unde n-a câştigat PSD-ul, dar a pierdut PNL-ul, s-a aprobat renumărarea voturilor. La Moldova Nouă, în Caraş Severin, de unde este domnul Vela, s-au anulat nişte alegeri, un primar ales, că nu avea dreptul să candideze, cu toate că avea o decizie a instanţei că avea dreptul să candideze. Despre ce vorbim? Am început să împărţim democraţia? Am înţeles că Klaus Iohannis, preşedintele Romaniei, are o problemă cu PSD-ul şi cu opoziţia, dar ce facem noi? Ce vrem noi de la ţara asta? Unde vrem să ne ducem cu democraţia? (...) Nu se poate singurul caz de anulare a unui primar ales să fie în judeţul domnului Vela şi tu, prim-ministru, să ieşi să spui că a fost o organizare perfectă, cu tot circul care este în Bucureşti”, a spus liderul PSD.

Potrivit acestuia, „dubla măsură în acest moment este evidentă”.

„La ce suspiciuni sunt la Sectorul 1, n-am auzit de mari suspiciuni la Sectorul 5. La Sectorul 5 neapărat trebuie renumărate voturile, la Sectorul 1 nu. Am COVID astăzi, dar staţi că nu mai am COVID, m-am întors la treabă, că în seara asta trebuie să decidă cine este şi dacă se renumără. E mult prea cusută cu aţă albă. (...) Justiţia este cea îndreptăţită să facă lumină în acest moment. (...) Vom recurge la toate pârghiile, vom angaja cei mai buni avocaţi să ne reprezinte”, a mai declarat Marcel Ciolacu.

Vă mai recomandăm:

Clotilde Armand explică imaginile în care persoane prezentate ca fiind membri USR par că umblă la sacii cu voturi la Biroul Electoral al Sectorului 1

Firea cere repetarea alegerilor, după apariţia unor imagini în care mai multe persoane par că umblă la sacii cu voturi. Reacţia Jandarmeriei VIDEO 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite