Politică

articolul anterior articolul urmator

Marcel Vela, despre „războiul hibrid”, ce are ca scop destabilizarea şi contestarea autorităţilor

7
25 May 2020 22:32:16
Autor: News.ro
Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a vorbit despre cel mai periculos război, cel informatic. Foto: Inquam Photos.
Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a vorbit despre cel mai periculos război, cel informatic. Foto: Inquam Photos.

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, susţine că ştirile false privind noul coronavirus pot duce la o destabilizare a economiei. Ministul a vorbit despre „războiul hibrid”, menit să destabilizeze încrederea în autorităţile statului.

„Când observi pe Facebook mobilizări, resurse financiare, diferite acţiuni concertate, campanii în adevăratul sens al cuvântului, care au baza de plecare în alte state, poate chiar în state care nu agreează, să spunem, fie politica noastră europeană, fie politica de alianţe militare, atunci poţi să faci o radiografie corectă şi obiectivă cu privire la unele lucruri care sunt discutabile”, afirmă ministrul Vela.

Marcel Vela afirmă că lipsa încrederii în sistemul sanitar, în autorităţi, poate duce către o destabilizare economică, iar ”cei care au aceste interese pe varianta de a destabiliza” sunt ”într-un fel” organizaţi.
 
”Vreau să vă spun că războiul hibrid este cel mai periculos război, cu ghilimelele de rigoare, este o confruntare care nu se simte în zona militară sau în zona confruntărilor clasice. Războiul informatic, dacă vreţi, are mai multe substraturi. Unul dintre ele este şi acesta al destabilizării, al neîncrederii, al haosului, al contestării autorităţilor. Pentru că, dacă vedem pădurea dincolo de copaci, dacă-mi permiteţi această metaforă, este evident că o stare de neîncredere, o lipsă a autorităţii statului, a încrederii în sistemul sanitar, în autorităţi, toate acestea duc spre o destabilizare economică. Cei care au aceste interese pe varianta de a destabiliza, fie că sunt site-uri fantomă care au în spate anumite cercuri de interese economice, anumite persoane care le deţin şi care, de fapt, nu există, care rostogolesc anumite ştiri, anumiţi specialişti în ale informaticii care rostogolesc ştirile care ştiu să capaciteze cât mai mulţi urmăritori, toate acestea sunt, într-un fel, organizate, pentru că este evident faptul că sunt finanţate”, a afirmat Marcel Vela, luni seară, într-o emisiune la Realitatea Plus.
 
Ministrul de Interne mai spune că poate face ”o radiografie” a campaniilor atunci când observăm pe Facebook mobilizări care au nevoie de finanţare.
 
„Când observi pe Facebook mobilizări, resurse financiare, diferite acţiuni concertate, campanii în adevăratul sens al cuvântului, care au baza de plecare în alte state, poate chiar în state care nu agreează, să spunem, fie politica noastră europeană, fie politica de alianţe miliare, atunci poţi să faci o radiografie corectă şi obiectivă cu privire la unele lucruri care suni discutabile”, a mai declarat Vela.
 
Acesta susţine că nu îi acuză pe cei care citesc ”un expozeu al unui mare om de ştiinţă care este fals” .

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

un motan intransigent
25.05.2020, 22:54:23

Anonimatul ajuta razboiul hibrid. Poate ca unor anume participanti la dialogul din internet ar trebui sa li se specifice tara si orasul de emisie a participarii. Ar fi bine ca nu absolut toate datele personale sa fie protejate. Care-i rostul sa-i lasi inamicului toate armele folositoare lui?

Mesterul Ardelean
25.05.2020, 23:08:12

@ un motan intransigent Daca ai sti cat de usor este sa iti schimbi IP-ul ...

aşa şi aşa
26.05.2020, 09:15:36

u m i... Serios?... Tu chiar pui botul la aberaţia lui (mani)vela?... El nici nu ştie ce însemnă expresia "război hibrid", dar s-o mai şi înţeleagă... I-a şoptit-o cineva, aşa... la mişto, ca să rîdă de el... La incompetenţa generalizată a febrei galbene, nici nu e nevoie de "duşmani", se împiedică ei însăşi în propria prostie...

+1 (1 vot)
Victor Nagy
25.05.2020, 22:55:44

Ține-o tot așa , dom. ministru ..... locul gunoiului este ....sub preș . Mai încape ? Încă un pic și se face un munte . Să ne gândim ce nume îi dăm ... muntelui .

+2 (2 voturi)
m wakki
25.05.2020, 23:06:41

Muntele Moskva ce zici de asta ?

-3 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (7)