Mare pericol mare - Ridicolul şi nedemnul

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gravitatea situaţiei este cît se poate de clară dacă te uiţi la preşedintele „românilor”. Şi mai ales dacă-l asculţi! Atunci abia îţi dai seama de pericolul care pîndeşte la fiecare colţ.

Întotdeauna Dl Iohannis vorbeşte despre „români”, niciodată despre „cetăţeni români”. În primejdia în care se află, a utilizat chiar cîteva cuvinte în maghiară pentru a arăta "trădarea" PSD-ului. Ceea ce înseamnă nici mai mult nici mai puţin decît că limba maghiară e limba diavolului.

Eu chiar înţeleg că arta politicii are mai multe zone gri care nu-mi plac dar pe care le accept. Dar cred că este de înţeles dacă nu mă bucur la fel pentru toate zonele. Şi mai cred că este inadmisibil să te joci cu un naţionalism care nici măcar prea latent nu se întîmplă să fie şi care le leagă pe români de maghiari, toţi - cetăţeni ai României. Nu e bine să continui tradiţia lui Vadim, Funar şi ceilalţi, orice cîştig politic ai spera din asta. Demonstrezi numai că liberalismul românesc nu e liberalism deloc.

Se cunoaşte că sunt „antipatizant” al guvernului maghiar actual. Nu mă lupt pentru autonomie şi nici simpatizant PSD nu sunt. Dar aici nu vorbim de alţii, ci numai şi numai despre preşedintele Iohannis care n-ar fi avut voie să spună asemenea lucruri şi în această manieră. Un preşedinte trebuie să se comporte demn în orice situaţie, cu atît mai mult în situaţii de criză. Ceea ce Dlui Iohannis nu i-a reuşit.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite