Politică

articolul urmator

Mare pericol mare - Ridicolul şi nedemnul

16
29 Apr 2020 15:55:57
Péter Demény

Gravitatea situaţiei este cît se poate de clară dacă te uiţi la preşedintele „românilor”. Şi mai ales dacă-l asculţi! Atunci abia îţi dai seama de pericolul care pîndeşte la fiecare colţ.

Întotdeauna Dl Iohannis vorbeşte despre „români”, niciodată despre „cetăţeni români”. În primejdia în care se află, a utilizat chiar cîteva cuvinte în maghiară pentru a arăta "trădarea" PSD-ului. Ceea ce înseamnă nici mai mult nici mai puţin decît că limba maghiară e limba diavolului.

Eu chiar înţeleg că arta politicii are mai multe zone gri care nu-mi plac dar pe care le accept. Dar cred că este de înţeles dacă nu mă bucur la fel pentru toate zonele. Şi mai cred că este inadmisibil să te joci cu un naţionalism care nici măcar prea latent nu se întîmplă să fie şi care le leagă pe români de maghiari, toţi - cetăţeni ai României. Nu e bine să continui tradiţia lui Vadim, Funar şi ceilalţi, orice cîştig politic ai spera din asta. Demonstrezi numai că liberalismul românesc nu e liberalism deloc.

Se cunoaşte că sunt „antipatizant” al guvernului maghiar actual. Nu mă lupt pentru autonomie şi nici simpatizant PSD nu sunt. Dar aici nu vorbim de alţii, ci numai şi numai despre preşedintele Iohannis care n-ar fi avut voie să spună asemenea lucruri şi în această manieră. Un preşedinte trebuie să se comporte demn în orice situaţie, cu atît mai mult în situaţii de criză. Ceea ce Dlui Iohannis nu i-a reuşit.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

16 Comentarii

Mihai Giurgiuveanu
29.04.2020, 16:19:18

Nu va impartasesc parerea, domnule Demeny. Dovediti doar ca "sangele apa nu se face", Ati trecut nonsalant peste modul reprobabil in care UDMR si-a strecurat legea pe sub nasul binevoitor al d-lui Marcel Ciolacu si ati gasit de cuviinta sa va aratati deranjat doar de reactia lui Iohannis. In calitate de cetatean loial al Romaniei ar fi fost cazul sa calificati gestul facut de UDMR si PSD, care trebuia taxat, nu ignorat! Mai ales daca tot nu va iubeste UDMR-ul :))) Gestul a meritat din plin punerea la punct pe care a administrat-o Iohannis celor doua partide in discutie. Pentru o simpla postare pe Facebook, ambasadorul Romaniei a fost admonestat extrem de dur de catre ministrul Afacerilor Externe al Ungariei. Asa ca, ar trebui sa ii permiteti si presedintelui Romaniei sa se adresezeasa cum a facut-o, mult mai putin dur, celor care au incercat din nou sa incalce Constitutia si sa afecteze integritatea tarii!

0 (8 voturi)
Radu Mircea
29.04.2020, 16:40:11

# Peter Demeny ''Gravitatea situatiei'' e groasa don' Demeny . ''' CETATENI ROMANI ''' ???? Cacaia ''cetateni romani'' don' Demeny ??? Prima indatorire a unui cetatean roman este daca sa n-o iubeasca , macar sa cunoasca limba tarii al carei cetatean are pretentia sa fie considerat , (nu-i vorba de dvs.) . Depasiti putin Brasovul mai sus si veti avea imensa surpriza ca pe strada , in pravalii , in primarii , in scoli , in gradinite , pina si in circiumile din ultimul sat se vorbeste NUMAI UNGURESTE !!! Maghiarii prin reprezentantii lor in parlament se straduiesc sa se autoizoleze prin tot ce pretind in schimbul voturilor de balama politica , sa substituie autoritatea statala legala in Romania prin tot felul de legi care izoleaza maghiarul de rind , il lasa in limba goala cind merge la Mamaia unde nu stie sa ceara o bere in limba romana . Noroc ca semnul cu degetul mare ridicat si pumnul strins inspre gura inseamna in toate limbile (chiar si in ungureste) ca-ti frige buza dupa o pileala ... hi hi hi hi ...

+1 (7 voturi)
ovidiu preda
29.04.2020, 16:24:40

Limba diavolului, aici a nimerit-o, e char limba dezbinarii....nem autonomia arra hungaria

-2 (4 voturi)
ovidiu preda
29.04.2020, 16:28:18

Si ce repede ies viespile din cuib

-2 (4 voturi)
herr v.6.01
29.04.2020, 16:26:32

Hai sa vedem de la ce a pornit totul? De la initiativa parlamentarilor UDMR de a se adopta o lege in folosul celor pe care-i reprezinta: etnicii maghiari. Faptul ca sefii Camerei Deputatilor avand toate avizele in fata n-au gasit timp sa supuna votului proiectul UDMR, care a fost aprobat in mod tacit, l-a scos din pepeni pe Iohannis. Iohannis n-a zis nimic rau despre Ungaria sau etnicii unguri din Ardeal, ci s-a referit strict la miselia ciolacului. O atitudine strict politica, dar care i-a uns la inima pe multi romani.

+5 (9 voturi)

Vezi toate comentariile (16)

Modifică Setările