Marian Munteanu anunţă că îi va da în judecată pe cei care au susţinut că a colaborat cu Securitatea. Ce nume se află pe lista fostului lider al studenţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liderul Alianţei Noastre România. FOTO Mediafax
Liderul Alianţei Noastre România. FOTO Mediafax

Preşedintele Alianţei Noastre România, Marian Munteanu, a anunţat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă susţinută în Piaţa Universităţii, că depune plângeri penale împotriva celor care au afirmat că a colaborat cu Securitatea, nominalizându-i pe Monica Macovei, Cristian Tudor Popescu, Andrei Cornea, Stelian Tănase, Nicolae Manolescu, Remus Cernea şi Victor Boştinaru.

„Am deja câteva persoane. Până astăzi am fost hotărât să nu dau în judecată ziarişti. Mulţi şi-au făcut televiziuni în România pentru că am stat aici (în Piaţa Universităţii - n.red.) şi am luptat. După atâta ticăloşie, am să o fac şi pe asta. Deja avem acţiuni în instanţă pentru următorii cetăţeni: Macovei Monica, Manolescu Nicolae, Cernea, un aşa-zis ziarist Cristian Tudor Popescu, Andrei Cornea, Stelian Tănase, Victor Boştinaru. Pe lângă acest buchet de scaieţi, pregătesc acţiuni împotriva tuturor celor care au minţit, au falsificat sau au prezentat drept corecte şi drepte documente neverificate. Începând de luni începe acţiunea la Parchet pentru că nu se mai poate aşa”, a anunţat Marian Munteanu, potrivit News.ro. 

Fostul lider al studenţilor din Piaţa Universităţii  le-a dat termen până luni jurnaliştilor care au afirmat că ar fi colaborat cu Securitatea să retracteze afirmaţiile făcute, însă pe politicieni îi va da oricum în judecată. Munteanu a precizat că nu intenţionează să se îndrepte cu acţiuni în justiţie împotriva membrilor CNSAS deoarece verdictul de necolaborare a fost dat în unanimitate.

„Nu mă intimidează tentativele unor propagandişti de a răspândi minciuni şi calomnii în viaţa politică. Mă refer la micile gălăgii legate de verdictul CNSAS care a arătat foarte clar că nu am colaborat cu Securitatea, iar dacă cineva îşi imaginează că, vânturând nişte expertize şi aşa-zise analize grafologice făcute pe microfilme, o să aibă succes, se înşeală foarte grav”, a declarat Munteanu, potrivit aceleiaşi surse. 

Ce spune despre chitanţă

Munteanu a afirmat că chitanţa pe care ar fi primit-o de la Securitate pentru banii pe care i-ar fi luat pe notele informative se regăseşte doar pe microfilm şi, în consecinţă, nu poate fi făcută o analiză grafologică. Munteanu susţine că este vorba de un fals care a fost făcut în aprilie 1990 pentru a fi compromis în perioada în care era lider al studenţilor din Bucureşti. „Îmi puteţi compara semnătura de pe dosarele de candidatură cu mâzgăleala de pe nu ştiu ce site-uri (...) Trei-patru zurbagii fac tărăboi cu nişte copiuţe”, a mai spus liderul Alianţei Noastre România. 

Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii a publicat adeverinţa de necolaborare cu Securitatea emisă pe numele lui Marian Munteanu, fost lider al studenţilor din Piaţa Universităţii în anii '90 şi fost candidat PNL pentru Primăria Capitalei.

Retragerea lui Radu Golban

Doctorul în economie Radu Golban, care îşi anunţase intrarea în cursa electorală, s-a retras din partid. „Îmi este imposibil să candidez, într-un partid condus de un lider care a semnat un angajament de colaborare cu poliţia politică, aceeaşi care mi-a împins părinţii în exil", a explicat Radu Golban.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite