Marian Oprişan, reales în funcţia de preşedinte al PSD Vrancea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marian Oprişan
Marian Oprişan

Marian Oprişan a fost reconfirmat, cu unanimitate de voturi, preşedinte al PSD Vrancea în cadrul conferinţei organizaţiei social democrate, informează site-ul cotidianului Monitorul de Vrancea. Plenul Conferinţei a aprobat o rezoluţie prin care PSD Vrancea va susţine candidatura lui Liviu Dragnea la funcţia de preşedinte al PSD.

Preşedintele PSD Vrancea, Marian Oprişan, a fost mandatat de cei 472 de delegaţi prezenţi în sală să candideze la funcţia de vicepreşedinte al PSD. Marian Oprişan a avut lângă el un scaun ce a rămas gol, iar la finalul lucrărilor a declarat că acel scaun trebuia ocupat de cel mai bun ministru al Transporturilor de până acum şi prietenul vrâncenilor, Miron Mitrea.

În discursul său de după reconfirmarea în funcţie, Marian Oprişan le-a mulţumit social democraţilor vrânceni pentru sprijinul acordat  şi le-a mărturisit că în ultimii zece ani nu de puţine ori s-a gândit să renunţe la funcţiile politice, dar a precizat că nu a renunţat din respect pentru colegii din PSD şi cetăţenii judeţului Vrancea, care l-au investit cu încrederea lor.

„În ultimii 10 ani, o dată pe lună, merg la tribunal din cauza faptului că nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită. Pentru că am vrut să facem un parc de agrement şi recreere pentru cetăţenii municipiului Focşani şi ai judeţului Vrancea şi pentru asta am cumpărat în domeniul public Complexul Căprioara. Anul acesta, la 31 decembrie, parcul de recreaţiune şi agrement va deveni realitate şi va deveni proprietatea cetăţenilor judeţului Vrancea. Nu de puţine ori m-am gândit să renunţ, dar în secunda doi m-am răzgândit. Dar de ce m-am răzgândit? Pentru că vă am pe voi, colegii şi prietenii mei, pentru că sunteţi familia mea şi nu pot să fac acest lucru. Voi pleca, dar numai atunci când îmi vor spune vrâncenii să plec, când îmi veţi spune voi, prietenii şi familia mea, să plec. Dar nu se va ajunge niciodată acolo pentru că eu am natura echilibrului şi am bunul simţ să nu ajungem acolo. Dar acum nu o să plec“, a spus Marian Oprişan în aplauzele social democraţilor vrânceni, potrivit monitorulvn.ro 

„La data alegerilor, iunie 2016, municipiul Focşani va trebui să arate boboc“

Liderul social democrat le-a trasat o sarcină celor care conduc municipiului Focşani, precizând că până la data alegerilor, iunie 2016, municipiul Focşani va trebui „să arate boboc“.

„Aveţi o sarcină din partea mea şi a conferinţei judeţene a PSD. La data alegerilor, iunie 2016, municipiul Focşani va trebui să arate boboc. Oamenii nu ştiu că sub pământul municipiului Focşani sunt investiţi aproape 150 de milioane de euro. Pentru că nu se văd. A trebuit să extindem reţele de apă, de canalizare, să extindem reţelele termice, să facem lucrări deosebite. Când am venit noi la guvernare, în anul 2000, municipiul Focşani avea apă cu program. Astăzi Focşaniul are cea mai modernă alimentare cu apă, cea mai modernă şi performantă staţie de epurare din România. Acestea sunt lucruri făcute de noi, PSD-iştii şi nu am primit sprijin decât de la guvernele noastre atunci când au fost la putere“, a mai arătat Marian Oprişan. 

Acum îl susţine pe Liviu Dragnea, în iunie îl critica pe Victor Ponta

În iunie, când premierul Victor Ponta s-a operat în Turcia, liderul PSD Vrancea, Marian Oprişan, a declarat ca el s-ar fi întors mai repede în ţară după operaţie dacă ar fi fost în locul liderului PSD, premierul Victor Ponta, dar ca îl înţelege că nu vrea să îşi rişte sănătatea şi că el ţine „la piciorul” acestuia, puterea partidului constând în toţi liderii, potrivit Mediafax.

„Am vorbit cu Victor Ponta. Sigur, Victor Ponta are perfectă dreptate în acest moment. Dacă eu aş fi fost prim-ministru, m-as fi întors imediat. Mi-aş fi riscat piciorul. Victor Ponta nu vrea să-şi rişte sănătatea din acest punct de vedere şi are dreptate. Şi eu ţin la piciorul lui, ştiţi foarte bine că mi-e drag din acest punct de vedere. Puterea PSD sta în suma liderilor de valoare, de la nivel local şi central”, a spus Oprişan, la data de 29 iunie, aflat la sediul central PSD.

Anterior, Oprişan declara că premierul Victor Ponta trebuie să se întoarcă de urgenţă în ţară şi să spună clar ce are de gând să facă, deoarece „lucrurile nu merg bine pentru partid şi guvernare”.
Şi coordonatorul Liviu Dragnea spunea, în aceeaşi perioadă, că în partid există „o stare de dezorientare în organizaţii” şi că ar fi bine ca Victor Ponta „să încerce să facă un efort, chiar dureros” să se întoarcă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite