Politică

articolul anterior articolul urmator

Marian Petrache, după ce a fost pus sub acuzare: „Demisionez din funcţiile din PNL“. Turcan: Spre deosebire de PSD, noi am respectat solicitările Justiţiei

2
17 Feb 2017 12:29:17
Autor: Sebastian Zachmann
Marian Petrache
Marian Petrache

Preşedintele PNL Ilfov, Marian Petrache, a anunţat, vineri, după ce procurorii DNA l-au pus sub acuzare pentru luare de mită şi şantaj, că demisionează din funcţiile pe care le are în partid.

”Demisionez din funcţiile din partid: preşedinte al organizaţiei Ilfov şi secretar general interimar”, a anunţat Marian Petrache, el invocând faptul că acuzaţiile procurorilor îi afectează credibilitatea.

El a precizat că nu va renunţa însă la postul de preşedinte al Consiliului Judeţean Ilfov întrucât a fost ales ca membru al CJ Ilfov.

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, consideră demisia lui Marian Petrache din funcţia de secretar general al partidului drept un ”gest corect şi demn” şi spune că are încredere în Justiţie.

”Avem încredere în justiţie, avem încredere că adevărul va ieşi la suprafaţă. Este un gest corect şi demn făcut de domnul secretar general Petrache. Am respectat şi respectăm în continuare independenţa justiţiei şi principiile statului de drept, ca fiind singura formulă democratică în care poate fi garantată prezumţia de nevinovăţie. Clarificarea suspiciunilor care planează asupra unei persoane, cu respectarea principiului egalităţii în faţa legii, revine organelor judiciare şi instanţelor. Spre deosebire de PSD, noi am respectat întotdeauna solicitările organelor judiciare. Avem această conduită pentru că dorim să facem o departajare cât se poate de clară între justiţie şi acţiunea politică, cu scopul de a respecta criteriile de integritate asumate”, a scris Raluca Turcan pe pagina personală de Facebook.

Şeful Consiliului Judeţean Ilfov, Marian Petrache, a fost audiat, vineri, la DNA, într-un dosar în care este acuzat de şantaj şi luare de mită. La ieşirea de la DNA, Petrache a spus că este vorba de un denunţ al fostului primar din Jilava, Adrian Mladin, condamnat definitiv anul trecut la cinci ani şi zece luni de închisoare.

Marian Petrache a mai spus că ar fi vorba de fapte care s-ar fi petrecut în urmă cu nouă ani. "Acum nouă ani l-am şantajat eu. Şi-a adus aminte", a spus Petrache, referindu-se la Adrian Mladin. Preşedintele Consiliului Judeţean Ilfov a adăugat că nu are motive să se teamă de acest dosar.

Potrivit unor surse liberale, Petrache intenţiona oricum să demisioneze din funcţia de secretar general al PNL din cauza unor probleme de sănătate. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

mahatma
17.02.2017, 12:57:49

Ilfov, cuib de diferite specii de viespi! Cand roiesc toate, nici nu mai stii care cum e!

Carmen Florea
17.02.2017, 15:21:54

... dar la ciolan oricum, penalule... Treci fuguta la psd, ca acolo-i cuibul de hoti, adica muica lor, a hotilor, fiind mereu bortoasa... Hoti de sus pana jos, toti la troaca plina, umpluta de cei cu 1200 lei salariu, pe care-i prostiti cu 10 lei majorare, plus ... 10 taxe ..., de care prostii nici nu-si dau seama ca-i o abureala ...

Modifică Setările