Marius Budăi: Guvernul Austerităţii taie trei tranşe de creştere a alocaţiilor, fiecare de câte 20% şi aruncă doar câţiva lei copiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marius Budăi, fpst ministru al Muncii. FOTO Facebook Marius Budăi / Arhivă personală
Marius Budăi, fpst ministru al Muncii. FOTO Facebook Marius Budăi / Arhivă personală

Deputatul social-democrat Marius Budăi, fost ministru al Muncii, afirmă că „Guvernul Austerităţii PNL-USR+UDMR taie trei tranşe de creştere a alocaţiilor, fiecare de câte 20% şi aruncă doar câţiva lei copiilor”.

„Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului Cîţu e şi mai ticăloasă decât am crezut! Guvernul Austerităţii PNL-USR+UDMR taie trei tranşe de creştere a alocaţiilor, fiecare de câte 20% şi aruncă doar câţiva lei copiilor. Astfel, creşterile din iulie 2021, ianuarie 2022 şi iulie 2022 sunt înlocuite cu o singură creştere, din pix, în prima zi a anului viitor, de la 214 lei la 243 de lei pentru copiii între 2 şi 18 ani şi de la 427 de lei la 486 de lei pentru copiii de până la 2 ani şi cei cu dizabilităţi”, a scris, vineri, pe Facebook, Marius Budăi.

Potrivit acestuia, ”începând cu 1 ianuarie 2023 alocaţiile se vor indexa doar cu inflaţia”. „Toate acestea în condiţiile în care alocaţiile copiilor ar fi trebuit să fie deja, potrivit legii votate de PSD în Parlamentul României, de 300, respectiv 600 de lei”, a adăugat deputatul.

OUG referitoare la alocaţii a fost discutată, în primă lectură, în şedinţa de miercuri a Guvernului.

În 9 iunie, premierul Florin Cîţu a anunţat că, în cazul în care opoziţia va ataca la CCR proiectul de lege care se află în procedură parlamentară privind creşterea alocaţiilor pentru copii, atunci Guvernul va emite o ordonanţă de urgenţă, pentru a se asigura că va fi menţinută stabilitatea financiară în România.

Marţi, preşedintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat că alocaţiile pentru copii vor creşte de la 1 ianuarie 2022 cu 20%. „Alocaţiile vor creşte de la 1 ianuarie 2022. Aceasta este decizia coaliţiei, indiferent de ce amendament a fost aprobat astăzi. De la 1 ianuarie 2022, alocaţiile vor creşte cu 20%, plus indexarea curentă cu inflaţia, conform legii. Se va găsi soluţia legislativă astfel încât de la 1 ianuarie 2022 să crească alocaţiile cu 20%. Indexarea este prevăzută în lege, se indexează cu rata inflaţiei, este un proiect de lege înaintat de colegii mei din PNL. Noi am luat decizia în cadrul coaliţiei ca să crească alocaţiile de la 1 ianuarie 2022 cu 20%, cincimea respectiv”, a explicat Ludovic Orban, marţi, la Parlament.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite