Politică

articolul anterior articolul urmator

Marţea neagră se întoarce. 20 de proiecte legislative de modificare a Codului Penal vor fi dezbătute în Comisia Juridică

3
4 Jun 2015 20:14:19
Autor: Sebastian Zachmann
Şerban Nicolae
Şerban Nicolae

Douăzeci de proiecte legislative de modificare a Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală sunt trecute pe ordinea de zi a Comisiei Juridice pentru şedinţa de marţi. Printre acestea se numără propunerea senatorului PSD Şerban Nicolae, a deputatului UNPR Eugen Nicolicea, dar şi alte proiecte semnate de parlamentari de la toate partidele.

Cu doar două  săptămâni înainte de finalul sesiunii parlamentare, Comisia Juridică a Camerei a trecut, pe ordinea de zi a şedinţei de săptămâna viitoare, programată pentru marţi, nu mai puţin de 20 de proiecte legislative care privesc modificări ale Codului Penal şi ale Codului de Procedură Penală.

1. Proiect de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.135/2010 privind  Codul de procedură penală.  

Iniţiator: Şerban Nicolae.

2. Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.286/2009 privind noul Cod Penal. 

Initiator: Ciuhodaru Tudor (UNPR). 

3. Proiect de Lege privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 82/2014 pentru modificarea şi completarea Legii nr.135/2010 privind Codul de procedură penală.

Iniţiator: Guvernul.

4. Propunere legislativă privind modificarea şi completarea art.587 din Codul de Procedură Penală. Camera Deputaţilor este decizională.

Iniţiator: Bărbulescu Daniel, senator PSD.

5. Proiect de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.286/2009 privind Codul penal, precum şi a Legii nr.135/2010 privind Codul de procedură penală.

 Iniţiator: Guvernul.

6. Propunere legislativă pentru  modificarea şi completarea Legii nr.135/2010 privind Codul de Procedură Penală. 

Iniţiator este senatorul UNPR Haralambie Vochiţoiu.

7. Propunere legislativă pentru completarea Legii nr.286/2009 privind Codul Penal.

Iniţiator este senatorul independent Valeriu Todiraşcu.

8. Propunere legislativă pentru completarea Legii nr.286/2009 privind Codul Penal.

Iniţiator: Valeriu Todiraşcu.

9. Propunere legislativă pentru completarea Legii nr.286/2009 privind Codul Penal.

Iniţiator: Valeriu Todiraşcu.

10.Propunere legislativă pentru completarea Legii nr.286/2009 privind Codul Penal.

Initiator:Tudor Ciuhodaru - UNPR

11. Proiect de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.135/2010 privind Codul de procedură penală, precum şi pentru completarea Legii nr.187/2012  pentru punerea în aplicare a Legii nr.286/2009 privind Codul penal

Iniţiator: Guvernul.

12. Propunere legislativă privind  modificarea şi completarea Legii  nr.135/2010 privind Codul de Procedură Penală.

Initiatori sunt 38 deputati şi senatori PSD- PDL.

Deputati - PNL: Alexe Florin-Alexandru, Andronache Gabriel, Băişanu Ştefan-Alexandru, Calimente Mihăiţă, Cazan Mircea-Vasile, Cherecheş Florica, Chirteş Ioan-Cristian, Cocei Erland, Costin Gheorghe, Crăciunescu Grigore, Cristian Horia, Cupşa Ioan, Doboş Anton, Dobrinescu Traian, Dolha Mircea, Dolha Nechita-Stelian, Donţu Mihai-Aurel, Gorghiu Alina-Ştefania, Hărău Eleonora-Carmen, Horga Vasile, Lupu Mihai, Marcu Viorica, Nicoară Romeo Florin, Nicolăescu Gheorghe-Eugen, Nicolescu Theodor-Cătălin, Oros Nechita-Adrian, Pocora Cristina-Ancuţa, Popa Octavian-Marius, Scutaru Adrian George, Simedru Dan Coriolan, Surugiu Iulian-Radu, Tămâian Ioan, Varga Vasile, Zlati Radu

Deputati - PDL: Culeţu Dănuţ, Gheorghe Tinel, Laza-Matiuţa Liviu, Oltean Ioan

13. Proiect de Lege pentru modificarea Legii nr.286/2009 privind Codul Penal. 

Initiator este senatorul PSD Şerban Nicolae.

14. Propunere legislativă pentru completarea Legii nr.286/2009 privind Codul Penal.

Iniţiator: Tudor Ciuhodaru - UNPR.

15. Proiect de Lege pentru modificarea Legii nr.286/2009 privind Codul Penal.

Iniţiatori sunt cinci senatori, patru de la PSD: Firea Gabriela, Rogojan Mihai-Ciprian, Vasiliev Marian, şi unul de la PNL: Barbu Tudor.

16. Proiect de Lege pentru abrogarea art.74 indice 1 din Codul Penal.

Iniţiatori: senatori PDL: Plăcintă , Sorina Luminiţa;

PSD: Lazar Sorin Constantin;

PNL: Frâncu Emilian Valentin;

UDMR: Frunda György.

17. Proiect de Lege privind respingerea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.60/2006 pentru modificarea şi completarea Codului de Procedură Penală, precum şi pentru modificarea altor legi. 

Iniţiator: Guvern.

18. Propunere legislativă pentru interpretarea art. 175 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal, cu modificările şi completările ulterioare, în sensul includerii în categoria funcţionarilor publici, în înţelesul Codului penal, a parlamentarilor şi a Preşedintelui României.

Iniţiator: Eugen Nicolicea, deputat UNPR.

19. Propunere legislativă pentru completarea Legii nr.135/2010 privind Noul Cod de Procedură Penală, publicată în Monitorul Oficial nr.486 din 15 iulie, în vigoare din 1 februarie 2014.

Iniţiator: Tudor Ciuhodaru.

20. Propunere legislativă privind modificarea şi completarea Codului Penal al României din 21 iunie 1986, republicat, cu modificările şi completările ulterioare.

Deputati - PD-L: Anghel Florin Serghei, Ardeleanu Sanda-Maria, Axenie Carmen, Balan Ioan, Barbu Sulfina, Chircu Doiniţa-Mariana, Cionca-Arghir Iustin-Marinel, Coroamă Gheorghe, Dobre Cristina Elena, Ghiţă Cornel, Göndör Marius-Sorin, Ionescu George, Iorguş Zanfir, Movilă Petru, Prigoană Vasile-Silviu, Rogin Marius, Roman Gheorghe, Stoica Mihaela, Surpăţeanu Mihai, Trăşculescu Alin Silviu, Turcan Raluca, Uricec Eugen Constantin, Vişan Gelu

Deputati - UDMR: Farkas Anna-Lili, Kelemen Atilla-Béla-László, Kötő Iosif, Olosz Gergely, Petö Csilla-Mária
Senatori - PDL: Popa Mihaela.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

mitrut
4.06.2015, 21:37:23

Acest cuib de vipere trebuie luat cu asalt si starpit!

+4 (4 voturi)
Dan Petrescu
5.06.2015, 10:37:37

Multumim din inima tuturor haimanalelor ce spun ca ne conduc si ne fac legi musai pentru starea de huzur la care ne indeamna sa visam, zi de zi si ceas de ceas de 25 de ani .......sper ca sunt constienti ca hoarda de imbecili ce o cred adormita pe veci cind o sa se destepte ( ca o sa vina si ceasul ala ,garantat) soarta lui Ceausescu o sa li se para o parodie haioasa pe linga ce o sa ii astepte .......stiu ca sunt destui cei ce in zilele singeroase de dupa 22 au stat cuminti dupa perdele cu inima cit un graunte privind si ascultind la macelul din strada ....miine cind nataia asta o sa se destepte or sa caute si cea mai nevinovata gaura de sarpe in care sa se inghesuie cite doi ,cite trei, pina trece urgia ...le garantez ca nici acolo nu or sa scape ...daca in '89 nu aveam decit imaginea a doi ticalosi ce merita sa le crapam capul acum avem de treaba nu gluma ,sunt fara numar si promit mai mult decit pina acum ...deci haimanalelor fiti pe faza

+1 (3 voturi)
Utilizator Adevărul
5.06.2015, 14:06:18

Comentariu considerat abuziv.

Modifică Setările