Politică

articolul anterior articolul urmator

Măsuri perfide luate de ministrul Rafila

10
18 Jan 2022 11:32:16
Adrian Niţă
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Deşi PSD a criticat mereu activitatea de la Ministerul Sănătăţii când era în opoziţie, vedem cum, la guvernare, ba chiar prin ministrul Sănătăţii, nu numai că nu îmbunătăţeşte sistemul, dar se adoptă măsură de relaxare, perfide şi şmechereşti, în plin val cinci.

Deşi formal, PNL şi PSD s-au declarat în favoarea vaccinării şi a introducerii certificatului de vaccinare, în realitate cele două partide sunt complet împotrivă, adică complet de partea partidului extremist AUR. Tergiversarea adoptării certificatului este cea mai clară şmecherie, vizibilă de pe Lună, cu privire la atitudinea faţă de certificat. Degeaba se dă vina pe neînţelegeri în coaliţie, pe teste gratuite sau nu, pe impact bugetar etc, neadoptarea certificatului va fi mereu legată de mandatul ministrului Rafila.

Opinia publică a sperat la un moment dat că dacă va veni la minister un specialist, ba chiar un reprezentant al României la OMS, se vor lua măsuri eficiente, ferme, pragmatice în interes public (cum vedem că se face în toate ţările civilizate), se dovedeşte tot mai clar că PSD şi PNL nu sunt interesate absolut deloc de interesul public, de respectarea legislaţiei, de grija faţă de cetăţean, ci sunt interesaţi exclusiv politicianist sau de contracte grase, cu comisioane mari pentru baronii domeniului. Aşa zisa testare masivă nu este la ora actuală nici măcar începută, deşi suntem în plin val cinci. Mai mult, se iau măsuri complet ilogice, sau, culmea, măsuri de relaxare.

Cei care au călătorit recent au văzut că au fost obligati la carantină, chiar dacă erau vaccinaţi. Or, protecţia populaţiei în faţa răspândirii virusului impune mult mai multe măsuri pe mai multe planuri. În plus, ajuns la graniţă, cetăţeanul ar trebui să arate un test recent, deşi nu există centre deschise în weekend, deşi rezultatul să dă în decurs de 24 de ore, deşi este scump şi alte impedimente.

Tot legat de testare – s-a introdus obligaţia testării elevilor. Campania a început cu surle şi trâmbiţe, dar, vai, fără teste. După ce au venit, a trebuit ca profesorii să le pună în punguţe individuale. Or, e clar că unii de prin ministere au încasat comisioane grase pentru efortul depus de profesori. Unii cu munca, alţii cu banii în conturi. Mai mult, la ora actuală, şcolile sunt din nou lipsite de teste. Când vor fi trimişi în judecată ministrul Educaţiei şi ministrul Sănătăţii pentru acest genocid?

Pentru că am amintit de educaţie şi de degringolada de aici, să amintesc ceva uluitor. Dacă până luna trecută, la primul elev pozitiv clasa intra în online, Rafila a relaxat măsura, mărind numărul la trei.

Ca să întăresc ideea, să arăt că după ce devine pozitiv, elevul rămâne acasă; se va testa, trata , desigur, cu ajutor de la medicul de familie. Colegii lui continuă să vină la şcoală până când, în 14 zile, se vor face încă două cazuri pozitive în clasă – desigur, dacă există teste. Cum nu există, de câteva săptămâni, răspândirea epidemiei exact printre populaţia cea mai predispusă (pentru varianta Omicron) va fi garantată. Bravo, domnule Rafila!

Pentru ca o clasă să intre online, până luna trecută era nevoie ca numărul de cadre testate să fie de 60 la sută; apoi domnii Rafila şi Câmpeanu au eliminat această cerinţă şi au înlocuit-o cu rata de ocupare la nivel judeţean a paturilor de spital destinate îngrijirii pacienţilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2: dacă este peste 75 la sută, se fac cursuri online, dacă este sub 75 la sută se fac cursuri în şcoală.

Despre campania de vaccinare nici nu mai e cazul să insist. Ministrul Rafila o boicotează permanent, sistematic şi criminal. Singura modificare în raport cu ce se petrecere pe vremea lui Cîţu este renunţarea la promovarea clipului video ce îndemna oamenii să nu se vaccineze – vezi textul meu Alege să te vaccinezi! şi Guvernul României promovează pe milioane de euro nevaccinarea.

În ultimele zile au început să apară clipuri şi mesaje care nu conţin sintagma „alege să te vaccinezi!”, semn că firma ce a primit câteva milioane de euro pentru clip - pe care noi şi cititorii noştri l-am fi făcut mai profesionist -, începe să se trezească.

În continuare, numărul de persoane care se vaccinează este deosebit de scăzut (e evident de ce), fapt ce conduce la plasarea României pe ultimul loc din Europa. In schimb, la numărul de morţi raportat la numărul total al populaţiei suntem fruntaşi.

Poate ministrul Rafila nu va răspunde penal, justiţia tocmai a fost pusă cu botul pe labe, dar va răspunde politic. Ministrul Rafila va avea pentru totdeauna legată de coadă tinicheaua de singurul Ministru al Sănătăţii antivaccinist şi anticertificatist.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

10 Comentarii

Ion Tamis
18.01.2022, 13:59:38

In pandemie, Rafila imi pare a fi medic (de lab.) doar in masura in care ii permit psd, antena 3, tucashow, budeanca, oftalmoloaga etc, uitand ca asocierea slugarnica a medicilor (ca in nazism!), in scop de parvenire, cu factori politici populisti si de propaganda iresponsabili se va intoarce (istoriceste!) impotriva lor, tocmai cand le e lumea mai draga. Oricum, simplul fapt ca el ignora cinic masurile drastice de preventie si stimulare a vaccinarii luate in Franta, Austria, Grecia, Germania etc, deci intr-o lume mai avansata civilizational si tehnico(medical) - stiintific spune totul despre competenta si intentiile sale in combaterea obiectiva a dezastrului in curs de prefigurare, in Romania, de valul 5 covid.

+1 (5 voturi)
leuldinpanjshir99
18.01.2022, 15:53:34

Loaza de tortionar securist Rafila are noroc de faptul ca Omicron e mult mai bland decat Delta. Si ca provoaca un numar considerabil mai mic de decese. Si astfel romanashii nu se vor mai isteriza daca nu vor auzi de sute de morti pe zi.

-6 (8 voturi)
Stan Toma
18.01.2022, 17:28:44

Gripa sezoniera se numeste Omicron . Nu blochezi tara pentru o gripa care nu mai este demult pandemie .

+2 (4 voturi)
BOBO
18.01.2022, 19:05:37

Man RAFILA e cu vaca. Toate masurile sunt de politruc. Ok e gripa . Atunci de ce daca vii din Serbia cu 7500 cazuri pe zi, vaccinat ai nevoie de test PCR iar din Franta 500.000 pe zi, adica imposibil sa scapi in CDG, daca esti vaccinat nu ai nevoie de test PCR ?

+1 (1 vot)
Stan Toma
18.01.2022, 21:14:44

Ce treaba are Rafila cu gripa ? El pur si simplu a luat masuri de bun simt de genul : Nu-mi pas de voi daca nu va vaccinati , treaba voastra ... Am sa aduc in farmacii antivirale si fac si centre de triere in loc de celebrele izolete Bravo , Lui ! Cu L mare .

+3 (3 voturi)

Vezi toate comentariile (10)

Modifică Setările