Politică

articolul anterior articolul urmator

Meleşcanu o apără din nou pe Dăncilă şi anunţă că scrisoarea senatorilor americani se referă la „succesele înregistrate în lupta împotriva corupţiei“

26
7 Aug 2018 19:03:56
Autor: Maria Tufan
Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu. Foto: Eduard Enea.
Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu. Foto: Eduard Enea.

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a vorbit marţi despre scrisoarea tranmisă de doi senatori americani Guvernului României, în care îşi exprimau îngrijorarea cu privire la anumite măsuri luate în sistemul judiciar şi în care îndemnau Executivul „să nu facă paşi înapoi” în lupta împotriva corupţiei. Şeful diplomaţiei române a precizat că oficialii americani au făcut referire la „succesele înregistrate în lupta anticorupţie”.

Ministrul de Externe Teodor Meleşcanu a explicat marţi că scrisoarea primită de Guvern de la mai mulţi senatori americani face referire la „succesele înregistrate de România în lupta împotriva corupţiei” şi aminteşte vag despre „anumite abuzuri care ar fi existat”.  

„Sunt câteva elemente fundamentale, pe care le conţine această scrisoare. Primul este elementul care se referă la succesele înregistrate de România în lupta împotriva corupţiei şi construirea unui sistem democratic, ceea ce pentru noi este o garanţie foarte solidă a modului în care s-au dezvoltat aceste activităţi. Se face o referire şi la anumite abuzuri care ar fi existat, aşa este. Dar în acelaşi timp, scrisoarea are un mesaj de dorinţă de a continua activităţile care să conducă la combaterea corupţiei în România şi disponibilitatea Senatului american, că e prezentată (scrisoarea - n.r.) de doi senatori, de dialog pe această temă cu autorităţile române”, a declarat, marţi, ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, la prezentarea bilanţului la şase luni de mandat.

Doi senatori americani, unul dintre aceştia fiind fostul candidat republican la preşedinţie John McCain, au criticat dur, printr-o scrisoare transmisă premierului Viorica Dăncilă, modul în care s-au desfăşurat  demiterea Laurei Codruţa Kovesi, modificările aduse la cele trei legi ale Justiţiei, dar şi modificările la Codul Penal şi Codul de Procedură Penală.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

26 Comentarii

🖕
7.08.2018, 19:13:58

Cum minte porcul fost securist!

+10 (12 voturi)
inuendo
7.08.2018, 19:16:25

Bolșevic trădător de neam și țară, marș la Moscova!

+8 (10 voturi)
Cel Mare Scarambeu
7.08.2018, 19:29:16

La Balaceanca cu el,e senil.Nu-l mai lasati liber pe asta ca poate produce o catastrofa.

+9 (11 voturi)
Ale
7.08.2018, 19:34:41

Expresia "Succesele înregistrate de România în lupta împotriva corupţiei” se refera la Laura Codruta Kovesi. "Anumite abuzuri" au legatura cu psd-alde(ciuma rosie).

+7 (9 voturi)
Tomescu Tom
7.08.2018, 19:48:28

Melescanul ..parca e angajat la Radio Erevan ! Pe bune ! Prezinta " intunericul " precum " lumina calauzitoare " ....

+8 (10 voturi)

Vezi toate comentariile (26)

Modifică Setările