Meleşcanu are îndoieli cu privire la rechemarea lui George Maior. Ce a spus ministrul de Externe la sediul ONU din SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat miercuri, la sediul Organizaţiei Naţiunilor Unite din SUA, că pentru ca procedura de rechemare a ambasadorului României în Statele Unite, George Maior, să se declanşeze ar trebui verificat „dacă există argumentele necesare”.

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat miercuri că în privinţa unei rechemări a ambasadorului român în SUA, George Maior, trebuie văzut dacă există argumentele necesare, însă a subliniat că nu punctul de vedere al Parlamentului nu poate fi ignorat în acest caz.

„Nu ne putem permite să ignorăm faptul că una dintre camerele importante ale Parlamentului a făcut o anumită recomandare privind rechemarea. Din punctul meu de vedere, va trebui să vedem dacă există într-adevăr argumentele necesare pentru a face acest lucru şi dacă da, o vom face şi dacă nu, nu o vom face”, a spus Meleşcanu, la sediul ONU.

Acesta a mai spus că, deşi nu a avut încă o întâlnire cu George Maior, o discuţie între cei doi ar putea avea loc la sfârşitul săptămânii. „Poate în week-end, dacă mai rămânem, să avem şansa să avem o discuţie", a spus Meleşcanu.

Ambasadorul României la Washington, George Maior, a declarat la începutul lunii septembrie că, din punctul său de vedere, rechemarea sa în ţară ar fi „o greşeală“,în condiţiile în care şi-a făcut datoria în Statele Unite. De asemenea, Maior a subliniat că el este unul singur, în timp ce de partea cealaltă este coaliţia aflată la putere.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite