Politică

articolul anterior articolul urmator

Meleşcanu, replică dură pentru Năsui: 55 de ani am muncit pentru ţară, nu pentru firma lui tata, ca să vând mărfuri statului şi să mă îmbogăţesc fraudulos

36
24 Jan 2020 11:43:20
Autor: Radu Eremia
Teodor Meleşcanu, preşedinte al Senatului, a venit cu o replică la acuzaţiile lui Claudiu Năsui. FOTO Facebook Meleşcanu
Teodor Meleşcanu, preşedinte al Senatului, a venit cu o replică la acuzaţiile lui Claudiu Năsui. FOTO Facebook Meleşcanu

Preşedintele Senatului, Teodor Meleşcanu, a venit cu o replică la atacurile venite din partea liderului USR Bucureşti, Claudiu Năsui, cel care a arătat cât câştigă fostul ministru de Externe. Meleşcanu a prezentat în reacţia sa mai multe detalii biografice ale lui Năsui, în care a reamintit şi faptul că firma tatălui deputatului USR a făcut afaceri cu statul, „îmbogâţindu-se fraudulos”.

Teodor Meleşcanu a prezentat schematic mai multe aspecte referitoare la biografia sa, dar şi la cea a lui Claudiu Năsui. „Pentru domnul Claudiu Iulius Gavril Năsui am câteva răspunsuri, cu scuzele care se impun:

- îmi cer scuze că m-am născut în timpul războiului şi că mi-am permis să supravieţuiesc acelei perioade de lipsuri, foamete, boli şi tot felul de mizerii.
- îmi cer scuze că, supravieţuind, am înţeles de copil că părinţii, în afara de iubirea lor şi educaţia de bază, cei 7 ani de acasă, nu aveau ce să îmi ofere şi m-am năpustit asupra învăţăturii, şcoala fiind singura alternativă la sărăcia în care se zbătea România pe atunci.
- îmi cer scuze că am fost un student eminent, că am absolvit un doctorat pe vremea când, pentru a obţine un doctorat nu aveai nevoie de banii lui tata, ci doar de muncă, inteligenţă, sacrificiu şi dedicare.
- îmi cer scuze că de cincizeci şi cinci de ani muncesc în ţara mea şi pentru ţara mea, nu pentru firma lui tata, nici pentru alte afaceri cu statul român, că nu am vândut mărfuri statului român la preţuri supraevaluate, ca să mă îmbogăţesc fraudulos.
- de cincizeci şi cinci de ani muncesc pentru ţara mea şi plătesc taxe şi impozite contribuind la fondul de pensii timp de peste o jumătate de veac, inclusiv în prezent.
- pensia mea “specială” este caştigată prin munca pusă în slujba statului român şi nu la firma lui tata.
Firmele care fac afaceri oneroase cu statul căpuşează statul, nu cei care muncesc pentru stat şi plătesc cinstit taxe şi impozite”, a scris pe Facebook Teodor Meleşcanu. 
 
Preşedintele Senatului a explicat de ce este îndreptăţit la ceea ce Năsui a numit „remuneraţii barosane”, amintind faptul că şi deputatul USR primeşte indemnizaţie de parlament. 
 
„Cartea (Diplomaţia - Politica externă a României 1992 - 1996; 2017-2019) vă lămureşte cu privire la ce mă recomandă pentru a avea “remuneraţii barosane”, cum vă exprimaţi dumneavostra cu eleganţă. De altfel, ca parlamentar şi dumneavoastră încasaţi “remuneraţii barosane”. Să înteleg că şi dumneavoastră “capuşaţi” statul? Dar pe dumneavoastră ce vă recomandă să încasaţi aceste “remuneraţii barosane”?”, a completat Meleşcanu. 
 

Cât câştigă Teodor Meleşcanu din pensie şi salariul de la Senat

Teodor Meleşcanu câştigă o mică avere în fiecare lună, ca urmare a cumulării salariului de la Senat cu pensia. Informaţiile au fost furnizate joi de economistul USR Claudiu Năsui
 
„Teodor Meleşcanu refuză să plece. Unde să se ducă la 78 de ani după 53 de ani de lucru la stat?
 
Sunt câteva figuri în politică de care se pare că pur şi simplu nu putem scăpa. Teodor Meleşcanu este unul dintre aceşti oameni. Politruc cu ştate vechi, domnul Meleşcanu căpuşază statul de mai bine de 50 de ani.
 
Pentru dumnealui, valorile politice nu prea au părut a fi relevante. S-a dus unde i s-a oferit un loc cald. De la PDSR, strămoşul actualei ciume roşii, a încercat PD + PNL sub forma Alianţei DA, ca apoi să se reorienteze spre PNL şi, mai apoi, la ALDE. Ce au avut toate aceste partide în comun? Un loc cald pe bani buni pentru un cunoscut al sistemului.
 
Nu doar această traiectorie îl face special pe domnul Meleşcanu, ci şi pensia de aproape 9000 de lei pe care o încasează lunar, asta pe lângă salariul de la Senat de 14.000 de lei pe care CCR a hotărât ieri că îl încasează ilegal.
 
Ce îl recomandă pe acesta pentru aceste remuneraţii barosane? De la haosul alegerilor din diasporă, la voturi false în Senat şi până la acuzaţiile că ar fi făcut parte din fosta securitate, toate se găsesc pe CV-ul informal al acestui bugetar consacrat.
 
Acest tip de personaje ar trebui să aibă o dată de expirare în politică mult mai scurtă de 50 de ani, iar acum este momentul să ne asigurăm că astfel de poveşti vor fi doar istorie, şi nu regula unei alte generaţii de sacrificiu”, a scris Năsui pe pagina sa de Facebook.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

36 Comentarii

Bănăţanu v.2
24.01.2020, 12:05:16

Mesaj pentru tovarășul Meleșcanu: Vă mulțumesc pentru imensul dumneavoastră spirit de sacrificiu. Poate că nu ar strica să nu mai contribuiți și în prezent la fondul de pensii și să vă mulțumiți cu pensia specială... Chiar nu pricepeți că locul dumneavoastră nu e în fruntea Senatului? Ca să vezi ce paradox! To'arășu' Meleșcanu muncește în draci ca să-și plătească din buzunarul nostru pensia specială!

+19 (27 voturi)
_wakki m
24.01.2020, 12:18:59

ba, exact asta a făcut tovarășul meleșcanu a muncit pentru firma lui tata numai că tac-su era ceaușescu, firma era republica socialistă România iar munca lui era la fel ca acum, mâncatul de rahat

+16 (18 voturi)
Aurel Paun
24.01.2020, 12:20:00

"... firma tatălui deputatului USR a făcut afaceri cu statul, „îmbogâţindu-se fraudulos”." Dupa scarba nomenclaturista, Melescanu, daca ai facut afaceri cu Statul inseamna ca te-ai imbogatit fraudulos, ca atare si el, care o viata a supt la tata Statului s-a imbogatit fraudulos ca si toti romanii care au contracte cu Statul. Mare jigodie poate fi acest impostor! Ce face Justitia cu dosarul de nepotism al acestui individ?

+10 (18 voturi)
Silviu Apostol
24.01.2020, 12:20:49

I-auzi ! "Tutankhamon"-ul a muncit pentru tara lui !?!? Care o fi aia ?

+9 (13 voturi)
George Petru Manea
24.01.2020, 12:23:11

Toti politrucii, militienii si securistii comunisti au muncit " pentru tara ", normal. Pentru tara si-au tras averi nemasurate, pentru tara au batut oameni si i-au tirit prin inchisori, pentru tara se aliaza intre ei ca sa ramina in fruntea bucatelor. Tara - si bugetul sau, normal - nu poate trai fara ei, e clar. Unde mai pui ca sint si inzestrati cu o foame deosebita , dupa atitea " lipsuri, foamete si boli ", care i-a calit pentru a deveni " comunisti de nadejde " si " oameni de tip nou ", pregatiti sa fie vioi si rezistenti. Cu o dentitie si colti adecvati, ca sa poata minca orice si in orice conditii. Se puteau catara foarte sus astfel, cu iscusinta caracteristica oricarui socialist cu origine sociala sanatoasa ; pe cind restul populatiei traia in saracie, ei se imbuibau copios pentru tara . Cind amaritului " bandit " de Ursu ii smulgeau unghiile nevinovatii de tortionari, cinstitii comunisti fumau trabucuri si mincau icre negre " pentru tara ". Ce este interesant insa si ar putea constitui obiectul unui studiu de caz, din p.d.v. genetic, este inca ceva : capacitatea extraordinara a socialistului de a transmite " calitatile " sale, cum ar fi lacomia, lipsa empatiei, aplecarea naturala spre minciuna si furt, aroganta si egoismul nemasurat, ca sa amintim doar citeva, odraslelor proprii . Impreuna cu averile aferente, bineinteles.

+11 (15 voturi)

Vezi toate comentariile (36)

Modifică Setările