Politică

articolul anterior articolul urmator

Meleşcanu, tăios cu Tăriceanu după ce l-a exclus din ALDE: Vei da afară partidul din partid?

16
11 Sep 2019 21:16:48
Autor: Elena Deacu
Teodor Meleşcanu FOTO gov.ro
Teodor Meleşcanu FOTO gov.ro

Preşedintele Senatului Teodor Meleşcanu l-a ironizat pe liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu, amintindu-i că şi el a fost ales de două ori de PSD în funcţia de preşedinte al Senatului. Referitor la excluderea sa din partid, îl Meleşcanu l-a întrebat ironic care este proiectul ALDE, şi dacă, în cazul în care acest proiect ar exista şi membrii ALDE n-ar fi de acord, va „da afară partidul din partid”.

„Cu multă îngrijorare mă uit la declaraţiile publice ale colegului meu de partid domnul Tăriceanu, care îmi reproşează că am fost ales de colegii mei senatori la propunerea PSD. Domnia sa a uitat că a fost ales de două ori în funcţia de preşedinte al Senatului României propus şi susţinut de PSD! Atunci a declarat că va promova valorile, drepturile şi libertăţile individuale. Azi, doreşte ilegal şi neconstituţional să sancţioneze un ales al poporului, să candideze la o funcţie în Senatul României? Dragă Călin, nu ştiu ce să cred? Ţi-ai schimbat valorile sau ai uitat cum ai fost ales şi ce ai declarat?”, afirmă Meleşcanu, potrivit News.ro.
  
În opinia sa, dacă Tăriceanu atât a învăţat despre democraţie, parlamentarism şi libertatea individuală în ultimii 30 de ani, atunci e mai bine că nu mai e la conducerea forului suprem al democraţiei româneşti.
  
„P.S.1: Două întrebări aş avea la ţine dragă Călin: care este proiectul ALDE? (spune câteva cuvinte despre acesta poporului şi membrilor ALDE care te-au ales) P.S.2: În cazul în care acest proiect ar exista şi membrii ALDE n-ar fi de acord, vei da afară partidul din partid?”, întreabă Teodor Meleşcanu.

Preşedintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat miercuri, în Senat, că fostul ministru al Afacerilor Externe Teodor Meleşcanu, ales preşedinte al Senatului, nu mai are calitatea de membru ALDE. 

„Să luăm act oficial de desfiinţarea grupului ALDE prin eliminarea domnului Meleşcanu. Vă anunţ că voi depune imediat o notificare la biroul preşedintelui Senatulului prin care anunţăm configurarea grupului mixt şi sigur că va trebui să luaţi act şi de acest lucru, dar în momentul de faţă trebuie să atrag atenţia că trebuie reconfigurat Biroul Permanent întrucât domnul Meleşcanu nu are calitatea de membru ALDE şi dumeavoastră l-aţi ales şi aţi vrut să-l contaţi în dreptul grupului ALDE. Deci vor trebui recalculaţi coeficienţii şi evident, funcţiile care sunt alocate fiecărui grup”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu miercuri, la Senat.

Tăriceanu susţine că alegerea lui Teodor Meleşcanu în funcţia de preşedinte al Senatului s-a făcut cu încălcarea prevederilor regulamentului, precizând că acest lucru nu va rămâne fără urmări şi că va sesiza Curtea Constituţională a României.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

16 Comentarii

Obozo Orwell
11.09.2019, 21:22:43

Mafioti ciumei rosii interlope isi dau la gioale. Semn rau pentru mafioti, semn bun pentru noi.

+10 (10 voturi)
mitrut
11.09.2019, 21:25:10

Un gunoi taios cu altul mai mare!

+6 (6 voturi)
kalu kalu
11.09.2019, 21:25:19

Comentariu considerat abuziv.

cristian marius serban
11.09.2019, 22:00:20

Dar cand erai in partidul fantoma mafiot al ciumei rosi, toasare Mele, era bine sau rau ??? Nu stiai ca nu exista nici un proiect in alde, decat al puscariasului Dragnea ?? Hai ca pute acolo unde apari.

+9 (9 voturi)
Un cititor
11.09.2019, 22:38:31

Doua jigodii: Tariceanu si Melescanu ! Doi bosorogi senili, calare pe tara ! Iliescu....a fost cel mai destept politician . S-aretras inainte de a deveni inapt pt. politica. Astia nu ! "Vei da afară partidul din partid?" Dar, il intreb pe jigodia nr-ul doi--pe Malescanu. Nu-i corect, cocalarule, sa te dea afara ?! Este rafuiala intre jigodii ! Pt ciolan, bani, castiguri, suprematie putere !

+4 (4 voturi)

Vezi toate comentariile (16)