Reacţia lui Meleşcanu după ce Iohannis a cerut demiterea sa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Teodor Melescanu - FOTO Eduard Enea
Teodor Melescanu - FOTO Eduard Enea

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat miercuri seară, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, că „preşedintele are dreptul să îşi exprime orice opinie, dar când vorbeşte despre o demitere trebuie să aibă o bază pentru a cere demisia cuiva nu doar pe bază de gânduri, întrebări, presiuni şi aşa mai departe”. Meleşcanu a spus că nu demisionează.

Întrebat cine este vinovat pentru scandalul iscat în străinătate la alegerile europarlamentare şi referendum, ministrul de Externe a spus că vinovat de votul în străinătate este preşedintele Iohannis.

„La două săptămâni după ce am stabilit care sunt secţiile de votare, la propunerea ambasadelor şi la solicitările unor misiuni diplomatice de către un număr semnificativ de cetăţeni români, dânsul a anunţat că facem referendumul în aceeaşi zi. În consecinţă nu au putut să voteze toţi oamenii, mai ales în secţiile aglomerate (...). Nu eu am făcut secţiile de votare”, a spus Meleşcanu.

„Nu facem nimic până nu vedem dacă este o vină şi la cine este vina, apoi ne pronunţăm. Rezultatul va fi foarte repede adus la cunoştinţa tuturor”, a încheiat ministrul de Externe.

Preşedintele Klaus Iohannis solicită demiterea imediată a miniştrilor Carmen Dan şi Teodor Meleşcanu. 

„Cei care nu au organizat corespunzător sau chiar au organizat intenţionat prost aceste alegeri trebuie să plătească cu funcţia. Atenţie, vorbesc de urmarea politică. Că ulterior se găsesc şi alte probleme este o chestiune pe care o vom discuta după ce există prima analiză. Aşadar, fiindcă nu au ştiut să-şi dea demisia de onoare, solicit demiterea imediată a ministrului de Externe şi a doamnei ministru de Interne. Imediat însemnând imediat!”, a declarat preşedintele.

Iohannis cere demiterea „urgentă“ a miniştrilor Carmen Dan şi Meleşcanu pentru umilirea diasporei. Preşedintele face comisie la Cotoceni

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite