Membrii disidenţi din ALDE au înfiinţat grupul „Acţiunea pentru Parlament Curat“. Aceştia cer revocarea lui Tăriceanu de la şefia Senatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copreşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu. FOTO Mediafax
Copreşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu. FOTO Mediafax

Senatorul ALDE Vasile Nistor anunţă că a înfiinţat un „grup de iniţiativă” în partid pentru instituirea unor criterii de integritate şi cere senatorilor "fără dosare penale" să susţină revocarea sa lui Călin Popescu Tăriceanu de la şefia Senatului, în urma declaraţiilor pe tema Justiţiei.

„Curentul anticorupţie din cadrul Partidului Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE) capătă tot mai multă susţinere ca urmare a celor două propuneri reformatoare ale co-preşedintelui executiv, senatorul Vasile Nistor. (...) Iată motivele pentru care, în urma valului de susţinere venit din ţară, am decis constituirea unui gup de iniţiativă în interiorul partidului, intitulat Acţiunea pentru Parlament Curat 2016, bazat pe principiile de integritate enunţate de co-preşedintele executiv ALDE Vasile Nistor", se arată într-un comunicat semnat de nou-înfiinţatul grup din ALDE.

Vasile Nistor, care a înfiinţat grupul de analiză, i-a transmis copreşedintelui ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, şi o scrisoare deschisă, în care critică afirmaţiile şi gesturile şefului Senatului din ultima perioadă. „Am citit cu îngrijorare mesajele pe care dumneavoastră le-aţi lansat la adresa preşedintelui României şi Justiţiei, constatând nu doar că ignoraţi cu bună ştiinţă realităţile constituţionale, ci şi că aţi transformat instituţiile statului într-un adversar absolut ca urmare a calităţii de inculpat pe care o aveţi în dosarul aflat pe rol, şi, foarte probabil, în alte viitoare dosare penale", scrie senatorul nemulţumit de şeful său direct.

Nistor spune că declaraţiile lui Tăriceanu au legătură cu dosarele în care el este implicat şi atrage atenţia că preşedintele, din cauza prerogativelor pe care le are, nu poate fi acuzat de implicare în Justiţie prin declaraţiile pe care le-a făcut pe această temă. „Dumneavoastră, domnule Tăriceanu, sunteţi cel care a protejat fiecare corupt pe care procurorii au încercat să îl aducă în faţa Justiţiei, şi tot dumneavoastră sunteţi cel care le-a promis aceloraşi corupţi locuri eligibile pe listele partidului la viitoarele alegeri. Acesta este si motivul pentru care v-ati opus criteriilor de integritate dorite de cetăţeni şi de societatea civilă şi pe care eu le-am cerut public", adaugă Nistor.

Senatorul spune, în final, că Tăriceanu ar trebui revocat de la şefia Senatului, ca urmare a poziţiei faţă de o posibilă suspendare a lui Klaus Iohannis. „Vorbiţi, domnule Tăriceanu, despre o posibilă suspendare a preşedintelui României, un gest iresponsabil şi nejustificat, care ar avea ca efect declanşarea unei grave crize politice pentru România. În replică, eu fac apel la membrii Senatului, la cei fără dosare penale, să ia act de modul în care protejaţi corupţia prin funcţia pe care o deţineţi, şi să iniţieze de urgenţă procedura parlamentară pentru revocarea dumneavoastră din fruntea Senatului", spune Nistor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite