Politică

articolul anterior articolul urmator

Membru PLUS, propus pentru a-l înlocui pe Berbeceanu în funcţia de prefect al Capitalei. Cine este acesta şi ce îşi propune să realizeze

1
2 Mar 2021 16:50:41
Autor: News.ro
Traian Berbeceanu, actualul prefect al Capitalei. FOTO: Mediafax
Traian Berbeceanu, actualul prefect al Capitalei. FOTO: Mediafax

Traian Berbeceanu ar urma să fie înlocuit în funcţia de prefect al Capitalei. Surse politice susţin că pentru acest post va fi propus Alin Stoica, membru PLUS, după ce la împărţirea funcţiilor de prefect şi subprefect din cadrul coaliţiei de guvernare, USR PLUS a obţinut prefectura Capitalei.

Surse politice afirmă că PLUS îl nominalizează pe Alin Stoica, membru al filialei Sector 6, pentru postul de prefect al Capitalei.

„USR-PLUS înţelege să respecte cu responsabilitate mandatul politic dat de bucureşteni ca principala forţă politică în care aceştia au încredere, reconfirmată la alegerile parlamentare, asigurând monitorizarea şi susţinerea programului de guvernare şi a reformelor şi prin instituţia Prefectului”, arată un comunicat de presă al Alianţei. 

Conform sursei citate, preşedintele PLUS Sector 6 Alin Stoica este de profesie avocat (absolvent al Facultăţii de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti) şi are experienţă atât în ceea ce priveşte interpretarea şi aplicarea actelor normative, cât şi a elaborării acestora.

Pentru o perioadă de doi ani (2016 – 2018), a reprezentat societatea civilă în una dintre comisiile Consiliului Economic şi Social – Comisia pentru relaţii de muncă, politică salarială, incluziune socială şi sănătate. Atribuţiile acestei comisii sunt de revizuire şi avizare a tuturor proiectelor de legislaţie în domeniu.

În acelaşi timp, de peste cinci ani, reprezintă organizaţii patronale la nivel de industrie şi la nivel naţional în unele dintre discuţiile privind elaborarea de acte normative, atât la nivelul Guvernului, cât şi la nivelul Parlamentului.

Potrivit sursei menţionate, printre actele normative la modificarea sau elaborarea cărora care a participat se numără şi: - Codul Muncii; - Legea Dialogului Social; - Legea privind telemuncă; - Legea privind ucenicia; - Ordonanţa de urgenţă privind munca cu timp redus (kurzarbeit).

Alin Stoica este membru PLUS de la înfiinţarea partidului şi a făcut parte din Comisia de Integritate Naţională a Alianţei USR-PLUS pentru alegerile locale, contribuind la efortul de selectare a candidaţilor comuni prin verificarea respectării principiilor şi valorilor promovate de Alianţa USR-PLUS.

Ce îşi propune Alin Stoica să realizeze în calitate de prefect

Ca prefect, Alin Stoica îşi propune un obiectiv-cheie şi anume aplicarea la nivel local a programului guvernamental de profesionalizare şi depolitizare în administraţia publică.

„Voi pune accent, în aplicarea programului Guvernului la nivelul Bucureştiului, pe reforma administraţiei. Avem nevoie ca de aer de profesionalizare şi depolitizare dacă vrem să schimbăm cu adevărat modul în care a funcţionat România până acum. Îmi propun o cooperare foarte bună cu toate organele administraţiei publice locale, indiferent de culoarea politică, pentru că interesul cetăţeanului este pe primul loc. Nu în ultimul rând, îmbunătăţirea siguranţei cetăţenilor va fi un aspect-cheie al mandatului meu. Vom continua iniţiativele bune, deja începute, şi vom demara altele, doar după ce ne vom consulta cu toate părţile implicate”, a declarat Alin Stoica, potrivit comunicatului de presă al USR-PLUS. 


Co-preşedintele alianţei USR PLUS, Dacian Cioloş, a declarat la jumătatea lunii februarie, în cadrul emisiunii Insider Politic difuzată de Prima Tv, că prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, poate rămâne în funcţie „câteva săptămâni, încă o lună, două, trei”, până când i se va găsi înlocuitor, funcţia revenind PLUS, potrivit înţelegerii din coaliţia de guvernare. Cioloş a adăugat că recent a aflat că Berbeceanu este membru PNL, totuşi, liberalii au preferat alte prefecturi din ţară.

„Vom vedea care va fi decizia luată împreună cu colegii de la Bucureşti, din organizaţia Bucureşti. Chiar o să am o discuţie cu ei. Vom decide împreună, nu avem genul acesta de absolutisme în PLUS. Eu am spus atunci domnului Berbeceanu, care după ce s-a anunţat împărţirea prefecţilor, dânsul îşi lua la revedere. Dânsul e prefect şi va fi prefect până în ultima zi, care poate să însemne câteva săptămâni, încă o lună, două, trei. Suntem în plină pandemie, e nevoie acolo de claritate, e nevoie ca cel care îşi asumă responsabilitatea asta şi de prefect, să ştie că are toate elementele să ia toate deciziile până în ultimul moment. Eu sunt un om care am condus un Guvern, ştiu ce înseamnă şi rolul unui prefect. Am tot respectul pentru  domnul Berbeceanu îşi face treaba şi e important să poată să şi-o facă până în utima zi”, a declarat Dacian Cioloş.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Vanatorul/d.c.
2.03.2021, 17:39:24

A cam ”luat-o-n brațe” Berbeceanu..! Sa vedem acum unde-l mai planteaza mafia penelist-iohanist-neosecuristică..! Teama mi-e (vorba vine:), ca degeaba a facut besici la buze papand dosuri galbene, atunci cand acestea ii promiteau functii in care sa faca si cașcaval la greu , dar si trafic de influență, asa cum șade bine unui politist ”neprihănit” intrat in politica limberal-iohannista..! Ca sa serveasca Patria si Poporul, desigur..!:)) Oricum, ca prefect a fost o..nulitate absoluta..! Un ”yesman” de toata jena..! ”Peste” el au decis ce si cum tot felul de arafati si alti pulifrici din organigrama nomenclaturii actualului regim mitomano-cleptocratic-neosecuristic..!

-8 (8 voturi)
Modifică Setările