Politică

articolul anterior articolul urmator

Mergeţi la vot, oameni buni!

13
26 Sep 2020 18:06:40
Ciprian Apetrei

Alegerile locale sunt cele mai importante. Lucrurile nu merg bine în România pentru că pe plan local sunt reţele care fură aproape orice. De la voi.

Alegerile locale au fost câştigate de acelaşi partid, după '90. Toate. Aşa au supravieţuit aceşţi profitori. Aşa s-au îmbogăţit. De aceea îi vedeţi acum disperaţi că pot pierde: rămân fără bani. Rămân fără contractele care au păgubit statul şi cetăţenii.

Este mizerabil frumosul meu Ploieşti ? Cei care au semnat contractul catastrofal de curăţenie au câştigat mult din asta. La ei în curtea vilei este curat. Despre asta este vorba. Judeţe sărace, baroni bogaţi. Foarte bogaţi. Ajunge! Votaţi şi alegeţi oameni zdraveni la cap în locul lor!

Mergeţi la vot, oameni buni! Altfel vor vota, iarăşi, alţii în locul vostru. Cei care vor să le pice ceva de la masa celor care fură. Profitorii şi leneşii. Dar şi cei care sunt vulnerabili la minciună şi manipulare. Aceştia merg la vot. Nu o să vă placă ce vor alege.

Să nu mergi la vot înseamnă să fii complice. Să nu îţi pese înseamnă să accepţi ceea ce ţi se va întâmpla. O oaie care va fi tunsă de un cioban hoţ, ales de alţii.

Mergeţi la vot, oameni buni! Aveţi cu cine vota. Nu aşteptati să vină Albă că Zăpada să va ceară votul. Dintre actualii candidaţi, aşa cum sunt, aveţi pe cine vota. Nu sunt toţi la fel, asta este o minciună cu care aţi mai fost păcăliţi, în 2016, să staţi acasă. Aţi văzut rezultatul.

Este un moment foarte potrivit. Mâine sunt alegerile locale şi în decembrie cele legislative. Să fie acesta anul nostru, al celor care nu am furat, care am fost la şcoli adevărate şi muncim pentru a ne câştiga viaţa. Care nu primim donaţii de milioane de euro din senin.

2020. Sfârştul domniei hoţilor la nivel local. Toţi cunoaşteti un baron în zona voastră. Votaţi pentru cei care îi pot alungă. Iar acolo unde s-a intampat asta deja, păstrati-vă primarul gospodar.

Mergeţi la vot, oameni buni!

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

13 Comentarii

Tomescu Tom
26.09.2020, 18:28:34

Suntem cetățeni foarte responsabili ! De luni de zile ni se spune să stăm în casă .. iar acum nu știți cum să ne scoateți din casă ... Iresponsabililor ! :)))

-2 (6 voturi)
Vanatorul/d.c.
26.09.2020, 19:02:47

”Primarul unei comune din Teleorman susține că a fost chemat la sediul unei firme din Prahova pentru a se întâlni cu secretarul general adjunct al Guvernului, Costel Barbu, care i-a cerut să treacă la PNL în schimbul susținerii proiectelor din comuna sa. Apropierea campaniei electorale pentru alegerile locale a declanșat și operațiunea de racolare a primarilor aflați în funcție. PNL a început să anunțe transferul mai multor primari PSD, chiar dacă liberalii anunțaseră că nu vor încuraja migrația politică. Social-democrații susțin că s-a recurs la amenințări și șantaj și vor depune plângeri penale. Acuzația este respinsă vehement de PNL. Europa Liberă prezintă câteva situații privind racolarea primarilor. Migrația primarilor de la partidul aflat în opoziție la cel de la putere este un fenomen întâlnit în România înaintea alegerilor locale. Primarii nu pot pleca însă de la un partid la altul în timpul mandatului, deoarece își pierd funcția. Excepție face anul 2014, când premierul de la acea dată, Victor Ponta, le-a dat voie primarilor prin Ordonanța 55 să plece de la un partid la altul fără să își piardă mandatul. Ordonanța a fost declarată ulterior neconstituțională, dar a fost folosită de PSD pentru a racola primari de la PNL înaintea campaniei prezidențiale. Spre exemplu, în 2014, în județul condus de Marcel Ciolacu, PDL a pierdut toți primarii din județ, iar PNL a rămas cu 8 din 27. Acesta a fost efectul efectul ordonanței migrației primarilor, iar situația s-a multiplicat în fiecare județ. Roata s-a întors în 2020. A venit acum rândul PSD să acuze PNL că recurge la amenințări sau promisiuni pentru a le atrage primarii. Situația reclamată se regăsește chiar și în fiefuri tradiționale ale social-democraților cum ar fi Giurgiu, Teleorman, Iași sau Argeș. PNL recunoaște că negociază cu mai mulți primari PSD pentru a candida din partea lor, dar susțin că aceștia sunt foști liberali care au trădat partidul din cauza Ordonanței 55 dată de Victor Ponta. Miza racolării primarilor este una importantă. Pe lângă câștigarea unor primării, noile achiziții politice aduc voturi importante pentru alegerea șefilor de Consilii Județene și a parlamentarilor.” (https://romania.europalibera.org/a/audio-de-ce-fura-pnl-primarii-psd-dezvaluirea-unui-edil-despre-tentativa-de-racolare-facuta-de-un-inalt-oficial-din-guvern/30768978.html) Peste 150 de primari si consilieri locali PSD au fost racolati de PNL..! Asa ca e absolut ridicolă gargara propagandistica al lui Cipri liberalul: ”2020. Sfârştul domniei hoţilor la nivel local.” E clar ca i-a alungat pana i-a..racolat..!:))

-2 (6 voturi)
Davide Isa
26.09.2020, 19:17:40

Excelent articol. Mesajul este de bun simt si responsabil. De exemplu, specimene precum pandele-firea trebuie sa dispara. Mafia psd din Constanta trebuie sa dispara (iar daca este mana-n-mana cu pnl, trebuie votati oameni destoinici precum Stelian Ion - USR Plus). S.a.m.d

0 (4 voturi)
Iulian Arion
26.09.2020, 19:44:58

Davide, La mine in sat, primarul PSD a pietruit strazile din sat. Este de sorginte PSD. Cand a fost primar PNL, acesta a cumparat un stalp cu ceas electronic. Indica ora, data si temperatura. A cost 18 000 euro. Mai mult decat ar fi costat toaletele scolare in incinta scoli. Pe care trebuie sa-l votez? Cei doi sunt amici.

-10 (14 voturi)
Michiu Stefan
26.09.2020, 18:29:21

Perfect adevarat!A nu vota, inseamna un vot dat adunaturii de mafioti,spagari, nemernici!Daca nu votati, le faceti lor un mare serviciu, pe gratis.Perfect este doar Dumnezeu!Dar e3xista intotdeauna diferente si nu toti sunt la fel, desi putem gasi defecte la fiecare.Altfel, vom astepta inca patru ani si ne vom plange de mila.Votati pentru dumneavoastra, nu lasati pe altul sa va determine viitorul!

-3 (11 voturi)

Vezi toate comentariile (13)

Modifică Setările