Politică

articolul anterior articolul urmator

Meritocraţia – ca o fată frumoasă

5
29 Oct 2020 11:06:33
Daniela Şerban

Trăim într-un prezent tulbure şi alert, cu sisteme de valori torsionate, cu false modele şi cu foarte multă ipocrizie. Non-valoarea, împachetată strălucitor, este prezentată adesea ca virtute, iar criteriile de accedere pe scara politică ţin mai degrabă de avere decât de merit.

În politica românească, meritocraţia rămâne fata frumoasă şi deşteaptă, dar izolată, adesea depăşită din mers de fetele cu tupeu, îmbrăcate scump şi strălucitor, care vin din urmă, căţărându-se pe meritele altora, pe false-titluri şi nume, pe imagine, pe oportunităţi şi conjuncturi. O Cenuşăreasă.

Prea deşteaptă pentru a fi dorită, prea frumoasă pentru a nu stârni invidii, prea demnă pentru a fi iubită, prea bună pentru a fi votată. Oare nu tocmai acestea ar fi atu-urile de la care ar trebui să pornim în drumul nostru cu toţii, indiferent de domeniul în care ne dorim să performăm?

De fapt, meritocraţia ar trebui să fie criteriul esenţial pentru orice promovare, indiferent de domeniul de activitate. Meritocraţia - ca recunoaştere a profesionalismului şi a performanţelor - ar fi unul dintre cele mai bune ingrediente pentru consolidarea democraţiei noastre. 

M-am întrebat adesea dacă nu sunt eu prea idealistă, pentru că visez la o ţară cu o administraţie performantă, capabilă să gestioneze echitabil şi echilibrat serviciile publice de calitate, pornind de la principiul meritocraţiei. M-am întrebat dacă nu sunt eu prea perfecţionistă, pentru că-mi doresc o ţară în care să se respecte acest principiu al meritocraţiei, al profesionalizării şi al unui management performant al resurselor umane. M-am întrebat dacă nu sunt eu prea visătoare pentru că mai cred în puterea proverbului ”Să punem omul potrivit la locul potrivit!”

Nu cred că meritocraţia trebuie să rămână un mit, un vis frumos, un termen şi o realitate imposibil de atins. Nu cred că trebuie să ne mulţumim cu puţin. Cred că lucrurile ar putea fi mult mai simple, dacă nu le-am fi complicat noi cu toţii şi dacă nu ne-am fi complăcut ca societate în această situaţie. Unii promovând interesat non-valoarea, alţii acceptând-o tacit, iar alţii făcându-se că nu observă. Cred că meritocraţia nu trebuie să rămână fata frumoasă, tristă şi ignorată a democraţiei noastre, ci – cu sprijinul şi responsabilizarea fiecăruia dintre noi – ar putea deveni femeia puternică a politicii. Chiar şi a politicii româneşti.

Vă invit să faceţi un exerciţiu practic. Luaţi la întâmplare 5 CV-uri ale parlamentarilor şi gândiţi-vă dacă există acolo vreo realizare care să vă impresionează. Sau să vă facă să-i angajaţi. O să constataţi, aşa cum am constatat şi eu sau alţii, că nivelul de impostură din Parlament este imens, iar meritul nu prea are nimic de-a face cu alegerile care ni se propun. Nu cred însă că e cazul să ne lamentăm, avem doar datoria să ne uităm mai atent la cei care ne cer votul şi la cei pe care punem ştampila. A vota omul, după ce am evaluat cine este, este primul semn că ne revenim, că ne însănătoşim, că facem ceva pentru a avea meritocraţie şi în politică. 6 Decembrie este o şansă, de ce n-am profita de ea? 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Stanila Ion
29.10.2020, 11:19:56

Valori "DISTORSIONATE", nu torsionate...

Pop Max
29.10.2020, 17:35:32

Foarte pertinente observațiile. Sper că ați reușit să strîngeți semnăturile necesare pentru a candida ca independent. Fără a vă cunoaște în detaliu prioritățile sau opțiunile doctrinare, m-aș bucura totuși să avem mai mulți oameni ca dvs. în Parlament.

-9 (11 voturi)
imsi imsi
30.10.2020, 13:02:42

Asa cum ziceti sunteti idealista si pe deasupra nu va pricepeti la oameni. Meritocratia in administratie publica se creaza in administratie publica nu in muzica, matematica sau astronomie. Pe linga cunostiinte solide de drept administrativ iti trebuie si cunostiinte de contabilitate bugetara economie si management public. Toate astea se pot invata teoretic insa ce va lipsi unui nou administrator ii experienta administrarii unui urias care depaseste in dimensiuni patrimoniul fiecaruia din locuitorii localitatii administrate si care in plus nu este proprietatea respectivului administrator. Alegerea lui Frittz poate avea rezultate bune deoarece omul a acctivat in domeniu, a lui Clotilde nu fiindca asta a facut opozitie nu constructie in administratie publica iar actiunea ei va fi discreditarea lucrurilor bune facute de administratia anterioara si mai putin ameliorarea celor rele de care vor profita adeptii ei politici. In plus iti trebuie empatie pt cei condusi ceea ce lipseste total celor ce conduc acum. Pe joianis nu l intereseaza decit alegerile coûte que coûte si sa jigneasca in permanenta o buna parte din populatia tarii cu o nesimtire nemaiintalita in istorie doar poate la talibani. Sica mandolina nu i in stare sa dea un raspuns serios la intrebari grele. Catzu administreaza finantele tarii ca sa faca in ciuda PSD ului nu in beneficiul tarii vrea sa arate ca face ce vrea muschii lui.

-1 (1 vot)
imsi imsi
30.10.2020, 13:16:10

Toti fostii parlamentari cu CV urile lor pe care nu le apreciati de loc sunt bine mersi directori generali prin multinationale. Afacerile mari cer oameni cu relatii si cu anvergura care au avut acces la date despre dezvoltarea viitoare a tarii despre trendurile internationale si alte asemenea. Daca gestionati un butik intr o baraca de tabla intr un cartier de blocuri nu aveti bani ca sa va permiteti sa angajati un fost parlamentar eventual daca vreti sa ttransformati baraca intr un mall pe 10 Ha atunci faceti un plan de afaceri si abordati un fost parlamentar ca partas la afacere ca sa scurtati perioada de obtinere a avizelor si asigurare a surselor de aprovizionare. Nu va ganditi la sopaga si alte asemenea. singura lui aparitie in birourile necesar a fi parcurse ii suficienta sa accelereze treaba.

-7 (7 voturi)
eu doar constat
1.11.2020, 17:01:18

Cand nu intelegi complexitatea vietii sociale si mai ales politice, te agati de cate un aspect. In acest caz, meritocratia, redusa la, citez: "Meritocraţia - ca recunoaştere a profesionalismului şi a performanţelor". In primul rand, aceasta recunoastere nu ti-o asigura nici CV-ul, plin de studii si cursuri post-universitare si nici diplomele. Ci, daca esti in stare sa raspunzi la cerintele deloc generale momentului din societate, ci punctuale, definite de partida politica de la guvernare. Iar una din aceste cerinte este intotdeauna urmatoarea "esti cu noi, sau cu ceilalti?". Daca nu esti cu noi, poti sa fii si laureat al premiului Nobel in meseria ta, ca nu esti omul potrivit in niciun loc. Sa va dau numai cateva exemple: un Ponta, care a dovedit ca este un prim-ministru bun, pentru ca in mandatul sau Romania a urcat economic, dupa 6 ani de recesiune, nu este recunoscut ca bun de adversarii sai politici, dispusi sa sustina alte personaje, in timpul mandatelor carora s-a inregistrat cea mai grava recesiune.Sau un ministru de finante, sau al muncii, in timpul carora s-au majorat pensiile si salariile, in conditiile cresterii economice si a unui deficit de sub 3%, confirmat si de Eurostat, precum Teodorovici, este dezavuat acum, cand se promoveaza figura unui incompetent, precum Catzu, ale carui apelari la credite, pentru "finantarea" deficitului prognozat la 10% in acest an au atins limite de neinchipuit. Teoretic, da! Aveti dreptate! E nevoie de omul potrivit in fiecare loc din administratia publica si nu la locul potrivit, pentru ca asta deja presupune ca trebuie sa-i cauti locul potrivit fiecarui om, ceea ce elimina, ca idee, concursurile, in care cerinta e inversata, Trebuie gasit omul potrivit pentru locul respectiv. Dar criteriul meritrocratiei, daca este la mana guvernului, adica a angajatorului - stat, mereu va fi subiectiv si denaturat politic, sau chiar si numai pe motive mai marunte, precum nepotismul. Mai pe scurt: important este cel ce defineste creiteriile de meritrocratie cerute intr-o anumita speta si nu care sunt cele prezentate de candidati, pentru ca exista mereu pericolul ca performantele acestora sa nu fie recunoscute, sau sa fie ignorate de angajator.

Modifică Setările