Mesajele liderilor USL către familiile care şi-au pierdut rude în accidentul din Muntenegru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Victor Ponta şi preşedintele Senatului Crin Antonescu au transmis mesaje de condoleanţe pentru familiile românilor implicaţi în accidentul din Muntenegru. Premierul a dat asigurări că autorităţile române iau toate măsurile necesare pentru sprijinirea celor răniţi, iar Crin Antonescu şi-a exprimat speranţa că răniţii au avut parte de cele mai bune îngrijiri medicale.

„Regret enorm cele întâmplate în Muntenegru şi doresc să le transmit condoleanţe şi întreaga mea compasiune familiilor îndoliate, care trec acum prin nişte momente extraordinar de dificile. Vreau să dau asigurări că Guvernul va face tot ce îi stă în puteri pentru a oferi ajutorul necesar depăşirii acestui moment, atât familiilor, cât şi autorităţilor implicate. O asemenea tragedie este o grea încercare pentru toţi românii, iar, în astfel de clipe, cel mai important este să fim uniţi şi solidari“, sună începutul mesajului premierului Victor Ponta, postat pe site-ul oficial al Guvernului.

Prim-ministrul a anunţat că, din momentul producerii accidentului, a dispus măsuri pentru implicarea directă a autorităţilor române.

„S-a ţinut şi se ţine în permanenţă legătura cu autorităţile muntenegrene şi, încă de ieri, s-au pus la dispoziţie aeronave pentru asigurarea transportului către şi dinspre Muntenegru. A fost autorizată deplasarea unei delegaţii medicale conduse de secretarul de stat Raed Arafat şi se menţine disponibilitatea aducerii în ţară, în cele mai bune condiţii, a răniţilor care pot fi transportaţi - această decizie urmând a fi luată la faţa locului“, a adăugat Ponta.

Şeful Executivului a adăugat că va acorda ajutor familiilor îndoliate şi că va pune la dispoziţia rudelor toate informaţiile necesare cu privire la accident.

Mesajul preşedintelui Senatului României, Crin Antonescu, a fost mai sărac în consistenţă, dar nu şi în intensitate.

“Am aflat cu tristeţe de accidentul deosebit de grav în care a fost implicat un autocar cu cetăţeni români, pe o şosea dintr-o regiune montană situată în apropiere de Podgoriţa, capitala Muntenegru. În numele Senatului României şi al meu personal, transmit regretul profund pentru tragedia întâmplată şi cele mai sincere condoleanţe familiilor celor decedaţi în acest accident“, a transmis preşedintele Senatului.

Crin Antonescu şi-a exprimat speranţa că victimele accidentului au primit cele mai bune îngrijiri medicale. „Suntem, totodată, alături de cei care au fost răniţi în acest nefericit accident, exprimându-ne speranţa că au primit cele mai bune ajutoare medicale şi că au fost transportaţi cu grijă la spitalele din Muntenegru“, a completat liderul liberalilor.

Cei doi lideri USL au ţinut să mulţumească autorităţilor muntenegrene pentru modul în care au gestionat această situaţie tragică. „Doresc să le mulţumesc, în numele Parlamentului din România şi al autorităţilor române, cetăţenilor muntenegreni, care s-au aflat la locul tragediei şi care s-au implicat direct, fie acordând ajutor la faţa locului, fie donând sânge pentru cetăţenii români răniţi”, a încheiat Antonescu.

Accidentul din Muntenegru a avut loc după ce autocarul a ieşit dintr-un tunel, a derapat pe un asfalt alunecos, a rupt balustrada de siguranţă în partea stângă a drumului şi a căzut 30-40 de metri în prăpastie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite