Politică

articolul anterior articolul urmator

Mesajul „USL trăieşte“, interzis de CNA

7
22 May 2014 15:22:29
Autor: Mădălina Mihalache
„USL trăieşte“ este mesajul cu care PSD încearcă să convingă electoratul să-i voteze duminică FOTO Arhiva Adevărul
„USL trăieşte“ este mesajul cu care PSD încearcă să convingă electoratul să-i voteze duminică FOTO Arhiva Adevărul

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a interzis difuzarea mesajului „USL trăieşte“ din spoturile apărute pe televiziuni, care au decis că legislaţia audiovizualului încalcă informarea corectă a publicului.

„Este o informaţie falsă, transmisă prin intermediul unui spot publicitar politic, care trebuie să intre în legalitate începând de astăzi (joi, n.r.), având în vedere că mai sunt trei zile de campanie. Nu cred că trebuie să punem la îndoială că USL nu mai trăieşte în sensul de alianţă politică între PSD şi PNL pentru guvernare. S-a retras PNL de la guvernare“, a spus Narcisa Iorga, membru al CNA.

Radu Călin Cristea, alt membru al CNA, a spus că pentru desfiinţarea unei alianţe politice trebuie să existe o plângere la tribunal. „Tribunalul să pună pe rol această situaţie şi să constate că USL nu mai există ca alianţă politică şi, în baza acestei sentinţe definitive a tribunalului, într-adevăr alianţa din punct de vedere juridic să fie denunţată, să fie validată inexistenţa ei", a spus acesta. De asemenea, acesta a precizat că "Autoritatea Electorală Centrală nu s-a pronuţat asupra acestei speţe şi nu există o decizie la nivel naţional“, a spus şi Cristea.

Sancţiunea a fost aplicată în baza articolului 93 din Codul de reglementare a conţinutului audiovizual, potrivit căruia „Comunicările comerciale audiovizuale trebuie să respecte, indiferent de formă şi de durată, principiile de protecţie a minorului, de informare corectă a publicului, de respectare a demnităţii umane, de asigurare a unei concurenţe loiale“.

Citeşte şi:

 BEJ Maramureş trimite în moarte clinică „USL Trăieşte“. Bannerele ce conţin sigla fostei alianţe trebuie înlăturate
 
USL moare judeţ cu judeţ

Alianţa PSD-UNPR-PC, reclamată din nou la BEJ. Culorile drapelului trebuie înlocuite de pe bannere
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

Utilizator Adevărul
22.05.2014, 16:59:59

Comentariu considerat abuziv.

Utilizator Adevărul
22.05.2014, 17:18:33

Comentariu considerat abuziv.

654815544566
22.05.2014, 17:25:14

usele tarieste pentru ca votantii lor retarzi inca mai traiesc ... singura lor problema e ca nu mai au o baza legale, dar asta nu i-a impiedicat nici in '46 :)))

+6 (6 voturi)
Carmen Florea
22.05.2014, 20:52:44

S-a ales ce-a zis Gheorghe din pUSLamale. Au dat cu Romania de pamant,au terfelit constitutia, au anulat codul penal,au facut legi pt Felix,Nas6case si alti mii de pungasi, pe care i-au adapostit prin cireada parlamentara,au pus puscariasi ministri si mearga nunta sanatoasa, paguba in cuiperci daca nu 'traieste'. Conteaza ca 'traiesc' baronii dupa care plange puscaria. Nu votati borfasi putrezi de bogati,dar care n-au muncit o zi.

+3 (3 voturi)
Utilizator Adevărul
23.05.2014, 06:35:29

Comentariu considerat abuziv.

Vezi toate comentariile (7)

Modifică Setările