Metafora lui Lucian Romaşcanu (PSD) pentru lupta Guvernului cu COVID-19: Un struţ care în loc să bage capul în nisip dă cu capul în asfalt

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Fostul purtător de cuvânt al PSD, senatorul Lucian Romaşcanu a criticat marţi strategia cuvernului de a compate epidemia de COVID-19. Acesta a semănat lupta Executivului cu pandemia cu un „struţ fără idei” care „îşi îndeasăp judicios capul în nisip, doar că, uită că stă pe asfalt”. Acesta mai adaugă că Guvernul e mai preocupat de alegeri decât de valul de COVID-19 care va urma în toamnă.

„Un scurtmetraj caricatural care să descrie lupta Guvernului Orban cu pandemia ar dura câteva secunde şi ar cuprinde un struţ fără idei, care, din lipsă de soluţii la o ameninţare imediată, îşi îndeasă judicios capul în nisip. Doar că, în loc să stea pe nisip, a uitat că stă pe asfalt. Ceea ce, la impact, ar duce la leşinul bietului animal. Sigur că struţii nu se ascund cu capul în nisip, dar metafora contrafactuală este ideală pentru a descrie lupta Guvernului cu pandemia”, transmite Lucian Romaşcanu într-un comunicat.

Acesta explică că în timp ce unele state din Europa încep să se pregătească valului pandemic din toamnă, Guvernul orban „tace suspect de profun” şi „uită” să mai testeze în masă. 

„Europa începe să se zbată iar în COVID, Madridul impune măsuri speciale şi mai multe state se uită îngrijorate la perspectiva de a reînchide cluburile şi restaurantele. Până şi friguroasa Finlandă va închide cluburile şi restaurantele circa trei zile pe săptămână. Pe măsură ce toată Europa civilizată îşi pune combinezoane şi se pregăteşte să facă faţă valului COVID de toamnă, Guvernul Orban tace suspect de profund şi inaugurează ba metri de asfalt, ba olecuţă de cale ferată, ba metroul Drumul Taberei. Între plimbări cu metroul şi călătorii (ultra scurte) pe foarte puţini kilometri de autostradă, Orban a uitat să mai testeze sau să crească abilitatea României de a testa în masă, pentru a ţine pandemia sub control. 

Ştirea conform căreia România a încheiat săptămâna trecută cel mai greu calup de şapte zile de la debutul pandemiei nu a ridicat nicio sprânceană la Palatul Victoria. Media testelor efectuate de ţara noastră, de circa 20.000, enorm de mult sub media europeană, nu a determinat pe nimeni să facă un gest de salvare a României. Fără personal disponibil, fără lucru în ture, fără mijloace suplimentare de testare, o Românie deja supra-infectată, se îndreaptă spre o toamnă în care gripa şi pandemia îşi vor da mâna pentru a multiplica numărul de victime. La secţiile ATI, oamenii nu vor mai şti ce-i omoară. De la nozocomialele perfide la COVID, statul român pare că se chinuie să-i omoare cu judiciozitate, de dragul unor alegeri care nu ar fi trebuit să aibă loc, dacă am fi avut condiţii politice civilizate”, adaugă senatorul.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite