Miercurea albă – un mare spectacol politicianist de sunet şi lumină

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Înfuriat din cale afară de faptul că cineva ar putea să se atingă de protejata lui, doamna Renate Weber, căreia s-a dat de ceasul morţii să îi găsească o dregătorie, pe aceea de Avocat al Poporului, după ce poporul a arătat că nu vrea să o trimită pe respectiva insă la Bruxelles şi la Strasbourg, dl. Călin Popescu-Tăriceanu, ameninţă că se va plânge forurilor internaţionale.

Dl.Tăriceanu pare cuprins chiar de retroactivă tinereţe revoluţionară şi plănuieşte o ieşire în stradă, o golaniadă şi - de ce nu? - chiar o revoltă a celor care au la activ cel puţin trei sau patru căsnicii eşuate.

Doamne fereşte, nu cumva de atâta furie, la vârsta lui şi epuizat nervos după atâtea neveste, dl. Tăriceanu să nu facă vreun AVC. Mai ales acum când e conducătorul unui partid ce se cheamă ALDE, în realitate, ceva de tipul uite-l, nu e!

Foarte grijuliu cu doamna Renate Weber se arată şi PSD. Sau partea din PSD pe care o reprezintă dl. Marcel Ciolacu şi purtătorul lui de cuvânt, veşnic aferatul şi încântatul de sine domn Lucian Romaşcanu. Dl. Ciolacu spune că d-na Weber şi-ar face conştiincios datoria, că, sesizând CCR în privinţa unei posibile neconstituţionalităţi strecurate în Legea care ar urma să ducă la impozitarea drastică a acelei părţi din pensiile speciale ce depăşeşte 7000 de lei, are grijă ca aleşii neamului să nu greşească. Aceasta în vreme ce dl. Romaşcanu plusează. El ne-a oferit zilele trecute, la Televiziunea Digi 24, un super-moment comic (insul acesta ar trebui angajat măcar cu jumătate de normă la Circul Metropolitan, acolo unde d-na Gabriela Firea a numit-o ilegal director pe propagandista PSD, fosta jurnalistă Anca Florea) spunând că şi cei cu pensii speciale sau nesimţite sunt popor şi au dreptul de a fi apăraţi de d-na Weber.

Faptele mai sus enumerate nu fac decât să întărească ceea ce am susţinut în alte două sau trei comentarii anterioare. Şi anume că, în ceea ce priveşte PSD şi fantomaticul ALDE, tot ceea ce s-a întâmplat sub cupola Parlamentului României miercuri, 17 iunie, o pretinsă miercure albă, nu a fost decât un mare spectacol, politicianist de sunet şi lumină.

Lucrurile nu stau, din păcate, cu mult mai bine nici în grădina PNL. Care ne anunţă că va începe, dacă nu cumva chiar a început, procedurile parlamentare în vederea demiterii din funcţie a doamnei Weber. Mai întâi că deja PNL s-a făcut de râs, punând drept principal cap de acuzare faptul că d-na Weber s-ar afla în conflict de interese, având ea însăşi pensie specială. Uite că, cel puţin pentru moment, nu are. În al doilea rând, PNL nu dispune în Parlament de voturile necesare în vederea reuşitei operaţiunii. Prin urmare, şi în această zonă a spectrului politic nu avem de-a face decât tot cu un spectacol de sunet şi lumină.

Chiar dacă prin cine ştie ce minune, doamna Renate Weber ar putea fi demisă din funcţie, de fapt, nu s-ar rezolva nimic. Sau aproape nimic. Fiindcă locul i-ar fi luat tot de cineva care şi-ar datora funcţia unor aranjamente cu caracter politic. Iar datoriile, se ştie, trebuie plătite.

Diverse voci din PNL au avansat deja numele posibilului înlocuitor al doamnei Weber, Nimeni altul decât fostul ministru de Externe şi de Justiţie, dl. Cristian Diaconescu. Care, în vremea din urmă, face pe la diverse televiziuni ceea ce se cheamă belle figure. Atâta doar că în vremuri nu tocmai chiar atât de îndepărtate, dl. Diaconescu a fost un membru de frunte al PSD. În vremea în care preşedinte al social-democraţilor era dl. Mjircea Geoană, dl. Cristian Diaconescu a fost chiar vicepreşedinte al partidului. Dl. Diaconescu a mai trecut prin cel puţin alte două partide. UNPR şi PMP. Or, toate acestea mă îndeamnă să cred că dl. Cristian Diaconescu nu ar fi chiar cavalerul neprihănit, venit călare pe un cal alb, în care poporul şi nevoile lui şi-ar găsi salvatorul.

Un alt posibil înlocuitor ar putea fi, spun unii, doamna Ana Birchall. Şi ea cu trecut prin PSD, chiar în vremea în care în fruntea acestuia se afla puşcăriaşul Liviu Nicolae Dragnea. Acum, doamna Birchall se ceartă la scenă deschisă cu foştii ei colegi de partid. Colegi şi tovarăşi de ticăloşii. După părerea mea, nu avem de-a face decât cu o simplă reglare de conturi de pe urma căreia doamna Birchall iese fals înnălbită.

De fapt, problema Avocatului Poporului nu este una de rotaţie a cadrelor. Ci priveşte modul de desemnare al acestuia. La fel ca şi aceea, de pildă, a numirii preşedinţilor Consiliilor de Administraţie de la Radio şi de la Televiziune. Câtă vreme din procedura de numire, factorul politic, adică Parlamentul, nu va fi scos din ecuaţie, nu se va rezolva nimic. Doar vom sărbători complet aiurea false „miercure albe”.

Comentariu apărut concomitent pe site-ul contributors.ro şi pe blogurile adevarul.ro

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite