Chirica, după excluderea din PSD: Nu există democraţie în PSD. Iaşiul e doar o masă de manevră pentru Dragnea. Este o decizie abuzivă pe care o voi contesta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organizaţia judeţeană Iaşi a PSD a decis, vineri, în Biroul Permanent Judeţean, excluderea din partid a primarului Iaşiului, Mihai Chirica, hotărârea finală urmând a fi luată de Comitetul Executiv Judeţean săptămâna viitoare. Chirica a numit decizia abuzivă şi anunţă că, odată ajunsă definitivă, va fi probabil atacată în instanţă.

Primarul Iaşiului, Mihai Chirica, unul dintre cei mai vocali membrii PSD la adresa liderului, Liviu Dragnea, a fost exclus din partid de către Organizaţia judeţeană Iaşi. Deşi hotărârea finală urmează să fie luată în cadrul Comitetului Executiv Judeţean al organizaţiei abia săptămâna viitoare, Chirica declară că decizia este un „abuz politic” şi anunţă că o va contesta odată devenită definitivă.

„Este un abuz politic, doar organizaţia municipală, unde sunt membru, mă poate exclude. Iar organizaţia de la municipiu s-a văzut că mă susţine. Aştept să se comunice oficial decizia BPJ şi voi ataca, posibil şi în instanţă", a declarat Mihai Chirica.

Primarul a susţinut că PSD Iaşi este fragmentat, fiind o "situaţie de râs" şi că excluderea sa din PSD este un exerciţiu în favoarea lui Liviu Dragnea.

El a mai spus că are tot dreptul să vorbească, indiferent dacă afirmaţiile sale convin sau nu liderilor partidului.

"Dacă şeful partidului te trimite în prăpastie, tu nu te poţi duce. Iaşiul este doar masă de manevră pentru Dragnea. Nu există democraţie în partid, iar asta s-a transmis şi în filiale. Cred că nu şi-au calculat pierderile la Iaşi, prin excluderea mea. Dacă în final voi fi exclus, atunci rămân un primar liber de contract, dar social-democrat. Dar eu încă sunt în PSD, ei bat câmpii. Doar organizaţia de bază decide, adică filiala municipală, nu cea judeţeană", a adăugat Mihai Chirica.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite