Politică

articolul anterior articolul urmator

Mihai Chirica, mesaj înaintea vizitei Vioricăi Dăncilă la Iaşi: Sper că aţi venit pentru a vă lua adio de la votul moldovenilor

4
14 Aug 2019 19:52:33
Autor: George-Andrei Cristescu
Mihai Chirica FOTO Facebook
Mihai Chirica FOTO Facebook

Primarul Iaşiului, Mihai Chirica, i-a adresat Vioricăi Dăncilă câteva întrebări pe Facebook, înaintea vizitei anunţate de premier vineri, la Iaşi. Edilul aşteaptă ca ieşenii să o „admire în toată splendoarea de premier cu zero realizări“ şi speră că va veni în oraş pentru a-şi „lua adio de la votul ieşenilor”.

Redăm mai jos mesajul lui Mihai Chirica:

„Câteva întrebări „ciudate” pentru doamna prim-ministru
Viorica Vasilica Dăncilă
 
Nu cunosc exact scopul principal al vizitei domniei voastre în Capitala Moldovei, dar sper că aţi venit şi pentru a vă lua adio de la votul ieşenilor şi al modovenilor, în general. Cu paşi repezi, mandatul de premier se îndreaptă spre un final falimentar. Lăsaţi în urmă un Iaşi şi o Moldovă de care v-aţi bătut permanent joc.
 
Unde este autostrada promisă şi votată în Parlament, doamnă prim-ministru? Unde este şoseaua de centură? Dar Spitalul Regional de Urgenţă? Unde sunt investiţiile în educaţie şi în sănătate? Ce aţi făcut cu banii (24 de milioane de euro!) pe care i-aţi luat din bugetul Iaşului în ultimii doi ani? Aţi afirmat că aţi scos satul românesc din noroaie, dar câte sate din Moldova aţi vizitat de când sunteţi premier? Ne pleacă tinerii din ţară, din pricina sărăciei, şi vă ocărăsc bătrânii, pentru că i-aţi condamnat la singurătate, doamnă Dăncilă!
 
Şi, totuşi, eu vă urez bine aţi venit la Iaşi, pentru ca ieşenii să vă admire în toată splendoarea de premier cu zero realizări! Viaţa ne-a arătat că toţi cei care au desconsiderat acest oraş mândru şi această provincie frumoasă şi încărcată de spiritualitate au fost aruncaţi la lada de gunoi a istoriei. Vi-l mai aduceţi aminte pe Liviu Dragnea?! Vremelnici conducători, dar eternă osândă din partea poporului!
 
Oare cunoaşteţi câte ceva despre cultura şi despre oamenii acestei zone? Aţi aflat că fără sacrificiile Iaşului şi ale moldovenilor, România nu ar fi existat? Cine ştie?... poate că fără jertfa străbunilor noştri aţi fi fost azi doar prim-ministrul republicii Teleorman, vorbind pe insula Belina clanurilor de interlopi. Nu am nicio îndoială că românii au înţeles în cele din urmă cât de mult rău aţi făcut acestei ţări.
 
Şi, totuşi, eu – ca o gazdă bună - vă urez bine aţi venit la Iaşi! Abia aştept să ne enumeraţi toate proiectele finalizate şi să ne promiteţi alte reuşite măreţe! În luna mai, Liviu Dragnea a procedat la fel, dar nu l-a mai crezut nimeni. Ieşenii nu uită şi nu iartă niciodată, doamnă Dăncilă!“

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Un cititor
14.08.2019, 22:01:46

"Mihai Chirica, mesaj înaintea vizitei Vioricăi Dăncilă la Iaşi: Sper că aţi venit pentru a vă lua adio de la votul moldovenilor." Mihai Chirica, pregatiti-i o primire "calda" ! Exact ca in campanie !

0 (2 voturi)
77 7
14.08.2019, 23:19:29

Si mai cumpara o casa pe numele copilului de 2 ani. Bun Chirica asta.

0 (2 voturi)
Mosses Klaus
14.08.2019, 23:45:33

Nu o am deloc la "inima" pe analfabeta nr. 1 a Romaniei ,insa tovarasu' chirica ( nu ma chinui sa-i scriu numele cu litera mare ca nu merita) ma scoate din sarite . El ca si multi alti imbuibati ai sistemului de stat , gen oprisan din focsan, nu au cum sa ma convinga cu ceva . Nu au cum , asa cum oprisan zice ca primeste cadou de la ma-sa ( pensionara-fost portar la o fabrica de confectii) un Ford de 100 mii de coco,asa cum spun parintii lu' chirica ,au facut economii , nu au fumat , au vandut vechea Dacie si i-au cumparat lu' ala micu un viloi de 200 mii de coco. Tovarase chirica ,vezi ca intinezi drapelul Romaniei doar postandu-l pe pagina ta de feisbuc. Nu esti decat un mare hot ,furi din banii romanilor , poti sa vorbesti ,etc , pot sa spun doar ca manaci s.h.i.t . !

-2 (2 voturi)
M Costi
15.08.2019, 05:07:46

Un primar "zero realizări" cere socoteala premierului si o porecleste "zero realizări" ? Hai...ca-i tare , vorba proverbului : "Rade harb de oala sparta !" Pana una-alta Chirica n-ar trebui sa uite de vila cumparata pe numele copilului , sanchi , cu bani de la ...soacra pensionara , de faptul ca Iasi este pe prmul loc intre cele mai poluate orase din tara , de lipsa locurilor de parcare din oras si de traficul auto infernal . Chirica este un politruc ajuns primar , dupa ce partidul ( PSD ) si fostul primar Nichita l-au promovat director adjunct , apoi viceprimar si presedintele organzatiei de partid ( PSD ).

0 (2 voturi)