Mihai Fifor cere convocarea CSAT pe fondul tensiunilor dintre Ucraina şi Rusia: „Suntem la o aruncătură de băţ de butoiul cu pulbere”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Fifor, fost ministru al Apărării, cere convocarea CSAT pe fondul tensiunilor dintre Ucraina şi Rusia. FOTO: Facebook/ Mihai Fifor
Mihai Fifor, fost ministru al Apărării, cere convocarea CSAT pe fondul tensiunilor dintre Ucraina şi Rusia. FOTO: Facebook/ Mihai Fifor

Fostul ministru PSD al Apărării Mihai Fifor cere preşedintelui Klaus Iohannis convocarea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) pentru analizarea situaţiei din Marea Neagră, pe fondul tensiunilor dintre Ucraina şi Rusia. „Suntem doar la o aruncătură de băţ de butoiul cu pulbere al regiunii”, spune Mihai Fifor.

Mihai Fifor atrage atenţia asupra tensiunilor dintre Ucraina şi Rusia, spunând că România trebuie să fie foarte atentă la cum abordează situaţia din bazinul Mării Negre. 

„Cer preşedintelui României convocarea CSAT pentru discuţii şi decizii legate de situaţia tensionată din zona Mării Negre. România trebuie să fie foarte atentă cum abordează situaţia din bazinul Mării Negre, din punct de vedere diplomatic şi nu numai. Suntem doar la o aruncătură de băţ de butoiul cu pulbere ar regiunii”, a transmis, miercuri, Mihai Fifor.

Fostul ministru al Apărării afirmă că „marii lideri ai lumii se arată îngrijoraţi de ce se întâmplă acolo şi analizează deja paşii următori”.

De asemenea, Fifor consideră că guvernanţii „ca de obicei, au alte priorităţi”. Acesta susţine că situaţia trebuie să fie monitorizată atent „pentru că Rusia face manevre militare fără precedent”, după ce spaţiul aerian din nordul Mării Negre a fost închis la ordinul liderului rus. Fostul ministru al Apărării îl critică pe preşedintele Klaus Iohannis, despre care spune că „doarme în papuci”.

„Când ne-a lovit pandemia, erau preocupaţi de alegeri anticipate. Acum, fac şedinţe de terapie în grup, pentru că nu sunt în stare să îşi împartă ciolanul. Ignoră cu brio atât situaţia din ţară, cât şi problemele din vecini. Cred că este foarte important să monitorizăm cu atenţie situaţia, în contextul creşterii tensiunilor dintre Rusia şi Ucraina. Spaţiul aerian din nordul Mării Negre a fost închis, din ordinul lui Vladimir Putin.. nu mai zboară nimic în zonă pentru că Rusia face manevre militare fără precedent. Peste 100 de mii de soldaţi ruşi au fost desfăşuraţi la graniţa cu Ucraina. Preşedintele SUA caracterizează situaţia drept una tensioanata. Liderii Uniunii Europene sunt de aceeaşi părere. În tot acest timp, Coaliţia Pierzătorilor se joacă de-a guvernarea şi se ceartă pe împărţirea funcţiilor. Iar preşedintele nostru doarme în papuci”, a mai scris Mihai Fifor pe Facebook.

Acesta susţine că „guvernarea unei ţări nu e o joacă”.

Desfăşurarea militară rusă la frontiera cu Ucraina este mai mare decât în 2014, când Rusia a invadat Crimeea, informează Pentagonul, care refuză să prezinte o estimare, însă cataloghează această desfăşurare „foarte îngrijorătoare” şi denunţă o escaladare la Marea Negară. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite