Politică

articolul anterior articolul urmator

Mihai Goţiu (USR) se declară cel mai activ senator: 410 întrebări, interpelări şi declaraţii

1
19 Feb 2018 12:10:22
Autor: Sebastian Zachmann
Mihai Goţiu
Mihai Goţiu

Parlamentarul USR Mihai Goţiu susţine că este cel mai activ senator, el înregistrând 410 întrebări, interpelări şi declaraţii politice cu care s-a clasat pe primul loc în Senat, potrivit Mediafax.

”Am prezentat o analiză comparativă cu media colegilor din Senat, din toate partidele. Sunt primul senator, cu 410 activităţi în plen - întrebări, interpelări şi declaraţii politice, la o medie de 55. În Senat nu avem, totuşi, o dezbatere reală. De multe ori majoritatea parlamentară preferă să treacă pe repede înainte, de multe ori prin diferite stratageme, prin adoptare tacită, anumite proiecte de legi, şi atunci e normal ca activitatea opoziţiei să fie mai consistentă decât activitatea majorităţii parlamentare”, a spus Goţiu.

Potrivit raportului de activitate, senatorul USR a subliniat că, în ceea ce priveşte întrebările, media Senatului a fost de 7, iar el a adresat 33, la interpelări simple media a fost de 4, iar el a formulat 23. La interpelările adresate primului-ministru, media Senatului a fost de 1, senatorul USR având 11, acesta înregistrând 305 luări de cuvânt, la o medie de 6 în Senatul României.

Mihai Goţiu a afirmat că are câteva restanţe la proiectele legislative în condiţiile în care în primul an de mandat a învăţat procedurile palamentare.

”Nu mi-au ieşit încă proiectele de legi pe care le gândeam înainte de a intra în Parlament şi, fără a fi neapărat nişte scuze, sunt realităţi, am avut nevoie de o perioadă de acomodare, de înţelegere a modului în care funcţionează Parlamentul, de dobândire a unor tehnici legislative, pentru că există o anumită tehnică pe care trebuie să o înveţi legat de modul în care se motivează şi apoi se redactează proiectele de legi. Şi apoi e nevoie de o perioadă de documentare şi de aprofundare a unor asemenea proiecte. Din acest punct de vedere sunt restanţier”, a menţionat vicepreşedintele Senatului.

În topul activităţii parlamentare, Mihai Goţiu este urmat de Carmen Hărău (PNL) şi Şerban Nicolae (PSD).

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Marcel Cristea
19.02.2018, 15:29:28

Sure, Romanians can talk you to death, but what the hell they're saying is more important than the length of their speeches.

Modifică Setările