Mihai Goţiu: Am văzut azi o goană după comisii de anchetă. Dacă voiam să ne facem procurori, făceam o şcoală de drept

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorul USR Mihai Goţiu a criticat miercuri, în plenul reunit al Parlamentului, solicitările coaliţiei de guvernare de a înfiinţa o nouă comisie de anchetă şi de a prelungi termenul de depunere a raportului de către comisia de anchetă a prezidenţialelor. Acesta a subliniat că parlamentarii nu sunt procurori şi că aceste comisii sunt o „cacealma“ care se transformă în circ mediatic.

„Azi am văzut această goană după comisii de anchetă mai mult decât discutabile. Dacă am fi dorit să ne facem procurori am fi putut urma o şcoală de drept, am fi dat examenele de intrare în magistratură şi am fi activat ca procurori. Ca parlamentari avem cu totul alte instrumente şi cu totul alte responsabilităţi. Recomandarea mea este să nu mai continuaţi această cacealma care nu face decât să se transforme într-un circ mediatic, să nu mai conduceţi discreţionar acest Parlament care este o instituţie a tuturor cetăţenilor români, nu doar o instituţie menită să vă apere clientela şi să-I apere pe penali”, a declarat Mihai Goţiu, citat de News.ro

Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului a aprobat prelungirea cu 60 de zile a Comisiei de anchetă privind alegerile prezidenţiale din 2009, motivul invocat fiind că buna desfăşurare a acesteia a fost „blocată” prin refuzul procurorului general Augustin Lazăr de a trimite dosarul clasat privind scrutinul şi prin faptul că procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, nu a răspuns la întrebarea dacă a fost acasă la Gabriel Oprea în seara alegerilor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite