Politică

articolul anterior articolul urmator

Mihai Răzvan Ungureanu, prietenul Ungariei şi al Rusiei

28
4 Jan 2015 11:40:12
Bogdan Diaconu
Ca să ne cunoaştem viitorul, trebuie să nu ne uităm trecutul
Ca să ne cunoaştem viitorul, trebuie să nu ne uităm trecutul

Două gesture majore au consacrat mandatul de ministru de Externe al lui Ungureanu: semnarea acordului româno-ungar prin care moştenirea Gojdu era cedată Ungariei şi blocarea restituirii Tezaurului de la Moscova. O generozitate suspectă care ridică întrebarea legitimă: ce caută MRU la Cotroceni şi la ce alte cedări de resurse, de bogăţii şi de drepturi ale României să ne aşteptăm?

Pentru un preşedinte anti-comunist declarat, ca Iohannis, cooptarea în calitate de consilier a lui Mihai Răzvan Ungureanu, o tânără speranţă a nomenclaturii comuniste în 1985 când publica în Scânteia tineretului un călduros omagiu tovarăşului Nicolae Ceauşescu, pare cel puţin nepotrivită. Iohannis a anunţat că va edifica un mare muzeu al comunismului în România. Va avea un stand şi pentru consilierul său şi pentru vibrantele sale mesaje întru apărarea tezelor Congresului al XIII-lea al PCR, aşa cum apar în articolul menţionat?

Este clar că MRU ar fi avut o carieră strălucită şi în comunism. Faptul că s-a schimbat regimul nu l-a deranjat deloc, evoluţia a continuat, cu singura mare diferenţă că în loc de tovarăşul Mihai Ungureanu, cum i se spunea în comunism, avem de a face cu domnul Mihai Răzvan Ungureanu.

Dacă singura vină a lui MRU ar fi aceea că era pus pe fapte mari în comunism şi şi-a continuat ambiţiile în post-comunism, mai treacă-meargă. Regulile erau aceleaşi, aşa că s-a descurcat. Dar când a semnat pe actul de cedare a moştenirii Gojdu în calitate de ministru de Externe al României (AICI) şi când s-a bătut public în apărarea acestei cedări, şi-a demonstrat o ”generozitate” periculoasă pentru statul român. Aceeaşi care l-a făcut ca, tot în 2005, potrivit mărturiei şocante a fostului ambasador al României la Moscova, Dumitru Prunariu, să ceară încetarea tratativelor pentru recuperarea Tezaurului de la Moscova. Iar când această dărnicie se adresează tocmai Ungariei şi Rusiei, există motive serioase de îngrijorare.

Cu totul întâmpător, MRU a primit titlul de Doctor Honoris Causa de la cea mai veche Universitate din Ungaria, cea de la Pecs (AICI), în decembrie 2012, nu înainte de a fi dat, în martie acelaşi an, în calitate de premier, o Hotărâre de Guvern privind înfiinţarea liniilor maghiare de studii la UMF din Târgu Mureş, anulată ulterior de instanţă. Ca dovadă că un titlu onorific în Ungaria se câştigă greu... De altfel, şi acordul româno-ungar a fost blocat, din fericire, prin votul Parlamentului, dar strădania lui MRU merita răsplătită. Poate reuşeşte data viitoare.

Istoria gesturilor şi activităţilor actualului consilier prezidenţial este lungă, trece şi pe la Roşia Montană, ea caracterizându-se prin ”generozitate” faţă de alte state şi prin ”donaţii” consistente din moştenirea poporului român (moştenirea Gojdu este evaluată la un miliard de euro, de exemplu, iar tezaurul depăşeşte ca valoare 2 miliarde de euro numai în privinţa aurului, fără valorile culturale şi istorice pe care le conţine). Întrebarea care se ridică nu mai este legată, de aceea, doar de trecut, ci şi de viitor: la ce alte înstrăinări de cadouri superbe din ce i-a mai rămas poporului român să ne aşteptăm din partea Cotroceniului unde are un cuvânt de spus Mihai Răzvan Ungureanu, acest darnic fiu al statului român?

MRU, consilier al preşedintelui anti-comunist Iohannis: ”Pe deplin conştienţi de sarcinile ce ne revin din Hotărârile Congresului al XIII-lea al Partidului Comunist Român, din indicaţiile şi orientările secretarului general al partidului, tovarăşul Nicolae Ceauşescu, din documentele supuse aprobării Forumului tineretului, noi, elevii din judeţul Iaşi, ne angajăm că vom depune toate eforturile pentru a ne forma ca specialişti cu o înaltă pregătire politică şi profesională”

În completare, iată şi articolul din Scânteia Tineretului care prevestea strălucitoarea carieră politică a junelui MRU, indiferent de regim, de la membru supleant în CC al UTC, la ocuparea celor mai înalte funcţii în statul român:

“Hotărârile de însemnătate istorică adoptate de Congresul al XIII-lea al Partidului Comunist Român, înflăcăratele îndemnuri adresate tinerei generaţii de către tovarăşul Nicolae Ceauşescu în deschiderea lucrărilor Forumului nostru, pun şi în faţa noastră, a elevilor utc-işti, sarcini deosebite. Suntem conştienţi că pentru a realiza o economie modernă, intensivă sunt necesare cadre a căror pregătire să se reflecte în capacitatea de a răspunde noilor exigenţe ale muncii, ale activităţii sociale în general, care trebuie sa dovedească înaltă competenţă profesională, gândire creatoare, deschisă spre nou, spirit de iniţiativă, responsabilitate, ordine şi disciplină. De aceea programele noastre de activităţi, ancorate mai ferm în realitatea concretă a problemelor cu care se confruntă fiecare colectiv de elevi corelate mai strâns cu acţiunile desfăşurate pe linia şcolii, au fost orientate astfel încât să conducă la sporirea răspunderii elevilor pentru învăţătură, pentru pregătirea permanentă, perseverentă şi sistematică, printr-un efort propriu susţinut şi constant.

Pe deplin conştienţi de sarcinile ce ne revin din Hotărârile Congresului al XIII-lea al Partidului Comunist Român, din indicaţiile şi orientările secretarului general al partidului, tovarăşul Nicolae Ceauşescu, din documentele supuse aprobării Forumului tineretului, noi, elevii din judeţul Iaşi, ne angajăm că vom depune toate eforturile pentru a ne forma ca specialişti cu o înaltă pregătire politică şi profesională cu conştiinţă înaintată hotărâţi să muncească, cu entuziasm şi pasiune tinerească revoluţionară, cu responsabilitate pentru continuarea neabătută a drumului ascendent pe care România s-a înscris în perioada de o efervescenţă fără precedent inaugurată de Congresul al IX-lea al Partidului Comunist Român”.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

28 Comentarii

Alfa Omega
4.01.2015, 12:26:45

Nu ca era sau este comunist ma intereseaza , ci faptul ca colaboreaza cu unguri si rusi ma deranjeaza ! Si influenta negativa pe care MRU ar putea-o avea pe linga Iohannis....

+3 (11 voturi)
Vanatorul/d.c.
4.01.2015, 12:34:01

"Mihai Răzvan Ungureanu, prietenul Ungariei şi al Rusiei" Hi..hi..hi..! Frumoasa incercare , dom' Diaconu..! Totusi, stau si eu si ma gandesc, ca daca e asa cum zici mataluta, atunci de ce l-o fi alungat de la guvernare grofii UDMR-lui si cu cozile de topor ale rusilor, adica infractorii pesedisti din Parlamentul Rusinii Nationale..? Ai..? Carevasazicatelea, cum vine chestia asta..?

+1 (13 voturi)
Mandy
4.01.2015, 13:12:50

Ei, domnu' Diaconu, nu v-am zis eu ca lupu-si schimba parul, da' naravul ba?!.... Carevasazica, ati plecat din PSD, dar stiu ei de ce nu s-au suparat prea tare, ca doar acum ii slujiti "undercover", nu?... Uite ce infierare PCR-ista ati trantit, contra lui MRU care-l incomodeaza pe Dan Mihalache.. Adica acel Mihalache numit de Iohannis sef al cancelariei, dupa ce ne-a vrajit ca "va tine cont" de protestele intelectualilor, si ale societatii civile in general!.. Stiti ceva?.. Despre "tânăra speranţă a nomenclaturii comuniste" numita Victor Ponta, care-si bate joc de economia si interesele nationale, su despre gruparea infractionala KGB-ista care-i PSD, si din care ci-ca ati plecat, ar fi volume de scris!.. De ce va feriti, daca sunteti asa patrihot?...

+11 (17 voturi)
El Secuio De Gamma
4.01.2015, 15:01:02

Probleme este ca umbra lui MRU valoreaza mai mult decat tu cu tot partidul tau de cretini, securisti pensionari, Wadimisti si Funarioti ,Noua Laba si Garda de Rugina .. Lasa invidia fascistule !!!

-1 (11 voturi)
Marcel Răduţ
4.01.2015, 15:02:52

Domnule Bogdan Diaconu, apartenenta lui MRU la tanara elita a Uniunii Tineretului Comunist nu reprezinta o noutate. Nici recrutarea lui de catre ~marea speranta a lucrului bine facut~ nu trebuie sa ne mire. Romania post-decembrista este condusa de urmasii esaloanelor 2 si 3 ale PCR si Securitatii. Acesti indivizi se regasesc in toate marile domenii esentiale pentru existenta Statului Roman - in politica, in economie, in administratie, in entitatile religioase, in cultura etc. Doar disparitia bilogica (prin moarte naturala, cand le va veni vremea) a acestor indivizi, dar si a copiilor lor si slugilor lor, ne va elibera din aceasta sclavie rosie. Probabil ca atunci va fi prea tarziu, mentalitatea de sclav va fi deja bine implementata in sufletul poporului. In ceea ce-l priveste pe domnul MRU, ma asteptam ca Justitia (despre care domnul presedinte al lucrului bine facut ne-a promis ca va lucra independent si cu mai mare avant in lichidarea coruptiei) sa faca ceva cercetari ale unora din faptele lui (cum ar fi implicarea in sustinerea proiectului Rosia Montana). De interes ramane si felul cum domnul MRU a condus SIE (a se vedea plangerea penala depusa de Grupul de Investigatii Politice (GIP) a sesizat Parchetul General in legatura cu conflictul de interese in care s-ar fi aflat fostul director SIE, Mihai Razvan Ungureanu, a carui familie a primit 170.000 de euro in 2009 si 2010 de la firma austriaca OMV AG). Domnule Bogdan Diaconu, romanii nostri nu au capacitatea sa inteleaga un adevar simplu si evident - la fiecare alegeri, Marea Hidra le ofera cateva dintre nenumaratele sale chipuri, lasandu-le senzatia falsa ca ar avea de ales. Suprinzator la domnul Klaus Iohannis, presedintele lucrului bine facut (probabil facut pentru altii, nu pentru Natiunea Romana) este faptul ca isi arata foarte repede adevaratul chip (prin numirile de consilieri prezidentiali pe care le-a facut). In curand, insa, neamtul nostru va reusi sa devine prieten cu toate sferele de influenta din tara si va fi acceptat ca noul Voda din Fanar, baiat bun, de-al nostru (si ma refer aici la surpinzatoarea si rapida impacare a noului Presedinte reformat cu ierarhii Bisericii pe care si eu o slujesc, prin participarea lui, astazi, la Sf. Liturghie de la Catedrala Ortodoxa din Sibiu). Un reformat (care dupa credinta lui nu are Cultul Maicii Domnului si nici al Sfintilor) participa la o Liturghie Ortodoxa. Ce o fi inteles el din Liturghie? In toata aceasta nebunie, ce sa mai inteleaga romanii? Nimic. Doar atat: Hidra supravietuieste intotdeauna, indiferent cate capete i-ai taia. Doar Hristos, la Parusie, va invinge pe deplin Intunericul. Pana atunci, fiecare dintre noi sa-si faca datoria unde Dumnezeu i-a randuit. Numai bine va doresc.

+3 (11 voturi)

Vezi toate comentariile (28)

Modifică Setările