Mihai Tudose acuză Guvernul că în prima jumătate a anului a importat de două ori mai multă electricitate faţă de 2019, deşi a scăzut consumul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele PSD Mihai Tudose l-a criticat marţi pe ministrul Economiei Virgil Popescu, care a spus despre repornirea petrochimiei că este „o Fata Morgana” şi notează că în urmă cu cinci luni acelaşi ministru afirma că România trebuie să se concentreze pe petrochimie. „La PNL e ceva de genul: Noi încercăm să construim ceva. Dacă stă în picioare e zid, dacă a căzut.. e trotuar...”, a adăugat Tudose.

„După PNL, potopul! Ministrul Economiei, Virgil Popescu, după ce m-am pronunţat săptămâna trecută pentru relansarea industriei petrochimice, s-a repezit să declare: «Am auzit că cei de la PSD promit în continuare repornirea petrochimiei, însă acest lucru e o Fata Morgana». E acelaşi ministru care, exact acum cinci luni, spunea că România trebuie să îşi regândească producţia industrială şi să se concentreze pe energie, apărare şi... petrochimie. Nu e clar ce resorturi a acţionat Covidul sau alt «virus» de import la nivel ministerial de a picat petrochimia dintre priorităţile guvernamentale. Bine că ne-am bătut la Bruxelles să obţinem finanţare europeană pentru infrastructura gazelor naturale... ”, a precizat fostul premier Mihai Tudose.

Acesta din urmă a adăugat apoi că deşi consumul naţional a scăzut, Guvernul a importat în prima jumătate a acestui an de două ori mai multă electricitate decât în 2019.

„Dar energia? În prima jumătate de an, am importat de două ori mai multă electricitate decât anul trecut în aceeaşi perioadă. Asta, în condiţiile în care a scăzut consumul naţional, mai ales în industria blocată de pandemie. Şi-am ajuns să importăm acum 20% din consumul naţional de gaze. De unde, pe timp de vară, producţia internă era mai mult decât suficientă. 

De ce, dom’ ministru, de ce?!

Totuşi, e economia ţării....

Dar înţeleg că la PNL e ceva de genul: Noi încercăm să construim ceva. Dacă stă în picioare e zid, dacă a căzut.. e trotuar...

Nu aveţi voi nişte treabă pe la voi pe acasă?”, a conchis Tudose.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite