Politică

articolul anterior articolul urmator

Mihai Tudose critică PNL pentru modul în care gestionează pandemia: S-au înghesuit să pună umărul idioţii utili şi jefuitorii de cadavre

5
3 Aug 2020 15:36:13
Autor: Iulian Bîrzoi
Mihai Tudose - FOTO Eduard Enea
Mihai Tudose - FOTO Eduard Enea

Fostul premier Mihai Tudose a criticat luni modul în care Guvernul Orban a gestionat criza răspândirii COVID-19 şi a comparat situaţia României cu cea a altor ţări cu populaţii asemănătoare. De asemenea, acesta a atacat modul în care PNL şi USR-PLUS şi-a desemnat candidaţii la alegerile locale.

„Cum reuşeşte Ungaria să aibă, la o populaţie pe jumătate cât România, de aproape 12 ori mai puţine cazuri de Covid-19 şi un sfert din decesele înregistrate la noi? Cum poate Bulgaria, care are tot cam jumătate din locuitorii României, să aibă de 4 ori mai puţini diagnosticaţi şi de 6 ori mai puţini morţi de coronavirus? Dar Grecia, tot cu jumătate din populaţia noastră, cum poate avea de 11 ori mai puţini bolnavi şi decedaţi?
Şi asta în condiţiile în care grecii se încăpăţânează şi reuşesc să primească turişti străini, salvând ce se mai poate salva din acest sezon estival. Iar Ungaria şi Bulgaria sunt ţări de tranzit rutier intens în perioada asta.
Dar Polonia, cu o populaţie dublă faţă de a României, cum poate să aibă mai puţini infectaţi şi morţi decât noi?
Ne-am înecat la mal şi de data asta. În primul rând, din cauza momentelor de vid legislativ, prin care Guvernul şi-a pus capac propriilor bâjbâieli amatoriste. Lipsa de competenţă şi credibilitate a autorităţilor a lăsat loc dezinformării masive, la care s-au înghesuit să pună umărul idioţii utili şi jefuitorii de cadavre”, a explicat Mihai Tudose pe pagina personală de Facebook.
 
Acesta a criticat apoi faptul că PNL şi USR-PLUS au fost interesate mai mult de racolarea candidaţilor pentru alegerile locale decât de situaţia pandemiei.
 
„Într-o situaţie care se degradează dramatic de la o zi la alta, grija PNL şi USR-Plus e să împartă primăriile de sector din Bucureşti şi să racoleze candidaţi pentru localele de la Paştele cailor. Situaţia de la Iaşi va intra în antologia umorului negru al acestei perioade. Mor oamenii cu zile, dar puritanii politicii româneşti se bat pe transferuri îmbibate de principii: PNL şi-a găsit candidat la primărie un pesedist, iar USR-Plus şi-a stabilit candidat la Consiliul Judeţean un liberal.
Asta da primenire, asta da alternativă! „O altfel de politică”, de-i sare românului muştarul, când vede că e luat de prost în halul ăsta, iar grijile lui cele mai apăsătoare – boala şi sărăcia – sunt ultimele preocupări ale găştilor de lupi moralişti ce se înghesuie la ciolan!...
Ca Prim-ministru, am salvat de la închidere şi hăcuire imobiliară Institutul Cantacuzino... ce aţi făcut cu el? Ce sume şi ce ,,eforturi” a investit Guvernul acum în astea 5 (cinci) luni de pandemie? Că eu zic că ne cam era de folos..”, a conchis Mihai Tudose.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

m wakki
3.08.2020, 15:42:15

dar despre CCR al PSD care a indus vidul legislativ taman la timp, cu consilieri de la moscova, nimic, nimic ? băi nea tudose, vezi că infarctul se repetă la majoritatea pacienților în următorii 3 ani și vezi că infarctul nu poți să îl declari neconstituțional, oricâte pile ai avea la CCR mai bine stai potolit

+1 (3 voturi)
Alfa Omega
3.08.2020, 16:00:13

Ia sa vedem de ce bate tudose clopotele de pandemie si are partial dreptate, dar de ca face asta ? Pentru ca pnl s-a unit cu usr si vor rade psd-ul la locale ! Acum sa vedem de ce are dreptate , gestionarea pandemiei nu are o planificare tintita spre restrangerea numarului de infectati nu are strategie in afara de amenzi , dsp sun pline de pile si angajati pe pile si spaga si care sunt in realitate incapabili , nu exista o coordonare activa a pandemiei de exemplul acolo unde sunt multi infectati sa se faca o testare suplimetara in schimb se face testare in fotbal care la fel ca alegerile continua in ciuda numarului mare de infectati , testele sunt cu rezultat dubios , nu sunt izolate focarele , personalul medical, cfr, mai, si toti care intra in contact cu multe persoane nu este testat , dar circu cu impartirea functilor continua !

-1 (1 vot)
Ovidiu Olariu
3.08.2020, 17:14:14

Daca unul din "idiotii utili" ai PSD spune acest lucru -este vorba despre tov. ex-premier Mihai Tudose- atunci trebuie neconditionat sā i se dea crezare, mai ales ca tov. ex-premier ii are in vedere pe toti idiotii din majorittea parlamentarā, care, la comanda "inteleptilor" din partid si avand binecuvantarea tovarasului Dorneanu, au facut totul pentru a sabota legea care era menitā sa tinā pandemia sub control ! Dincolo de toate regulile gargarei politice, este de-a dreptul interesant modul in care judecā "gestionarea pandemiei" acest tovarās ! Istoria va retine, fara indoialā, cum gascile de partid, conduse de tovarasii Ciolacu, Ponta si Tariceanu, si, urmate de majoritatea de politruci de duzinā din PSD, PRO ROMANIA si ALDE, le-au pus cruce pe piept la sute romani ! Au fost aruncati in Covid mii de oameni si, cu bunā stiintā si in mod premeditat, au fost ucisi alte sute de români deoarece lupta pentru un ciolan in PSD a fost si este mai importantā decat sanatatea intregului popor ! In acest mod de a face politicā, se gaseste partea cea mai "frumoasā" a activitatii de propagandā a PSD ! Zilnic, iese cate un imbecil ca sa ne spunā, nouā, celor multi si "prosti", opiiniilii lui de epidemiolog, iar dupa acestia iese, tot zilnic, la latrat si la schelālāit, si infectionistul sef al PSD, tov. Marcel Ciolacu ! La urma urmelor, de ce nu i-am audia cu atentie: toti au reusit, in paralel cu munca de partid, sa mai obtina, fiecare, cel putin câte o diplomā de "specialist", in Covid-19, la fabricile nāsite si mosite de tanti Kati Andronescu !

+1 (1 vot)
Lucifer
3.08.2020, 15:52:24

Păi nu PSD+CCR au invalidat legile existente ale carantinei? VOI, PSD+ALDE+UDMR+CCR+Avocatul Poporului sunteţi adevăraţii criminali, nu mai daţi vina pe alţii! Şi daţi exemplu Hungaria? Tot cu iubirea de Rusia şi Hungaria aţi rămas? Trădătorilor!

0 (2 voturi)
Mihai Giurgiuveanu
3.08.2020, 17:58:30

Intrebari retorice absurde, domnule Tudose! Stie foarte bine dumnealui cine a produs dezastrul in care ne aflam! Si are si dumnealui o contributie, impreuna cu ceilalti "alesi", care si-au batut joc de romani si de Romania. In alte tari nu a existat ceva similar si atat de toxic ca tripleta de la noi, parlamentul pesedist + CCR + Avocata Poporului. In celelalte tari chiar si opozitia a acceptat masurile anti-pandemie, fara circul de la noi. 1). Ungaria: Viktor Orban a primit din partea parlamentului dreptul de a lua masuri anti-pandemie, cu putere de lege: " Hungary's parliament granted nationalist Prime Minister Viktor Orban the right to rule by decree on Monday to fight the coronavirus," 2). Bulgaria: Parlamentul a acceptat masurile propuse de guvern pentru combaterea pandemiei: "The act on the Measures and Actions was finally approved by the National Assembly on 23 March 2020 after the President exercised his right to veto and returned it for further discussion and was promulgated in State Gazette on 24 March 2020." 3). Polonia: Fortele politice s-au mobilizat exemplar si au cooperat pentru a luta contra pandemiei: "COVID-19: cohesion policy exceptional measures for Poland approved in record time" 4) Grecia: Masurile de preventia au fost luate de la inceput si au fost respectate de toata populatia si de toate formatiunile politice: "The country imposed lockdown early and citizens largely respected restrictions. Leaders must show this unity that will develop trust. And if trust is developed amongst our citizens then that will be one of the basic tools to be able to recover." Unul care a sacrificat interesele tarii pentru orgoliul personal (cazul vizitei premierului japonez in Romania) ar trebui sa aiba decenta si sa taca!

-3 (3 voturi)
Modifică Setările