Mihai Voicu: E important pentru Senat, pentru Parlament şi pentru democraţie ca Tăriceanu să se retragă din funcţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele PNL Mihai Voicu a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că este important pentru Senat, pentru Parlamentul României şi pentru democraţie ca preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, să se retragă din funcţie, adăugând că nu există niciun exemplu, în lumea civilizată, de persoană aflată în această situaţie.

Mihai Voicu a afirmat că i se pare ”incredibil” că un demnitar aflat în această poziţie se încăpăţănează să rămână în funcţie.

”Nu-i doresc rău domnului Tăriceanu. Personal chiar regret că se află într-o situaţie extrem de neplăcută. Nu are importanţă persoana. Parlamentul şi aşa este la o cotă extrem de scăzută în încrederea publicului şi nu cred că ajută ca un preşedinte de Senat aflat în situaţia de a fi urmărit penal să rămână în funcţie”, a spus vicepreşedintele PNL.

Voicu a arătat că regretă faptul că preşedintele Senatului este compromis public ”din cauza unor persoane dubioase cum ar fi Remus Truică sau Prinţul Paul”.

”Nu ştiu ce s-a întâmplat acolo şi nu e treaba mea să ştiu. Este însă important pentru Senat, pentru Parlamentul României şi pentru noi toţi, pentru democraţie în ultimă instanţă, ca domnul Tăriceanu să se retragă din funcţie. Este incredibil, căutaţi orice exemplu din lumea civilizată şi nu veţi găsi pe nimeni aflat în această situaţie să rămână în funcţie”, a arătat Mihai Voicu.

Întrebat despre varianta revocării din funcţie a lui Tăriceanu, Voicu a spus că procedura de revocare e o chestiune care va trebui să fie discutată în partid, după alegeri.

”În acest moment, Senatul nu se află în sesiune de plen şi evident că procedura ar putea fi mai greoaie, dar până una, alta trebuie să existe gestul politic din partea domnului Tăriceanu”, a mai spus Mihai Voicu. 

DNA a dispus urmărirea penală în cazul preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, pentru infracţiunile de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului, în legătură cu declaraţiile date ca martor în dosarul retrocedării unei suprafeţe din Pădurea Snagov şi a fermei Băneasa, în care sunt trimişi în judecată Prinţul Paul, Remus Truică, Tal Silberstein şi Dan Andronic.

În replică, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, susţine că DNA şi SRI au devenit o ”supra-putere ocultă şi iraţională” pe care o compară cu Securitatea şi critică faptul că procurorii îl cercetează într-un dosar în care sunt vizate fapte din 2008, menţionând că îşi pierde timpul cu avocaţi, procurori şi dosare, în loc să fiu prin ţară convingând electoratul să voteze ALDE.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite