Mihăilă, despre campania de vaccinare împotriva COVID-19: Am fost prea rapizi în relaxarea mesajul privind necesitatea vaccinării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioana Mihăilă FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Ioana Mihăilă FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Fostul ministru al Sănătăţii, Ioana Mihăilă, a declarat pentru Politico.eu că Guvernul a fost prea rapid în a relaxa mesajul privind necesitatea vaccinării împotriva Covid-19 şi că cea mai bună pregătire pentru cel de-al patrulea val al pandemiei de Coronavirus ar fi fost o campanie de vaccinare eficace

Mihăilă a declarat pentru site-ul Politico.eu că nu trebuie îndreptată vina doar către scepticismul popular privind  vaccinarea, ci şi spre Guvern. Fostul ministru al Sănătăţii, Ioana Mihăilă s-a inclus şi pe ea, declarând: „am fost prea rapizi în relaxarea mesajul privind necesitatea vaccinării”.

În opinia fostului ministru al Sănătăţii, „cea mai bună pregătire pentru valul patru ar fi fost o campanie de vaccinare eficace”. 

Campania de promovare a vaccinării anti-COVID-19 nu şi-a atins ţinta, iar rezultatele se văd – o rată de imunizare care situează România pe penultimul loc în UE, înaintea Bulgariei şi mult sub media europeană. „Nu s-au alocat bani, sau cel puţin CNCAV-ului, comitetul pe care eu îl coordonez, nu a avut fonduri pentru campania de comunicare şi de informare”, spune colonelul Gheorghiţă.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite