Minciuna merge mai departe

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta doreşte introducerea unui articol în LEN prin care titlularul unui doctorat să renunţe la acesta printr-o cerere FOTO AP
Victor Ponta doreşte introducerea unui articol în LEN prin care titlularul unui doctorat să renunţe la acesta printr-o cerere FOTO AP

După ce a plagiat o lucrare de doctorat, susţinând apoi că are o hotărâre a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie care i-ar dovedi nevoinovăţia, Victor Ponta continuă să ne ia de proşti venind cu încă o serie de aberaţii: renunţarea la titlul de doctor şi emiterea unei ordonanţe care să legalizeze post factum această făcătură. Asta nu ar fi adus vreo plus cunoaştere în perceperea sa dacă nu ar fi intervenit noul „Pop”, actualul Minstru de resort.

După ce a pierdut alegerile şi din cauza minciunii pe faţă pe care a reprezentat-o plagierea doctoratului, Victor Ponta nu s-a lăsat, ci a continuat minciuna, a împins-o până la limite pe care nu le-am fi putut bănui la un om normal. Cine îl mai întreba de palgiat după ce a pierdut la un scor ce l-a anulat ca om politic? Dar el, nu şi nu! Ne-a arătat ce mai poate să facă. S-a gândit să nu lase lucrurile aşa, în adormirea postelectorală, când electoratul era dispus să-l dea uitării cu tot furtul intelectual pe care l-a comis, ci a sărit ca păduchele în frunte: a renunţat la titlul de doctor.

Domnule nedoctor Victor Ponta, nu există procedură pentru aşa ceva”, a zis cam toată lumea cu scaun la cap. Şi eu pot renunţa la Turnul Efel şi la Marele Zid Chinezesc, pentru că renunţ la ceea ce nu am. Dumnevoastră aţi fost doctor în mod ilegal, iar când aţi simţit că nu mai puteţi prelungi minciuna pe care a pus-o în practică fostul ministru Pop, un tânăr rinocer sau tapir al politicii româneşti, aţi decis să faceţi post factum proceduri care să vă legitimeze minciuna dusă până la consecinţe negândite de vreo minte normală. Ce v-aţi gândit: „ia să fac să fie!” Şi aţi făcut. Aţi dat o ordonanţă de urgenţă (fără vreo justificare a urgenţei, în afară de dominantele dumneavoastră mentale), potrivit căreia oricine poate renunţa la un lucru care poate fi, ca în cazul dumneavoastră, doar retras. Vă întreb şi eu: cărui om care a muncit ani de zile la o teză de doctorat i-ar veni prin minte să renunţe la munca sa? Întreb şi eu aşa, retoric, că în cazul dumneavoastră nu e cazul.  

Domnule Premier Ponta, mandatul dumneavoastră a fost dominat de minciună şi plagiat: Corina Dumitrescu, propusă pentru funcţia de Ministru al Educaţiei – retrasă pe motiv de falsficare a CV-ului; a urmat domnul Mang – plagiat; a urmat tapirul Pop – gestionarea plagiatului dumneavoastră (ministrul care a năvălit peste comisia CNATDCU chiar când aceasta delibera asupra plagiatului dumneavoastră); se vorbeşte de doctoratul lui Remus Pricopie, făcut într-un singur an – vom vedea; a venit noul ministru – gestionarea „renunţării” dumneavoastră la doctorat. Falsuri, falsuri, falsuri la educaţie, Domnule Premier, pentru care ar fi trebuit să vă daţi demisia de mai multă vreme. Într-o ţară cu doctori adevăraţi, eraţi demult istorie. Dar, în România, unde societatea este atât de permisivă la furtul intelectual, încă mai daţi ordonanţe.

Cine a crezut şi a susţinut că Victor Ponta a învăţat ceva după eşecul alegeruilor se înşală amarnic. A rămas aşa cum îl ştim: farseur. Dar, unul care se mai şi crede nedreptăţit pentru eşec. Minciuna merge mai departe. Cu aceeaşi iresponsabilitate semeaţă.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite