Minciuna la putere

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cum să mai fie lucrate cazuri de mare corupţie, Tăriceanule, când la Justiţie ministrul Tudorel Toader, omul tău, încă nu a fost în stare să găsească un procuror competent pentru a conduce DNA-ul?!!! Timp în care dinspre instituţia anticorupţie pare că dosarele mari au fost lăsate în stand by, procurorii dând impresia că ori sunt timoraţi, ori nu au conducere oficială, neinterimară, care să-i pună la treabă, ori vor să se retragă!

După ce au decapitat şi aproape au tras pe dreapta Direcţia Naţională Anticorupţie, în urmă cu câteva luni, puternicii zilei se bat cu pumnii în piept şi arată cu degetul spre Occidentul decadent şi corupt, urlând cu tupeu maxim: „În România, spre deosebire de ţările din Occident, nu există niciun caz de mare corupţie!“Călin Popescu Tăriceanu. Măi, să fie!!! În ce ţară trăim? Ba, din vorbele demnitarului român respectiv, s-ar trage concluzia că în ţara noastră există doar prihană şi virtute, în timp ce în ţările care ne ceartă pe motiv de hoţii, furtişaguri şi învârteli oneroase, înfloreşte marea corupţie şi homosexualitatea!

Mai grav, se găsesc destui naivi care să-i creadă pe bogătaşii corupţi, pe trompetele puterii, pe cei acuzaţi de corupţie că sunt complet nevinovaţi, că nici usturoi n-au mâncat nici gura nu le miroase. Aceştia sunt prostiţi de mai marii puterii, aflaţi pe cai mari, cu averi colosale acumulate din muncă muuultă şi cinstită, acum nederanjaţi prea tare de instituţia anticorupţie. Hoţii care îi acuză pe alţii de hoţie, beneficiază în prezent de o linişte şi încredere imense, crezând că nu li se mai poate întâmpla nimic rău atâta timp cât au ei hăţurile puterii.

Nu mai ţin cont nici de atenţionările partenerilor strategici sau europeni ai României când li se atrage atenţia privind corupţia lăsată de capul ei. Se simt doar oarecum deranjaţi de aceste atenţionări, dar au şi tupeul extraordinar de a răspunde obraznic şi sări la gâtul celor ce îi atenţionează.

Pe de altă parte, cum să mai fie lucrate cazuri de mare corupţie, Tăriceanule, când super profesionistul de la Justiţie, ministrul Tudorel Toader, omul tău, încă nu a fost în stare să găsească un procuror competent pentru a conduce DNA-ul, propunerea acestuia limitându-se la justiţiara constănţeancă, Adina Florea, ce ia ridicat osanale şi ia cântat în strună ministrului care a ales-o?!!! Timp în care dinspre instituţia anticorupţie pare că dosarele mari au fost lăsate în stand bay, procurorii dând impresia că ori sunt timoraţi, ori nu au conducere oficială, neinterimară, care să-i pună la treabă, ori vor să se retragă! Şi din comunicatele DNA, constatăm că marii corupţi au parte, după mazilirea Laurei Codruţa Kovesi,  de o linişte nefirească, văzându-şi în continuare de treburi.

Mai mult, marele şi preacinstitul liberal aldist, C. P. Tăriceanu, se răţoieşte cu tupeu la înaltul oficial european Manfred Weber, care a vorbit despre corupţia românească. Chiar l-a acuzat că nu cunoaşte realitatea, după ce liderul Grupului Partidului Popular European din Parlamentul European s-a arătat îngrijorat de situaţia din România!

Se pare că la actuala putere politică a devenit un obicei să nege realitatea evidentă, falsificând-o la vedere şi transformând-o în funcţie de interesele actorilor principali. Iar această falsificare a realităţii şi adevărului o practică atât în ţară, cât şi în mediul internaţional, în special în zona instituţiilor UE. E de ajuns să privim la prim ministrul Vasilica Viorica Dăncilă şi la şefa Internelor, Carmen Dan, cu şeful lor de partid în frunte, Liviu Dragnea, cum nu doar că falsifică adevărul, minţind cu tupeu, ci se cred şi marii justiţiari ai acestei ţări, stabilind verdicte în locul celor abilitaţi să judece şi să dea verdicte! Iar cel mai bun exemplu în acest caz este Dosarul Piaţa Victoriei, 10 august, dosar în care ei înşişi ar putea fi implicaţi, cercetaţi şi acuzaţi sau chiar condamnaţi, dacă s-ar face o judecată cinstită şi ar fi găsiţi vinovaţi de către adevărata Justiţie.

Aceşti mai mari efemeri ai puterii actuale, în ciuda tupeului şi neruşinării cu care transformă realitatea în minciuni străvezii, nu îşi dau seama sau nu vor să ţină cont de faptul că atât oficialii de la Bruxelles, partenerii strategici şi media internaţională cunosc foarte bine, sunt informaţi exact despre ceea ce se întâmplă cu adevărat în România. Pe de altă parte, nici românii din ţară nu sunt cu toţii atât de proşti şi naivi, precum îi consideră puterea actuală, care nu doar că îi desconsideră şi manipulează, ci chiar le insultă inteligenţa, crezând că-i prosteşte pe faţă.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite