Ministerul Cercetării şi Digitalizării anunţă o schemă de ajutor de 36 de milioane de euro pentru creşterea competitivităţii forţei de muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sebastian Burduja FOTO: inquam Photos Octav Ganea
Sebastian Burduja FOTO: inquam Photos Octav Ganea

Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării a anunţat luni lansarea unui apel pentru sprijinirea IMM-urilor din România să îşi recalifice forţa de muncă în domenii tehnice cheie (programare/coding, data analytics, cyber-security, computer-assisted design, additive manufacturing).

Conform unui comunicat de presă al MCID, intervenţia vizează creşterea competitivităţii forţei de muncă şi a firmelor româneşti.

Bugetul schemei de ajutor este de 36.000.000 euro, echivalent în lei, iar numărul minim estimat al întreprinderilor beneficiare este de 2.000.

"Formarea competenţelor digitale la nivelul IMM-urilor este esenţială pentru dezvoltarea României. Transformarea digitală a administraţiei, economiei şi societăţii înseamnă în primul rând abilitatea noastră de a folosi tehnologiile de vârf pentru a nu mai fi mereu în urma altor state. Nu este suficient să aducem în ţară tehnologii de ultimă generaţie, trebuie să ştim să le folosim pe scară largă. Acest apel este un pas important în acest sens, iar angajaţii din IMM-urile care vor beneficia de această pregătire avansată vor fi mai pregătiţi pentru a performa în şi pentru România viitorului", a declarat ministrul Sebastian Burduja, citat în comunicatul de presă.

În cadrul acestei scheme se acordă sprijin financiar, sub formă de grant, lMM-urilor care activează în toate sectoarele, din toate regiunile de dezvoltare ale României, în cadrul Planului Naţional de Rezilienţă al României, Pilonul II, Componenta 7.

Obiectivul principal îl reprezintă sprijinirea IMM-urilor prin acordarea de fonduri nerambursabile pentru îmbunătăţirea competenţelor digitale în rândul angajaţilor, cu aplicabilitate în tehnologiile emergente.

În cadrul schemei de ajutor de minimis sunt finanţate activităţile de instruire în tehnologiile emergente, respectiv: Internet of things, Big data, Cloud technologies, Învăţarea automată, Inteligenţa artificială, Automatizarea proceselor robotice, Blockchain, Cyber-Physical Systems, Additive manufacturing.

Calendarul apelului este următorul: lansare apel - august 2022, depunere proiect - septembrie - octombrie, evaluare, selecţie şi contractare - octombrie - noiembrie, implementare - noiembrie 2022 - decembrie 2025.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite