Ministerul pentru diaspora a iniţiat o consultare pe tema BREXIT cu românii din Marea Britanie. Ce trebuie să facă românii pentru a afla ce drepturi au

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul pentru Românii de Pretutindeni (MRP) a iniţiat un proces de consultare cu reprezentanţii organizaţiilor si asociaţiilor româneşti din Marea Britanie, privind drepturile cetăţenilor în context Brexit, „în spiritul cunoaşterii realităţilor din comunităţile de români care trăiesc în afara graniţelor ţării“.

„MRP va analiza şi integra sugestiile şi propunerile primite din partea românilor din Marea Britanie şi le va transmite către ministerele de resort, în scopul includerii acestora în mandatul de negociere a reprezentanţilor români la Bruxelles. Participarea responsabilă şi oportună a cetăţenilor noştri va permite autorităţilor de la Bucureşti să formuleze un mandat realist şi solid de negociere cu organismele europene, astfel încât drepturile şi libertăţile românilor care au ales să traiască în Marea Britanie sa fie garantate“, se arată într-un comunicat. 

Astfel, Ministerul adresează  rugămintea tuturor asociaţiilor, parohiilor şi cetăţenilor români din Marea Britanie care doresc să participe la această consultare, să scrie la adresa de e-mail romania.infobrexit@mprp.gov.ro.

„Scopul acestei iniţiative vizează preocuparea constantă şi responsabilă a MRP, în sensul cunoaşterii în timp real şi nemijlocit a problemelor  comunităţii de romani, referitoare la statutul post-Brexit, drepturile acestora şi a membrilor de familie, precum şi eventualele dificultăţi cu care s-ar putea confrunta în acest context“, susţine ministerul. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite