Politică

articolul anterior articolul urmator

Ministerul Sănătăţii, o nouă gafă după ce a făcut publice date cu caracter personal în Monitorul Oficial. Cîţu: „E o nebunie”

5
19 Apr 2021 13:08:26
Autor: Andreea Ghiorghe

Ministerul Sănătăţii a publicat din greşeală în Monitorul Oficial o listă cu 500 de medici cu tot cu numerele lor de telefon. Ministerul urmează să retragă ordinul şi să-l trimită fără anexa în care apare lista cu medici.

Este vorba despre un ordin publicat în Monitorul Oficial pe 13 aprilie, în care este actualizată lista experţilor medicali. Sunt implicaţi peste 500 de medici care fac parte din comisiile de malpraxis de la Colegiul Medicilor, atât la nivel central, cât şi la nivel judeţean, informează Digi24.

Printre datele care au fost făcute publice sunt numere de telefon şi instituţiile în care îşi desfăşoară activitatea.

Florin Cîţu: „Este o nebunie”

Premierul Florin Cîţu, care în prezent deţine interimatul în Sănătate, a transmis că toate documentele emise în ultima perioadă vor fi verificate. 

„Ne vom uita la toate documentele care au fost emise în ultima perioadă, pentru că deja avem două documente, sau trei, unele dintre ele date în afara cadrului legislativ. Înţeleg că avem o problemă cu documente publicate în Monitorul Oficial cu numere de telefon, ceea ce este o nebunie... Trebuie să vedem ce s-a întâmplat timp de 4 luni de zile cu aceste documente”, a declarat Florin Cîţu.

La trei zile după ce ordinul a fost publicat, Ministerul Sănătăţii a fost notificat cu privire la încălcarea securităţii datelor cu caracter personal. Ulterior a fost declanşată şi o anchetă internă la nivelul ministerului, pentru a vedea cum s-a ajuns aici.

O explicaţie pentru această situaţie ar fi aceea că lista cuprindea totalitatea datelor comunicate din partea organizaţiilor profesionale. Concret, Colegiul medicilor a trimis datele exact sub această formă, iar Ministerul Sănătăţii nu a făcut nicio modificare.

Ministerul încearcă să retragă anexa cu numerele de telefon, iar ordinul să fie actualizat fără aceste informaţii.

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Marius Dumitru
19.04.2021, 13:21:04

meritul lui câțu e că a ținut totuși țara mai deschisă un pic decât altele, fără să fim la nivelul suediei. dacă era după voiculescu eram și acum inchiși in debara. https://r3media.ro/a-avut-dreptate-suedia-de-la-bun-inceput/

-3 (5 voturi)
Fahrenheit 451
19.04.2021, 15:04:02

Să nu ne facem că nu știm în ce fel de societate trăim!... Protecția datelor cu caracter personal e iluzorie, intimitatea persoanelor e iluzorie etc. Ordinul Ministerului Sănătății semnat de Andreea Moldovan și publicat în Monitorul Oficial care conține numerele de telefon ale câtorva sute de medici nu e o nebunie, ci dovada unei prostii crase a unor indivizi care au ,,fentat'' mult în viață, cu diplome de studii superioare obținute prin cine știe ce metode necinstite! Vezi individul (individa) că are un curriculum gras, umflat cu multe diplome de studii superioare, cursuri etc., și te aștepți să ai de-a face cu o persoană inteligentă, dar când deschide gura și vezi ce tâmpenii face e normal să te gândești că ai de-a face cu un prost (o proastă), un impostor (o impostoare).

Kpax Sun
19.04.2021, 16:37:25

Doamna Ghiorghe, Am cautat, nu foarte amanuntit si n-am gasit publicat in Monitorul oficial din 13 Aprilie documentul la care faceti referire Dumneavoastra dezinformati? Dl. Prim Ministru MINTE??? Ar fi de folos sa ne nea nr. actului publicat in Monitorul oficial. Chiar asa disperati sunt PNListi?? Ne facem de CACAO cu un premier care minte la un nivel asa de JOS !!!! Ponta mintea mai credibil.....

Kpax Sun
19.04.2021, 16:45:21

L-am gasit!! Retrag toate afirmatiile!!! Scuze,

StefanB
19.04.2021, 16:52:00

Demisia! Asa ar fi strigat PNLisitii daca era Voiculescu inca ministru. Asa... pla.

Modifică Setările