Politică

articolul anterior articolul urmator

Ministrul Apărării: Federaţia Rusă încearcă să creeze o nouă cortină de fier. Este o nouă formă de împărţire a sferelor de influenţă

7
21 Jan 2022 23:15:04
Autor: Gabriel Niţulescu
Foto: Facebook / Ministrul Apărării vorbeşte de o încercare de instaurarea unei noi cortine de fier de către Rusia
Foto: Facebook / Ministrul Apărării vorbeşte de o încercare de instaurarea unei noi cortine de fier de către Rusia

Şeful Ministerului Român al Apărării a afirmat că Federaţia Rusă încearcă să creeze o nouă cortină de fier. Vasile Dîncu a remarcat că „este o nouă formă de împărţire a sferelor de influenţă” pe care Rusia încearcă să o implementeze.

Ministrul român al Apărării Naţionale, Vasile Dincu, a declarat vineri, într-o discuţie cu jurnaliştii din oraşul Arad, că Federaţia Rusă „încearcă să creeze o nouă cortină de fier”.

"Desigur, Federaţia Rusă încearcă să creeze o nouă cortină de fier, acest lucru este clar, dar, de fapt, aceasta este o nouă formă de împărţire a sferelor de influenţă, asta se întâmplă la nivel global", a spus acesta, citat de Agerpres. <...> Probabil că din când în când este necesar să se încheie noi tipuri de acorduri, noi relaţii între ţări, între blocurile militar-politice existente. Cred că anul acesta este un an cheie. Istoria se face sub ochii noştri."

Răspunzând unei întrebări cu privire la posibilitatea ca România să fi cerut garanţii suplimentare de la aliaţi, 

Dîncu a spus că „România nu trebuie să ceară garanţii suplimentare, pentru că face parte din cea mai mare uniune militaro-politică în acest moment”.

Mass-media rusă vorbeşte deja despre „acuzarea” Federaţiei Ruse de către oficialul român, de creare a unei noi cortine de fier. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

Gelu Vlad
22.01.2022, 08:13:03

Sa nu uitam totusi ca domnia sa a fost numit politic ! Cunostinte - copy paste !

+1 (1 vot)
IonIon Codreanu
22.01.2022, 09:16:33

Sfere de influență există, desigur. Cea ma mare, uriașă, este a USA, care poate obliga guvernele majorității țărilor de pe glob să ia decizii stabilite la Casa Albă. Pentru aceasta sunt instrumente financiare, economice, militare, pe care USA nu ezită să le folosească și o mașină propagandistică uriașă, capabilă să mascheze aceste presiuni. Rusia nu va putea face niciodată asta, pentru că nu are instrumentele de presiune de care dispune USA! Așa că, sfera de influență a Rusiei este un bluf. O fi dorind asta Putin, dar dorința fără putință rămâne un vis.

+1 (3 voturi)
Un cititor
22.01.2022, 10:53:15

"Ce le mai stie" acest sociolog ! Ani de zile nu a avut loc inapoi in PSD, acum ni l-au pus in cel mai important minister---tot fara pic de pregatire de specialitate. "Nu-i nevoie de pregatire"----urla PSD-istii. La fel ca si la ANRE. E nevoie de vanzatori de aprozar, inregimentati politic. Am dat elita pe habarnisti. Parca intentionat. De la Ciuca -la Dancu. Ce "succesuri" vom avea.....................! cu acest habarnist in fruntea ministerului ! "Nu este cazul sa ne ingrijoram" de pericolele care ne pasc si pe noi, in ac. perioada !

+1 (1 vot)
Constantin Robu
22.01.2022, 11:33:36

Nu sunt analist politic, dar știu ce spune Biblia. Tratatul de la Varșovia va fi refăcut. Asirianul, Domnul Roșului și al Meșecului va avea din nou influență asupra țărilor din vechiul Tratat. Așa ceva nu spun prima dată.De ani de zile, când am avut ocazia, am afirmat asta.

Coco Cocos
22.01.2022, 12:13:32

vasilică, pe cine pui selecționer la națională? nu de alta, dar cât de cât la fotbal ai relații...în rest, lasă specialiștii să se pronunțe....

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (7)

Modifică Setările